Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, Dernek olarak engellilere yönelik yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.
Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde 21 Mart – 7 Haziran tarihleri arasında 40 kursiyere 120 saatlik MEB onaylı sertifikalı işaret dili kursu düzenlediklerini ifade eden Başkan Muhittin Yılmaz, “Gönüllülerimizin de desteğiyle 15 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturduk .
Yine 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerinde Karabük İl Özel İdaresinin de destekleriyle 1 adet ayağa kaldırma özelliği bulunan fizik tedavi aracı olarak da görülebilen akülü sandalye ve 6 adet standart akülü sandalyeyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturduk.
10- 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri içerisinde; 12 Mayıs tarihinde derneğimizin önünde engelli üyelerimizi Karabük Protokolü ile sorunlarımızı konuşmak ve farkındalık yaratmak adına buluşturduk.
Günsel İHTİYAROĞLU ve arkadaşlarının destekleriyle resim sergisi açtık.
16 – 24 Nisan tarihlerinde yayınlanan Engelli Kamu Personeli Seçme Tercih Kılavuzu açıklanmasının ardından engelli vatandaşlarımıza tercihleri konusunda yardımcı olduk.
Dolu doluya geçirdiğimiz 2015 yılı programımızı ve öncelikli hedeflerimizi sizlerle paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Derneğimiz tüm engel gruplarından dezavantajlı gruplara hizmet vermeye siz yardım severlerin hayırları ve ilgileriyle devam etmektedir.
Özellikle 10 – 16 Mayıs Engelli Haftası etkinliklerinin gerçekleşmesinde katkılarıyla destek veren Sayın valimiz Orhan ALİMOGLU ve nezdinde Karabük Valiliği, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğüne teşekkür eder, bundan sonra yapacağımız çalışmalara tüm Karabük halkının ve hayırseverlerin desteklerini ümit ederiz” dedi.


Yılmaz, TSD’nin Faaliyetlerini Anlattı
Yalçın Koşukavak: “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm”
Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Çorum FK maçının ardından, “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi belki bu cümleleri kullanmayacaktım” dedi.
Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde Çorum FK, evinde Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup ederek tur atladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, değerlendirmelerde bulundu. Oyuncularını gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik eten Koşukavak, penaltı golüyle elenmelerinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.
“15. sıradan gelip burada böyle bir başarı sağladık”
Play-off maçlarının zor olduğunu dile getiren Koşukavak, “Bizim için zor bir deplasmandı. Bunu söylememe gerek yok zaten. İki takım arasındaki farkları Türkiye biliyor. Oyunda ilk 10 ila 20. dakika arası biraz baskı yedik. Çorum orada penaltıdan bir golü buldu. Sonra biz oyuna çok hükmetmeye başladık. Bir tane geçiş hücumundan bir pozisyon verdik. Kaleci Emre kurtardı. Sonra oyun ikinci yarı tamamen Çorum yarı sahasında oynandı. Aslında topu 18’e çok getirdik. Orada golü bulsak maçı uzatabilirdik. Son dakika da bir pozisyon var. Oyunu yorumladığınız zaman, oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bizim geliş hikayemizden dolayı biraz da üzgünüm. Bir penaltıyla böyle beklentisi olan bir takıma karşı, bu kadar ciddi bir oyun oynayıp elenmek işin açıkçası beni üzüyor. Çünkü 12. hafta geldim takıma, 15. sıradaydı. Yukarıdaki altı takım hiç değişmedi bu ligde, ekonomik güçten, kadro yapısından dolayı sürekli onlar yukarıda vardı. Sürekli yedinci sıra değişiyordu. 15. sıradan biz gelip burada böyle bir başarı sağladık, play-off’a oynamaya hak kazandık. Çok genç oyuncularımız var ve kariyerinin sonunda çok oyuncularımız var. Ona rağmen bugünkü oyundan da oldukça memnunum. Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi, belki bu cümleleri kullanmayacaktım. Onun adına çok üzgünüm. Çorum FK’ya da ilerleyen maçlarda başarılar dilerim” dedi.


