Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yılın ilk 6 ayında 426 milyon 183 bin TL gelir elde edildi.
2023 yılında Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü tarafından illere göre yevmiye sayısı ile devlete sağlanan tapu harcı, döner sermaye ve damga vergisi geliri 414 bin 169 işlemden 668,2 milyon TL’si tapu harç geliri, 101 milyon TL’si döner sermaye geliri ve 3 milyon 977 bin TL damga vergisi olmak üzere toplam 773,5 milyon TL gelir eldi edilmişti.
Açıklanan son verilere göre 2024 yılının ilk 6 ayında Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğünce yapılan 198 bin adet işlemden 361,3 milyon TL tapu harç geliri, 61 milyon TL döner sermaye geliri ve 2 milyon 800 bin TL damga vergisi olmak üzere toplam 426 milyon 183 bin TL gelir sağlandı.
Öte yandan müdürlük tarafından 6 birimde (436,46 hektar) 2/B kullanım kadastrosu çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 2024 yılı içerisinde Samsun genelinde toplam 138 birimde 2/B kullanım kadastrosu çalışmasının, gerek kurum imkanları gerekse ihale edilmek suretiyle yapılması planlanıyor.


Yılın ilk 6 ayında 426 milyon TL’lik tapu harç geliri
Aziz Yıldırım’dan İlk Hamle TFF’ye: Gündemde Yabancı Kuralı Var
Fenerbahçe’de olağanüstü seçimli genel kurulun ardından başkanlık koltuğuna yeniden oturan Aziz Yıldırım’ın, göreve resmen başlamasının ardından ilk temaslarından birini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirmesi bekleniyor.
Mazbatasını yarın alması öngörülen Yıldırım, göreve başlamasıyla birlikte kulübün yeni sezon planlamasına ilişkin önemli konuları masaya yatıracak. Bu başlıkların en önemlilerinden birinin ise yeni sezonda uygulanacak 10+4 yabancı oyuncu kuralı olduğu belirtiliyor.
TFF ile Görüşme İddiası
Aziz Yıldırım, yabancı oyuncu kuralının esnetilmesi konusunda TFF ile görüşme yapmayı planlıyor. Sarı-lacivertli yönetimin, mevcut düzenlemenin kulüpler açısından çeşitli zorluklar oluşturabileceği görüşünde olduğu ifade ediliyor.
Kadroda 20 Yabancı Futbolcu Bulunuyor
Kiralık olarak başka takımlarda forma giyen oyuncuların geri dönmesiyle birlikte Fenerbahçe’nin sözleşmeli yabancı futbolcu sayısının 20’ye ulaştığı kaydedildi. Yaz transfer döneminde yapılacak yeni takviyelerle bu sayının daha da artabileceği belirtiliyor.
Bu nedenle yabancı oyuncu kuralı, kulübün kadro mühendisliği ve transfer stratejisi açısından kritik önem taşıyor.
Seçim Sürecinde de Gündeme Getirmişti
Aziz Yıldırım, seçim döneminde katıldığı bir programda yabancı kuralına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:
“Futbol aklı dediğimiz arkadaşlarla yaptığımız konuşmada onlar da bundan sıkıntı doğabileceğini söylediler. Çalışıyorlar, biz seçilirsek TFF’ye gitmemiz lazımsa gideriz.”
Yeni başkanın önümüzdeki günlerde federasyonla gerçekleştireceği olası görüşmenin, yabancı oyuncu düzenlemesine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıması bekleniyor.

