Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Eylül, 2021 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Yılmaz: “Sende bağış yap bir engelliye yol ol”

(Haber N. Soylu) Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, 2021 yılında 40 tane tekerlekli sandalye, 8 adette akülü sandalye verdiklerini söyledi.

Bağışçıların ve kurumların destekleri ile engelli vatandaşlara destek verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, hayır sever vatandaşların engellilerin engelleri aşmasında konusunda yardımcı olmalarını istedi.

Engellilerin sadece tekerlekli sandalye değil, kurum ve kuruluşlardaki tüm işlerini takip etme konusunda yardımcı olduklarını belirterek Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz;  ” Şimdiye kadar kurumlarla yaptığımız projelerle engelli kardeşlerimize beceri kazandırma, sosyal hayata katılımını sağlamada güzel işler yaptık. Bu yıl 40 adet tekerlekli sandalye, 8 adette akülü sandalye verdik. En ucuz tekerlekli sandalye bugün 1 TL’den başlıyor. Akülü sandalye 6 bin TL. Yani maliyeti 88 bin TL. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İl Özel İdaresi tarafından 15 bin TL derneğimize ödenek ayrıldı. Bunun yanı sıra şehir dışındaki bağışçılarımız tekerlekli sandalye bağışında bulundular. Halen tekerlekli sandalye bekleyen engelli kardeşlerimiz var. Bunları temin etmek için çalışıyoruz. Bu anlamda hayır sever vatandaşlarımızdan iş insanlarımızdan destek bekliyoruz. Bir tekerlekli sandalye bir kardeşimizin sosyal hayata karışması, hayata tutunması demek. Her bağış bir engelliye yol demek umut demek. Şimdiye kadar bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza, bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
motorculardan anitkabire bayrak surusu JnM7Ia11
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Motorculardan Anıtkabir’e “bayrak sürüşü”

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geleneksel hale gelen bayrak sürüşü etkinliğinde, 83 motosiklet tutkunu Türk bayrağını Samsun’dan Anıtkabir’e taşıdı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda, Safranbolu’dan teslim alınan Türk bayrağı motosiklet konvoyu eşliğinde anlamlı bir yolculuğa çıkarıldı. Yaklaşık 1100 kilometrelik rotada ilerleyen grup, ilk olarak Milli Mücadele’nin başladığı Samsun’a ulaştı.

Samsun’da Türk bayrağını gururla dalgalandıran motosiklet tutkunları, daha sonra rotalarını başkent Ankara’ya çevirdi. 83 kişiden oluşan grup, Anıtkabir’e ulaşarak anlamlı sürüşü tamamladı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, her yıl düzenledikleri etkinliği büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yıl bu kutsal emaneti taşımaktan ve bu rotayı tamamlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin