Kastamonu’nun Araç ilçesinde yıldırım düşmesi neticesinde bir samanlıkta çıkan yangın, yanındaki samanlıklara da sıçradı. Yangında 3 samanlık kullanılmaz hale geldi.
Olay, Kastamonu’nun Araç ilçesine bağlı Susuz köyü Geriş Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, etkili olan sağanak yağış sırasında köye yıldırım düştü. Yıldırımın düşmesi neticesinde köyde bulunan bir samanlıkta yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın yanında bulunan 2 samanlığa daha sıçradı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.
Köye gelen ekiplerin müdahalesi ile yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 3 samanlık kullanılamaz hale geldi. (İHA)


197
Yıldırım yangına sebep oldu: 3 samanlık küle döndü
591
Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı
Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.
Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


