blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yıllardır süren gelenek: Bayramlarda tüm yemekler camiye getiriliyor

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Çubuk köyünde yaklaşık 1 asırdır sürdürülen gelenekte bayram günleri köylüler konutlarında hazırladıkları yemekleri mescide taşıyarak öğlen namazından çıkan cemaatle birlikte yiyor.
Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı 50 haneli Çubuk köyünde 1 asırdır Ramazan ve Kurban Bayramı geleneği sürüyor. 3 mahallesi bulunan köyde bayramın 3 günü farklı mahallelerde öğlen namazında vatandaşlar meskenlerinde yemek hazırlıyor. Öğlen namazı vakti yaklaştığında ise köylüler meskenlerinde hazırladıkları yemekleri mescide taşıyor. Geleneğe nazaran, köydeki onlarca vatandaş öğlen namazını kılıyor. Namazının akabinde mescitte kurulan yer sofralarında tüm köy halkı, etraf köylerden gelen konuklar ve bayram için köylerine gelen tatilciler hazırlanan yemekleri yiyor. Yıllardır süren gelenek sayesinde köylülerin, kent dışındaki akrabaları ve aileleri kaynaşıyor.

"Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz"
Doğma büyüme Çubuk Köyüne bağlı Merkez Mahallede yaşayan Murat Erdoğan, büyüklerinden gördükleri örf ve adetleri bayramlarda yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Doğma büyüme bu köylüyüm, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Büyüklerimizden gördüğümüz örf ve adetlerimizi bayramlarda biz de sürdürmeye çalışıyoruz. Kurban ve Ramazan bayramlarında komşu köylerden gelen eş, dost ve akrabalar camimizde buluşur, bayramlaşırız. Daima birlikte yemek yer, sohbetler ederiz. Yemek yedikten sonra herkes konutlara masraf, konuklarla birlikte çaylar, kahveler içilir. Böylece bayramlarımızı büyüklerimizden gördüğümüz formda tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ağustos, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kule vinçte intihara kalkışan şahsı, eşi ve yeğeni ikna etti

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıktığı kule vincin üzerinde intihara kalkışan şahıs eşi ve yeğeni tarafından ikna edildi. Polis gruplarının şantiye şefini polis merkezine götürmek istemesi üzerine bir küme polis takımlarına saldırmaya çalıştı.
Edinilen bilgiye nazaran, Tosya ilçesinde eşiyle meseleleri olduğu sav edilen M.Ç. isimli şahıs, otopark inşaatındaki kule vincin üzerine çıkarak intihar teşebbüsünde bulundu. Olayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye grupları güvenlik tedbiri alırken, polis grupları ise şahsı ikna etmek için çalışma başlattı.
Daha sonra olay yerine gelen şahsın eşi ve yeğeni, M.Ç.’yi ikna ederek vinçten inmesini sağladı. Şahıs sözü alınmak üzere polis merkezine götürüldü. İnşaatın şantiye şefi de polis takımları tarafından polis merkezine götürülmek istendi. Şahsın gitmek istememesi üzerine bir küme ile polis takımları ortasında arbede yaşandı. Polis gruplarına saldıran şahıslar da gözaltına alındı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin