Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
25 Aralık, 2024 19:07 tarihinde yayınlandı
0

Yılbaşı Panayırı İkinci Kez Kapılarını Açtı

Safranbolu Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen yılbaşı panayırı, bu yıl ikinci kez düzenlenerek büyük bir coşkuyla kapılarını açtı. Safranbolu’nun tarihi dokusuna ve kış şartlarına uygun tasarlanan özel stantlarda esnaflar, birbirinden renkli ürünlerle yerlerini aldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin 12 ay turizm hedefi ve esnafa destek amacıyla başlattığı panayır, yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Tarihi Çarşı Han Arkası’nda kurulan alanda 18 stantta yılbaşına özel hediyelik eşyalar, 6 stantta ise yöresel gıda ürünleri satışa sunuldu.

Başkan Elif Köse, panayır alanını ziyaret ederek esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi. İlk alışverişi kendisi yapan Köse, hem esnafı destekledi hem de etkinliğe olan katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Esnaflar ise böyle anlamlı bir organizasyona öncülük ettiği için Başkan Köse’ye minnettarlıklarını dile getirdi.

25-31 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan yılbaşı panayırı, uluslararası turların da rotasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıla oranla çok daha yüksek bir katılım beklenirken, ilk günden itibaren yoğun ilgi gören panayır alanı, yılbaşı coşkusunu Safranbolu’nun eşsiz atmosferiyle birleştirdi.

UNESCO Miras Kenti ve Cittaslow Üyesi Safranbolu, hem tarihi hem de kültürel zenginlikleriyle yılın son günlerini dolu dolu yaşamak isteyenleri bekliyor.

676c2e40d9cc3
676c2e4bda68f
676c2e4c2a30f
676c2e4c6f584
676c2e4c14e5f

Bizi sosyal medyadan takip edin
swws
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı

Karabük’te Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için güvenlik güçleri tarafından tüm tedbirler alındı. Bayram Namazı 05.57’de kılınacak, bayramlaşma programı ise Bayramın ikinci günü Yenişehir Havuzlu Bahçede saat 12.00’de yapılacak

Karabük’te vatandaşların sağlıklı, huzur ve güvenli bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için emniyet birimleri tarafından tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

27 Mayıs Çarşamba  günü  idrak edeceğimiz Kurban Bayramı nedeniyle Karabük il genelinde Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından halkın huzur içinde bir bayram geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemler alındı.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada;  Karabük halkının huzurlu, güvenli ve iyi bir bayram tatili geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemlerin alındığı açıklandı. Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından vatandaşların, Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla tedbirler alındığı kaydedildi. Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemler İl Jandarma Komutanlığınca alınacak.

Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan il merkezinden ilçelere ve ilçeler arasındaki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemler alınacak. Gerekirse ek güvenlik tedbirleri de alınacak. Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası trafiğini rahatlatacak otobüs terminali ve garda gerekli ek önlemler alınacak.

KURBANLIK HAYVAN DENETİMLERİ

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Belediye Zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı artırılacak. İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine izin verilmeyecek. Hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecek.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TEDBİRLERİ

Kurban Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramı süresince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün sorumluluğunda ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlerinin koordinasyonunda İl ve İlçe Müdürlüklerinde yeterli sayıda araç ile nöbetçi veteriner hekimler görevlendirilecek.

Kurbanlık kesimi yapılacak özel işletmeler belirlenecek ve denetlemesi yapılacak.

Kurbanlık hayvan satış yerleri Belediye ile müşterek olarak her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez usulüne uygun olarak temizlenerek dezenfekte edilecek.

SAĞLIK HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Bayram tatili süresince hastanelerde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacak. Nöbetçi eczanelerin tespiti ile açık bulundurulmaları sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğünce bir plan dahilinde hazırlanacak.

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Kurban Bayramı nedeniyle Belediye Başkanlığınca zabıta, itfaiye, temizlik ve su hizmetleri ile piyasa ve işyerlerinin denetim konuları hususundaki çalışmalar özel olarak, fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odaları ile iş birliğine gidilecek. Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak, Defterdarlık tarafından eğlence yerlerinin denetimi, Vergi Denetmenlerince sağlanacak. Enerjisa tarafından şehre kesintisiz ve yeterli güçte elektrik verilmesi için gereken önlemler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara ve elektrik kesintilerine karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. PTT Baş Müdürlüğü tarafından vatandaşların haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için uygun görülecek tedbirler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. Belirtilen konuların yanında her kurum kendi alanına giren hususlarda ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirleri alacak ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmeyecek.

İLGİLİ BİRİMLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK

Kurban Bayramı süresince Karabük Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerin 24 saat görev yapacakları, herhangi bir olayda ise vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunabilecekleri belirtildi. Belediye Birimlerinin 24 saat çalışacak ve Belediyeyi ilgilendiren konularda yine 112 Acil Çağrı merkezinin aranabileceği belirtildi.  Vatandaşlardan  ayrıca, herhangi bir yangın olayında da  112 Acil Çağrı Merkezi aramaları istendi. Kaymakamlıklarca, Kurban  Bayramı nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik benzer önlemler ilçeler itibariyle planlanacak.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BAYRAMIN 2. GÜNÜ YAPILACAK

Kurban Bayramında Karabük’te  yapılacak olan resmi bayramlaşma töreni ise Bayramın 2. günü olan 28 Mayıs Perşembe günü  saat 12.00’de Yenişehir Havuzlu Bahçede yapılacak. Bayramlaşma programına; Karabük Valisi Oktay Çağatay başta olmak üzere Milletvekilleri ve İl Protokolü ile vatandaşlar katılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin