Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2021 13:00 tarihinde yayınlandı
0

Yılmaz: “İş Kazalarından ve Kayıplardan Büyük Üzüntü Duyuyoruz’’

Özçelik-iş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan yılmaz İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin önemini vurgulayarak, İş kazası sonucu hayatını kaybeden Serdar Demirel için başsağlığı mesajı yayınladı.

Yılmaz mesajında  şu ifadelere yer verdi: “İşçi  sağlığı ve iş güvenliği;  çalışma hayatının en önemli bölümüdür. Sanayi devrimi ile başlayan yeni sanayileşme çağı, makineleşme, hızla gelişen teknoloji, yeni üretim şekilleri ve uluslararası rekabetten doğan hızlı çalışma temposu işçi sağlığı ve iş güvenliği hususunu; ihmal edilemez, ertelenemez, üzerinde önemle durulması gereken bir konuma getirmiştir.

İşyerinde işin yürütülmesi esnasın da çeşitli nedenlerden  kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacı ile yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar, olarak tarif edilebilen işçi sağlığı ve iş güvenliği; Anayasamızda ve çalışma hayatı ile ilgili yasalarımızda yer almıştır. Yürürlükte olan 4857 sayılı iş yasasının 77. maddesi bu konu ile ilgilidir.

Yine ülkemizde 2012  yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı iş sağlığı ve iş güvenliği yasası ile Avrupa Birliği uyum süresince hayatımıza girmiştir.

Karabük’ümüz hem Kardemir hem özel işyerleri sebebiyle iş sağlığı ve iş güvenliğinin üzerinde önemle durulması gereken bir konumdadır. İşçi  sağlığı ve  güvenliği sorumluluğu hem işveren hem işçi tarafına müşterek bir sorumluluk yüklemektedir, maskaratlı ayakkabıdan barete; hareketten gözlüğe  ve eldivene uzanan tedbirler zinciri en kutsal değer olan insan hayatı ve sağlığının korunması için basit gibi görünen hayati ve çok önemli tedbirlerdir. işveren ve işçi tarafları olarak bu konuda  müştereken yapılacak her çalışmanın ve programın destekleyicisiyiz. Özçelik iş sendikası olarak konunun öneminin farkındayız,  meydana gelen iş kazalarından, kayıplardan büyük üzüntü duyuyoruz; Herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz.

Tüm emekçilere alın teri dökenlere kazasız belasız sağlıklı bereketli çalışmalar diliyoruz. iş kazalarının engellenmesinin eğitimle dikkatle ve  üzerinde önemle ve ısrarla durulması ile azalacağına ve biteceğine olan inancımızı ifade ediyoruz.. Bu vesile ile  elim  bir iş kazası sonucu hayatını kaybeden genç emekçi kardeşimiz Serdar Demirel’ e Allah tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
huzurevinde cikan yangin kontrol altina alindi E3hfheUk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Huzurevinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Düzce’de Kızılay Huzurevinde asansörden kaynaklı çıkan yangın kontrol altına alındı. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Çok şükür bir problem yaşanmadı. Yaşlılarımızın tahliyesini yaptık. Bir kısmı ilçe devlet hastanemize bir kısmı ise Karayolları misafirhanesine gönderildi” ifadelerini kullandı.

Yangın, gece saatlerinde Kaynaşlı‘da bulunan Kızılay Akçakoca Huzurevi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre asansör akülerinin bulunduğu bölgede belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Dumanların sardığı binayı fark eden personeller durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Düzce Belediyesi’nden 6, Kaynaşlı Belediyesi’nden ise 2 itfaiye aracı kısa süre içerisinde bölgeye sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler 25’i yatalak 54 huzurevi Sakinini bulunduğu yerden çıkararak bina dışına tahliye etti. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Kızılay Batı Karadeniz Afet Depo Müdürü İsmail Hakkı Duru ve ilgili kurum amirleri bölgeye gelerek yangın hakkında bilgiler alırken, tahliye edilen vatandaşlarla da bir araya geldi.

“Çok şükür bir problem yaşanmadı”

Yangın ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Bu gece 01.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezimize düşen ihbar ile Düzce Belediyesi’nden 6 itfaiye aracı, Kaynaşlı Belediyesi’nden 2 itfaiye aracı yangına müdahale etmiş olup, çok şükür ki yaşlılarımızla ilgili bir problem yaşanmamıştır. Kaynaşlı Kızılay Huzurevinde hali hazırda 59 misafirimiz var. 5’i izinde olup 54 yaşlımız ilçe devlet hastanemiz, karayollarına ait kamu misafirhanesinde bu gece misafir kalacaklardır. Geçmiş olsun diyoruz. İtfaiye ekiplerinin aktardığı kadarıyla yangının çıkış nedeni asansörden kaynaklı olduğunu ifade etmekteler. Yaşlılarımız tahliyesi noktasında emniyetimiz, jandarmamız, Kaynaşlı Belediye personelimiz, sağlık teşkilatımız ve Kızılay personelimiz birlikte yardımcı oldular” dedi.

Tahliye edilen 54 kişiden 25’i Kaynaşlı Devlet Hastanesi’ne gönderilirken kalan yaşlılar ise Karayolları Misafirhanesi gönderildi. Huzur evinde yangın kontrol altına alınırken, dumanın tahliye çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili ise inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin