Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 4dk
Yorum Sayısı: 0

Yılmaz: “Tam bağımsız milli savunma sanayini kurmanın bedelini ödetmeye çalışıyorlar”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu coğrafyada bu topraklarda bu tam bağımsızlığı tam bağımsız milli savunma sanayini kurmanın bedelini bize ödetmeye çalışıyorlar. TUSAŞ saldırısı bizim hırsımızı arttıracak, motivasyonumuzu yükseltecek" dedi.
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Deneyim Paylaşım Toplantısı, Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da Samsun, Ordu, Trabzon ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlarının katılımı ile yapıldı. Çok sayıda partili ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantının basına açık kısmında konuşan Yılmaz, TUSAŞ’a yapılan saldırı ve sosyal medyada yapılan algı çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Tam bağımsız milli savunma sanayini kurmanın bedelini ödetmeye çalışıyorlar”
Yılmaz, “Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’ye(TUSAŞ) yapılan hain menfur saldırıyla yaşama sevincimiz tahrip edildi. 5 şehidimiz için dünden beri Türkiye ağlıyor. Dün onların Ankara’da cenazeleri defnedildi. İçimiz kan ağlıyor. Türkiye’nin adeta kalbi diyebileceğimiz bir tesise hain teröristler saldırdılar. Tabii, Türkiye’nin tam bağımsız, milli savunma sanayinin kalbi olan o tesis ve o tesislerin bu ülkenin, bu coğrafyanın ne kadar önemli tesis olduklarını onlar biliyorlar ve oradan, kalbinden Türkiye’yi vurmayı hedefliyorlar. Demek ki onların canını orası çok acıtıyor. Demek ki onlar için o bizim yıllardır söylediğimiz tam bağımsız milli savunma sanayimizi kurmamız gereğine dönük olan vurgularımızın ne kadar haklı sebepler içerdiğini gösteren güzel bir olay. Onların en çok canını yakan bir yer olduğunu göstermesi. O bakımdan bu bizim hırsımızı arttıracak. Bu bizim tam bağımsız milli savunma sanayi kurma mücadelemizle ilgili motivasyonumuzu yükseltecek. TUSAŞ’ta dün hiç bir şekilde mesaiye ara verilmemesi hakikaten güzel bir gelişme. Dün sabah sanki hiçbir şey olmamış gibi o tam bağımsız milli savunma mücadelesinin inşası için ’Biz bir neferiz, arkadaşlarımız şehit oldu. Onların cenazelerine katılırız. Oradan da geliriz işimizin başına’ diyen o kahramanlar yine dün orada işlerine, güçlerine devam ettiler. Allah, hayatını kaybedenlere rahmet eylesin. Yaralılarımız da var hastanelerde. Rabbim onlara şifa versin. Hayat devam ediyor. Bu coğrafyada bu topraklarda bu tam bağımsızlığı tam bağımsız milli savunma sanayini kurmanın da bedelini bize ödetmeye çalışıyorlar. Demek ki bu kolay olsaydı bundan önce de yapılabilirdi. Ama gördüğünüz gibi Cumhurbaşkanımızın bu konudaki vurguları daha doğrusu AK Partimizin bu konudaki savunma sanayi politikalarındaki bağımsızlığı ve dışa bağımsızlığı elde etmek için verilen mücadelenin haklı sebeplerini bu olaydan da görüyoruz" diye konuştu.

“Sokak hayvanlarıyla ilgili algı Türkiye’yi sardı, sarmaladı”
Sokak hayvanları katlediliyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu ve aylarca kamuoyunu meşgul ettiğini dile getiren Yusuf Ziya Yılmaz, "Bundan bir 3 ay önce sokak hayvanlarıyla ilgili köpürtülmüş, sanki Türkiye’nin sokaklarında her gün hayvanlar toplanıyor, her gün hayvanlar katlediliyor, öldürülüyor. Belediyelerde, ülkede, iktidarda sokak hayvanlarıyla ilgili konuya hiç ilgili değilmiş gibi bir algı üretildi. Değerli arkadaşlar, biz Samsun’daki Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ni 2001 yılında yaptık. Hatta kedi kasabası da yaptık. Köpeklerin onları rahatsız etmeyecek mesafede bir yere yaptık. Oraya belki de Samsun’un içerisinde bu klinik ne kliniği falan diye sorabileceğiniz ölçekte mimarisiyle, içindeki donanımlarla, aletiyle, edevatıyla 2001 yılında yani bundan 22-23 sene önce yapmışız. Türkiye’de sokak köpekleriyle ilgili hiçbir hizmet yapılmıyor diye bir şey köpürtüldü. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2,5 ay bu sokak hayvanlarıyla ilgili yapılması gereken şeyler konuşur oldu. Bizim 2001 yılında yaptığımız işlerden hiç de farklı bir şey çıkmadı ortaya. Demek ki biz onu daha önce yapmışız. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız o süreçte dayanamadı. Beni bir gün aradı. ’Sanki, Türkiye’de biz bu işlerle ilgili hiçbir şey yapmıyormuşuz gibi konuşuluyor’ dedi. ’Kocaeli’de sokak hayvanları ile ilgili yaptığımız tesislerin incelenmesi için bir ekip gönderir misiniz?’ dedi. Ben ’göndermeme gerek yok. Ben yaptıklarınızın hepsini biliyorum, eline sağlık’ dedim. Yani kısacası bundan 2,5 ay önce sokak hayvanlarıyla ilgili bir olay vardı. Köpürdü, inanılmaz bir algı, Türkiye’yi sardı, sarmaladı. Gündemimiz hep oraya gitti. Türkiye sanki sokak hayvanlarına karşı hayvana karşı daha doğrusu duyarsız bir milletmiş gibi dışarıya karşı kötü bir algının oluşmasında etkili oldu” şeklinde konuştu.

“Psikolojik algı yönetimi gündeme sokuluyor"
Birçok alanda algı yapıldığını ve insanların korkuya sürüklendiğini vurgulayan Yılmaz, “Onu devam eden bir süreç içerisinde ondan önce ekonomiyle ilgili şeyler vardı, felaket tellallıkları vardı. ’Ekonomi battı gitti, bu alışveriş merkezleri daha doğrusu gıda alışverişini yaptığımız bu 3 harfli merkezlerde inanılmaz bir fiyat kontrolsüzlüğü var. Buralarda herkes istediği gibi her gün zam yapıyor’ diyen bir konuyla da en az bir 15-20 gün Türkiye çalkalandı durdu. İşte burada psikolojik algı yönetimi gündeme sokuluyor. Biri gündeme sokulduğunda öncekinin etkisi azalıyor. Devam eden süreç içerisinde bir gıda güvenliği ile ilgili, köfte möfte meselesi ile ilgili başlayan bir şey öyle köpürdü ki insanlar lokantaya giderken ’acaba burada nasıl et yeniliyor, nasıl et üretiliyor’ diye bir panik içerisinde oraya gidemeyecek hale geldiler. Devam eden zaman içerisindekilerin hepsini biliyorsunuz. Tekrarlarsam sanki o algı yönetiminin bir parçası olacağım. Ama siz unutuyorsunuz. Niye unutuyorsunuz biliyor musunuz? En bu tarafta olanı, en yakın olanı hatırlıyorsunuz. Çünkü bir öncekini unutturuyorlar. Onu bitiriyorlar, tüketiyorlar. Ondan sonra başka bir şeyi buluyorlar. İşte Diyarbakır olayı vardı. O bitti. Ondan sonra şimdi sağlıkta bir güvensizlikle ilgili olayı köpürtüyorlar. Değil mi? Sanki hastanelerin tümünde sağlıkla ilgili inanılmaz bir dezenformasyon süreci işletiyorlar. Kısacası bunu şunun için anlatıyorum. Herkes işini yapıyor. Yani onlar işte böylesine bir negatif algıyla birlikte ülkede iyi şeyler yapılmıyormuş gibi veya yapılanlar kalitesizmiş gibi bir algının üretilmesiyle ilgili meşgul olacaklar. Biz de Allah’ın izniyle ülkemize en kaliteli hizmeti yapan ve bu hizmetin ortaya çıkardığı sonuçlarla insanımızın kafasındaki algıyı oluşturacak olan bir süreci sizlerle birlikte inşallah üreteceğiz ve yaşayacağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantıya ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
18
Ağustos Pazartesi
1447 HİCRİ Safer 24
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
04:19
  Güneş
05:55
  Öğle
12:58
  İkindi
16:46
  Akşam
19:52
  Yatsı
21:22

