blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yıllardır süren gelenek: Bayramlarda tüm yemekler camiye getiriliyor

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Çubuk köyünde yaklaşık 1 asırdır sürdürülen gelenekte bayram günleri köylüler konutlarında hazırladıkları yemekleri mescide taşıyarak öğlen namazından çıkan cemaatle birlikte yiyor.
Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı 50 haneli Çubuk köyünde 1 asırdır Ramazan ve Kurban Bayramı geleneği sürüyor. 3 mahallesi bulunan köyde bayramın 3 günü farklı mahallelerde öğlen namazında vatandaşlar meskenlerinde yemek hazırlıyor. Öğlen namazı vakti yaklaştığında ise köylüler meskenlerinde hazırladıkları yemekleri mescide taşıyor. Geleneğe nazaran, köydeki onlarca vatandaş öğlen namazını kılıyor. Namazının akabinde mescitte kurulan yer sofralarında tüm köy halkı, etraf köylerden gelen konuklar ve bayram için köylerine gelen tatilciler hazırlanan yemekleri yiyor. Yıllardır süren gelenek sayesinde köylülerin, kent dışındaki akrabaları ve aileleri kaynaşıyor.

"Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz"
Doğma büyüme Çubuk Köyüne bağlı Merkez Mahallede yaşayan Murat Erdoğan, büyüklerinden gördükleri örf ve adetleri bayramlarda yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Doğma büyüme bu köylüyüm, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Büyüklerimizden gördüğümüz örf ve adetlerimizi bayramlarda biz de sürdürmeye çalışıyoruz. Kurban ve Ramazan bayramlarında komşu köylerden gelen eş, dost ve akrabalar camimizde buluşur, bayramlaşırız. Daima birlikte yemek yer, sohbetler ederiz. Yemek yedikten sonra herkes konutlara masraf, konuklarla birlikte çaylar, kahveler içilir. Böylece bayramlarımızı büyüklerimizden gördüğümüz formda tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın polisi dolandırıcılara savaş açtı

Bartın polisi, dolandırıcıların kullandığı ikna metotlarını deşifre ederek, hazırlanan sinema ve broşürlerle insanları uyarıyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi takımları, tüm Türkiye’de olduğu üzere Bartın’da da son devirlerde artan telefon ve internet yoluyla dolandırıcılık cürümleri ile ağır uğraş ediyor. Tüm ihtar ve ikazlara karşın çabucak her gün yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı çaba eden gruplar, bir taraftan yürüttükleri inceleme ve araştırmalarla mağduriyetleri gidermeye çalışırken, tekniklerini tek tek deşifre ettikleri dolandırıcılık olaylarıyla ilgili uyarıcı, bilgilendirici görüntü ve broşürlerle insanların dikkatini çekiyor. Son yıllarda sıkça rastlanan ve halk lisanında saadet zinciri olarak bilinen ponzi sistemi, gümrük eserleri çekilişi, vazifelere katıl kazan, konutta ek yarar, kargo ve HGS borcu, asker, polis ve savcı süsü verilerek telefon araması üzere dolandırıcılık formüllerini tel tek deşifre eden ekeipler, hazırlanan görüntü ve broşürlerle yapılması gerekenler ve neden inanılmaması gerektiği üzere mevzular hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.
Ekipler, ihtarlarda gerçek olmayacak kadar yüksek çıkar vaat eden tekliflerin, alacak, borç ve yarar üzere sözlerle gönderilen kuşkulu bildiri ya da linklere muhakkak kanılmamasını isteyerek, suçlama yönelterek para istenen telefon görüşmelerinin de dolandırıcıların en yaygın kullandığı yöntemlerdan olduğunu söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin