Yıllık İşletme Cetveli Vermede Son Gün 30 Nisan - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Nisan, 2016 14:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıllık İşletme Cetveli Vermede Son Gün 30 Nisan

 

Karabük Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu; Sanayi Sicil Belgesi olan sanayi işletmelerinin bir önceki yıla ait faaliyetleri ile ilgili yıllık işletme cetvelini http://karabuk.sanayi.gov.tr/ adresinde yer alan E-Hizmetler bölümünde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden Elektronik ortamda vermeleri gerektiğini söyledi.

Emirsüleymanoğlu yaptığı açıklamada; “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 5.Maddesi gereğince, Sanayi Sicil Belgesi sahibi sanayi kuruluşlarının bir önceki yıla ait ‘Yıllık İşletme Cetveli’ni her yılın ilk dört ayı içerisinde vermeleri gerekmektedir.

Yıllık İşletme Cetvellerinin, http://karabuk.sanayi.gov.tr/ adresinde yer alan E-Hizmetler bölümünde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden Elektronik ortamda verilmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda; Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmeleri 2015 yılına ait Yıllık İşletme Cetvelini 30/04/2016 tarihine kadar yukarıda belirtilmiş olan web sayfasında yer alan E-Hizmetler/Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda iletmeleri gerekmektedir. Yıllık İşletme Cetvelini süresi içinde vermeyen işletmelere, 06.05.2003 tarih ve 25100 sayılı Resmi gazetede yayımlanan bazı Kanunlardaki cezaların idari para cezasına dönüştürülmesine dair kanunun 1.Maddesinin 19.fıkrası gereği; idari para cezası uygulanacaktır” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendilerini uyaran adami darp eden sahislar otomobili birakip kacti 3vR4Bp39
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendilerini uyaran adamı darp eden şahıslar otomobili bırakıp kaçtı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 şahıs, trafikte kızını rahatsız ettikleri için kendilerini uyaran adamı darp edip otomobili yolda bırakarak kaçtı. Darp edilen vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Olay, Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. isimli vatandaş otomobiliyle, kızı S.K. ise motosikletiyle evlerine gitmek için arka arkaya seyir halindeyken, aynı yöndeki bir otomobildeki 3 genç, S.K. idaresindeki motosikleti taciz etti. Durumu fark eden H.K. aracını durdurarak, otomobildeki gençleri uyarmak istedi. Araçta bulunan 3 genç, çıkan tartışma sırasında H.K.’yi darp etti. Bu sırada sesleri duyan vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırdı. Olayın ardından 3 genç, bulundukları otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı.

Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen H.K. sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, olay yerinde bırakılan otomobilin sahibinin oğlu olduğu öğrenilen ve olaya karıştığı değerlendiren 1 kişiyi olay yerinin yanında bulunan okulun bahçesinde yakaladı. Şahıs, polis merkezine götürdü. Şahısların olay yerinde bıraktığı otomobil ise otoparka çekildi.

Olayın S.K.’nin kullandığı motosikletin trafikte şahıslar tarafından taciz edilmesiyle başladığını ifade eden gördü tanığı Akif Dalsız, “Ben sesler üzerine geldiğimde, kızın babası, ‘ayıp değil mi, gençlik böyle olur mu’ diyordu. Daha sonra çocuk adamın yakasına yapıştı, adam da onun yakasına yapıştı. Büyüğe hiç saygı yok. Ayırmaya kalktığımızda ilk önce kıza vurdu. Babası, ‘ne yapıyorsun’ derken ona saldırdılar. Millette ahlak kalmamış, bu gençlik nereye gidiyor bilmiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek” dedi.

Polis ekipleri olay yerinden kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin