Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Eylül, 2021 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Yılmaz: “Sende bağış yap bir engelliye yol ol”

(Haber N. Soylu) Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, 2021 yılında 40 tane tekerlekli sandalye, 8 adette akülü sandalye verdiklerini söyledi.

Bağışçıların ve kurumların destekleri ile engelli vatandaşlara destek verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, hayır sever vatandaşların engellilerin engelleri aşmasında konusunda yardımcı olmalarını istedi.

Engellilerin sadece tekerlekli sandalye değil, kurum ve kuruluşlardaki tüm işlerini takip etme konusunda yardımcı olduklarını belirterek Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz;  ” Şimdiye kadar kurumlarla yaptığımız projelerle engelli kardeşlerimize beceri kazandırma, sosyal hayata katılımını sağlamada güzel işler yaptık. Bu yıl 40 adet tekerlekli sandalye, 8 adette akülü sandalye verdik. En ucuz tekerlekli sandalye bugün 1 TL’den başlıyor. Akülü sandalye 6 bin TL. Yani maliyeti 88 bin TL. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İl Özel İdaresi tarafından 15 bin TL derneğimize ödenek ayrıldı. Bunun yanı sıra şehir dışındaki bağışçılarımız tekerlekli sandalye bağışında bulundular. Halen tekerlekli sandalye bekleyen engelli kardeşlerimiz var. Bunları temin etmek için çalışıyoruz. Bu anlamda hayır sever vatandaşlarımızdan iş insanlarımızdan destek bekliyoruz. Bir tekerlekli sandalye bir kardeşimizin sosyal hayata karışması, hayata tutunması demek. Her bağış bir engelliye yol demek umut demek. Şimdiye kadar bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza, bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ardesende heyelan koy yolu ulasima kapandi yiut2F5Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Ardeşen’de heyelan: Köy yolu ulaşıma kapandı

Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Pınarlı köyünün üst kesimlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Pınarlı köyünün üst mevkiinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yola düştü. Meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Rize İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Kapanan yolda çalışma başlatan ekipler, temizlik işlemlerinin ardından yolu yeniden ulaşıma açtı.

Bizi sosyal medyadan takip edin