Yıllar sonra cankurtaranını bulup teşekkür etti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2016 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıllar sonra cankurtaranını bulup teşekkür etti

ZONGULDAK Yaklaşık 10 yıl önce Zonguldak Kapuz plajında geçirdiği boğulma tehlikesinde kurtarılan Enes Baş adlı genç, yıllar sonra plaja gelerek kendisini kurtaran cankurtaran Hayri Topçuoğlu’na teşekkür etti. Yıllar geçse de olayın şokunu daha hala atlatamadığını belirten Enes Baş, “O gün ailemle birlikte denize gitmiştik. Plaj kalabalık ve denizde de dalga vardı, ben deniz yatağı ile dalganın etkisiyle de biraz açılmıştım. Biranda dengemi kaybettiğim ve suya düştüğümü hatırlıyorum. O gün beni denizden cankurtaranlar öldü diye çıkartmışlar. Bu nedenle beni tekrar kurtararak hayata döndüren plajın cankurtaranı Hayri Topçuoğlu’nun yanına gelerek hem kendisine teşekkür ettim hem de kendisiyle tanışmam beni oldukça mutlu etti” dedi. Kapuz plajında yaklaşık 32 yıldan bu tarafa baş cankurtaran ve aynı zamanda tesis amirliği görevini de yürüten Hayri Topçuoğlu ise, “O gün deniz biraz dalgalıydı bir anda kumsalda kadın çığlığı duydum ve olayın olduğu yere koştum ve açıkta boşta olan deniz yatağını gördüm ve oraya kadar yüzerek denizin altına daldım ve çocuğu hareketsiz bir şekilde denizin dibinde gördüm ve çıkarttım. Daha sonra kumsala getirerek ambulans ve sağlık ekipleri gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika ilk yardım müdahalesi yaptım ve çocuğu kendisine getirdim. Daha sonra gelen ambulansla en yakın hastanenin aciline getirdik. Tedavisi süresi içersinde iyi olana kadar takip ettik ve yıllar sonra kendisi bizim yanımıza gelerek teşekkür etmesi de bizleri sevindirdi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonudaki fabrika yangini kontrol altina alindi 6nwm4CCf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan fabrika yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olay, sabah saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Mehmetçik Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Filterteks firmasına ait endüstriyel tekstil ve filtre malzemeleri üretimi yapan fabrikanın depo ve ofis bölümüne henüz belirlemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın sırasında dumanları fark eden fabrika sahibi İ.Y. durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına almak için çalışma başlattı. Daha sonra bölgeye Kargı ilçesinden itfaiye ekipleri ile Tosya Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri sevk edildi. Çok sayıda ekip fabrika çevresinden ve fabrika içerisinden yangına müdahale etti. Ekiplerin uzun çabaları neticesinde yangın imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının büyük ölçüde söndürüldüğü fabrikada ekipler söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangın haberini alan çalışanlar da duyar duymaz fabrikaya geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin