Yılmaz: “İş Kazalarından ve Kayıplardan Büyük Üzüntü Duyuyoruz’’ - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2021 13:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Yılmaz: “İş Kazalarından ve Kayıplardan Büyük Üzüntü Duyuyoruz’’

Özçelik-iş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan yılmaz İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin önemini vurgulayarak, İş kazası sonucu hayatını kaybeden Serdar Demirel için başsağlığı mesajı yayınladı.

Yılmaz mesajında  şu ifadelere yer verdi: “İşçi  sağlığı ve iş güvenliği;  çalışma hayatının en önemli bölümüdür. Sanayi devrimi ile başlayan yeni sanayileşme çağı, makineleşme, hızla gelişen teknoloji, yeni üretim şekilleri ve uluslararası rekabetten doğan hızlı çalışma temposu işçi sağlığı ve iş güvenliği hususunu; ihmal edilemez, ertelenemez, üzerinde önemle durulması gereken bir konuma getirmiştir.

İşyerinde işin yürütülmesi esnasın da çeşitli nedenlerden  kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacı ile yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar, olarak tarif edilebilen işçi sağlığı ve iş güvenliği; Anayasamızda ve çalışma hayatı ile ilgili yasalarımızda yer almıştır. Yürürlükte olan 4857 sayılı iş yasasının 77. maddesi bu konu ile ilgilidir.

Yine ülkemizde 2012  yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı iş sağlığı ve iş güvenliği yasası ile Avrupa Birliği uyum süresince hayatımıza girmiştir.

Karabük’ümüz hem Kardemir hem özel işyerleri sebebiyle iş sağlığı ve iş güvenliğinin üzerinde önemle durulması gereken bir konumdadır. İşçi  sağlığı ve  güvenliği sorumluluğu hem işveren hem işçi tarafına müşterek bir sorumluluk yüklemektedir, maskaratlı ayakkabıdan barete; hareketten gözlüğe  ve eldivene uzanan tedbirler zinciri en kutsal değer olan insan hayatı ve sağlığının korunması için basit gibi görünen hayati ve çok önemli tedbirlerdir. işveren ve işçi tarafları olarak bu konuda  müştereken yapılacak her çalışmanın ve programın destekleyicisiyiz. Özçelik iş sendikası olarak konunun öneminin farkındayız,  meydana gelen iş kazalarından, kayıplardan büyük üzüntü duyuyoruz; Herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz.

Tüm emekçilere alın teri dökenlere kazasız belasız sağlıklı bereketli çalışmalar diliyoruz. iş kazalarının engellenmesinin eğitimle dikkatle ve  üzerinde önemle ve ısrarla durulması ile azalacağına ve biteceğine olan inancımızı ifade ediyoruz.. Bu vesile ile  elim  bir iş kazası sonucu hayatını kaybeden genç emekçi kardeşimiz Serdar Demirel’ e Allah tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak ve bartin icin firtina uyarisi wOdn9KwB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak ve Bartın için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde rüzgârın 17 Nisan 2026 günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği, uyarının ise 13.00 ile 23.59 saatleri arasında geçerli olacağı bildirildi.

Meteorolojik değerlendirmede, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin