ZONGULDAK Yaklaşık 10 yıl önce Zonguldak Kapuz plajında geçirdiği boğulma tehlikesinde kurtarılan Enes Baş adlı genç, yıllar sonra plaja gelerek kendisini kurtaran cankurtaran Hayri Topçuoğlu’na teşekkür etti. Yıllar geçse de olayın şokunu daha hala atlatamadığını belirten Enes Baş, “O gün ailemle birlikte denize gitmiştik. Plaj kalabalık ve denizde de dalga vardı, ben deniz yatağı ile dalganın etkisiyle de biraz açılmıştım. Biranda dengemi kaybettiğim ve suya düştüğümü hatırlıyorum. O gün beni denizden cankurtaranlar öldü diye çıkartmışlar. Bu nedenle beni tekrar kurtararak hayata döndüren plajın cankurtaranı Hayri Topçuoğlu’nun yanına gelerek hem kendisine teşekkür ettim hem de kendisiyle tanışmam beni oldukça mutlu etti” dedi. Kapuz plajında yaklaşık 32 yıldan bu tarafa baş cankurtaran ve aynı zamanda tesis amirliği görevini de yürüten Hayri Topçuoğlu ise, “O gün deniz biraz dalgalıydı bir anda kumsalda kadın çığlığı duydum ve olayın olduğu yere koştum ve açıkta boşta olan deniz yatağını gördüm ve oraya kadar yüzerek denizin altına daldım ve çocuğu hareketsiz bir şekilde denizin dibinde gördüm ve çıkarttım. Daha sonra kumsala getirerek ambulans ve sağlık ekipleri gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika ilk yardım müdahalesi yaptım ve çocuğu kendisine getirdim. Daha sonra gelen ambulansla en yakın hastanenin aciline getirdik. Tedavisi süresi içersinde iyi olana kadar takip ettik ve yıllar sonra kendisi bizim yanımıza gelerek teşekkür etmesi de bizleri sevindirdi” diye konuştu.


Yıllar sonra cankurtaranını bulup teşekkür etti
Yerel yönetimlerde hizmet vizyonu masaya yatırıldı
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir başkanlığında düzenlenen belediye başkanları toplantısına katıldı.
Büyükşehir ve il belediye başkanlarının yer aldığı toplantıda, yerel yönetimlerin hizmet kapasitesinin artırılması, şehirlerin gelişimine katkı sunacak projeler ve vatandaşlara daha etkin hizmet verilmesine yönelik konular ele alındı.
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Çetinkaya, istişare kültürünün önemine dikkat çekerek, şehirlerin geleceğine yönelik ortak akıl vurgusu yaptı. Çetinkaya, “Şehirlerimize değer katacak hizmetler ve vatandaşlarımıza daha güçlü hizmet sunabilmek adına önemli istişarelerde bulunduk. Ortak akıl ve istişare kültürüyle şehirlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen toplantıda, belediyeler arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve hizmet standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmaların da gündeme geldiği bildirildi.

