Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, alışveriş merkezlerinde (AVM) "yöresel ürünler pazarı" adı altında açılan satış noktalarına tepki göstererek, ilgili kurumların bu tür etkinliklere izin vermemesi gerektiğini söyledi.
Başkan Yıldırım, "Yine Fuar Açılmış" başlığıyla sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bir AVM'de açılan ve piyasadan toplanan ürünlerin satıldığı bir panayıra dikkat çekti. Yıldırım, bu tür yerlerde hijyen, saklama koşulları, ruhsat, işletme kayıt belgesi gibi zorunlulukların sorgulanması gerektiğini vurguladı.
"HALK KANDIRILIYOR MU?"
Açıklamasında sert ifadeler kullanan Yıldırım, şu soruları yöneltti:
"Burada hijyen kuralları var mı? Belediye ruhsatı var mı? Bu ürünlerin yöresel olması için üreticilerin satması gerekiyor. Burada halkı kandırma var mı? Çalışanlar sigortalı mı? Fiş kesiliyor mu? Ürün analizleri ve faturaları mevcut mu? Yerli esnafta aranan tüm kurallar bunlarda da sorulsun."
"ŞARTLAR EŞİT OLSUN"
Yerli esnafın tüm bu kurallara uymak için emek ve para harcadığını, eksikliklerden dolayı ceza aldığını belirten Yıldırım, "Satılmasın demiyoruz, ayrıcalık istemiyoruz. Şartlar eşit olsun istiyoruz" dedi.
"10 GÜNDE PARAYI TOPLAYIP GİDİYORLAR"
Bu tür etkinliklere izin verilmemesi çağrısında bulunan Yıldırım, "Dışarıdan gelen, 10 günde memleketin parasını toplayıp giden, üretici olmayan, alıp satan, Karabük'te istihdama ve ekonomiye katkısı olmayan bu etkinliklere izin vermeyelim" ifadelerini kullandı.