Çok Okunanlar

blank
Karabük

Baylam:  “Halkın İradesiyle, Karabük’te CHP Rüzgarını Estireceğiz”

blank
Eskipazar

Eskipazar OSB Müdürü Emin Demir Görevden Ayrıldığını Duyurdu

blank
Karabük

MHP Karabük İl Başkanı Gedikoğlu: İşçilerimizin Yanındayız

blank
Karabük

Karabük’te İYİ Parti’den Kadın Cinayetlerine Tepki

blank
Karabük

Depresyon İntiharın Başlıca Nedeni: Uzmanlardan Uyarı ve Hayat Kurtaran Öneriler

blank
Karabük

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Eylem Planı Başarıyla Uygulandı

blank
Gündem

Karabük Valiliği Önünde Trafik Kazası: Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

blank
Karabük

ŞEHİR PLANLAMASINDA YENİ DÖNEM

blank
Karabük

Karabük’te Şenler Köyü Yolu Geçici Olarak Ulaşıma Açıldı

blank
Karabük

Karabük’te İkili Mesleki Eğitim Ön Kayıtları Başladı

Video Haberler

blank

Bolu’da otomobil sulama kanalına uçtu

blank

Bolu Belediyesi ekipleri şehrin dört bir yanında çalışıyor

blank

Karadeniz’de kaybolan çocuğun cesedine ulaşıldı

blank

Zonguldak’ta İlçe Millî Eğitim Müdürleri toplantısı gerçekleştirildi

blank

Karabük’te doğalgaz kutusuna giren yılan yakalandı

blank

Bolu’da son 5 ayda sürücülere 113 milyon 996 bin lira ceza kesildi

blank

Ayı girdiği bahçede meyve için ağacı talan etti

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da otomobil sulama kanalına uçtu

Bolu’nun Kasaplar Mahallesi’nde denetimden çıkan araba, sulama kanalına uçtu. Suya gömülen araç, cazip yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı.
Olay, Kasaplar Mahallesi’nde meydana geldi. Şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araba, yol kenarındaki sulama kanalına düştü. Su içinde kalan arabada bulunan şoför kazayı yara almadan atlatırken, aracın başında bekledi. Olay yerine oto kurtarıcı çağırıldı. Kısa süren çalışmaların akabinde araba, alımlı yardımıyla kanaldan çıkarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
18
Ağustos Pazartesi
1447 HİCRİ Safer 24
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
04:19
  Güneş
05:55
  Öğle
12:58
  İkindi
16:46
  Akşam
19:52
  Yatsı
21:22

Çok Okunanlar

blank
Karabük

Baylam:  “Halkın İradesiyle, Karabük’te CHP Rüzgarını Estireceğiz”

blank
Eskipazar

Eskipazar OSB Müdürü Emin Demir Görevden Ayrıldığını Duyurdu

blank
Karabük

MHP Karabük İl Başkanı Gedikoğlu: İşçilerimizin Yanındayız

blank
Karabük

Karabük’te İYİ Parti’den Kadın Cinayetlerine Tepki

blank
Karabük

Depresyon İntiharın Başlıca Nedeni: Uzmanlardan Uyarı ve Hayat Kurtaran Öneriler

blank
Karabük

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Eylem Planı Başarıyla Uygulandı

blank
Gündem

Karabük Valiliği Önünde Trafik Kazası: Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

blank
Karabük

ŞEHİR PLANLAMASINDA YENİ DÖNEM

blank
Karabük

Karabük’te Şenler Köyü Yolu Geçici Olarak Ulaşıma Açıldı

blank
Karabük

Karabük’te İkili Mesleki Eğitim Ön Kayıtları Başladı

Video Haberler

blank

Bolu’da otomobil sulama kanalına uçtu

blank

Bolu Belediyesi ekipleri şehrin dört bir yanında çalışıyor

blank

Karadeniz’de kaybolan çocuğun cesedine ulaşıldı

blank

Zonguldak’ta İlçe Millî Eğitim Müdürleri toplantısı gerçekleştirildi

blank

Karabük’te doğalgaz kutusuna giren yılan yakalandı

blank

Bolu’da son 5 ayda sürücülere 113 milyon 996 bin lira ceza kesildi

blank

Ayı girdiği bahçede meyve için ağacı talan etti