Yıl Sonuna Kadar Yenilenmez İse 12 Bin TL Cezası Var - Karabük Haber Postası
66ea846704e70 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Eylül, 2024 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıl Sonuna Kadar Yenilenmez İse 12 Bin TL Cezası Var

Ulaştırma Bakanlığı, eski tip ehliyet sahiplerine önemli bir uyarıda bulundu. 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla süresi dolan eski tip ehliyetlerin yenilenmesi gerektiği açıklandı. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyen sürücüler, 12 bin TL para cezasıyla karşı karşıya kalacak ve eski ehliyetler geçersiz sayılacak.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için nüfus müdürlükleri’ne başvurarak ehliyet yenileme işlemlerini tamamlamaları gerektiği vurgulandı. İşlemler için gerekli belgelerle nüfus müdürlüklerine başvuru yapılması gerektiği belirtildi.

SÜRE DAHA ÖNCE UZATILMIŞTI

Daha önce pandemiden dolayı, ehliyet yenileme süresi 31 Aralık 2022’den itibaren iki yıl uzatılmıştı. Ancak bu defa herhangi bir uzatma öngörülmüyor ve 31 Aralık 2024 son tarih olarak belirlendi.

VATANDAŞLARA UYARI

Bakanlık, süresi dolmuş ehliyetle araç kullanmanın ciddi yasal yaptırımları olacağını belirterek, sürücülerin cezayla karşı karşıya kalmamak için gerekli işlemleri zamanında tamamlamaları gerektiğinin altını çizdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendilerini uyaran adami darp eden sahislar otomobili birakip kacti 3vR4Bp39
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendilerini uyaran adamı darp eden şahıslar otomobili bırakıp kaçtı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 şahıs, trafikte kızını rahatsız ettikleri için kendilerini uyaran adamı darp edip otomobili yolda bırakarak kaçtı. Darp edilen vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Olay, Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. isimli vatandaş otomobiliyle, kızı S.K. ise motosikletiyle evlerine gitmek için arka arkaya seyir halindeyken, aynı yöndeki bir otomobildeki 3 genç, S.K. idaresindeki motosikleti taciz etti. Durumu fark eden H.K. aracını durdurarak, otomobildeki gençleri uyarmak istedi. Araçta bulunan 3 genç, çıkan tartışma sırasında H.K.’yi darp etti. Bu sırada sesleri duyan vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırdı. Olayın ardından 3 genç, bulundukları otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı.

Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen H.K. sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, olay yerinde bırakılan otomobilin sahibinin oğlu olduğu öğrenilen ve olaya karıştığı değerlendiren 1 kişiyi olay yerinin yanında bulunan okulun bahçesinde yakaladı. Şahıs, polis merkezine götürdü. Şahısların olay yerinde bıraktığı otomobil ise otoparka çekildi.

Olayın S.K.’nin kullandığı motosikletin trafikte şahıslar tarafından taciz edilmesiyle başladığını ifade eden gördü tanığı Akif Dalsız, “Ben sesler üzerine geldiğimde, kızın babası, ‘ayıp değil mi, gençlik böyle olur mu’ diyordu. Daha sonra çocuk adamın yakasına yapıştı, adam da onun yakasına yapıştı. Büyüğe hiç saygı yok. Ayırmaya kalktığımızda ilk önce kıza vurdu. Babası, ‘ne yapıyorsun’ derken ona saldırdılar. Millette ahlak kalmamış, bu gençlik nereye gidiyor bilmiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek” dedi.

Polis ekipleri olay yerinden kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin