Reklam
Reklam
yesilirmak nehrinin kiyisina cuvallar dolusu sogan ve patlican dokuldu ihskO8Tt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2024 08:45 tarihinde yayınlandı
0

Yeşilırmak Nehri’nin kıyısına çuvallar dolusu soğan ve patlıcan döküldü

Amasya’da Yeşilırmak Nehri’nin kıyısına çürümeye yüz tutmuş çuvallar dolusu soğan ve patlıcan döküldü.

Soğan üretiminde Türkiye’de ikinci sırada bulunan kentte, Amasya – Çorum kara yolu üzerindeki bir köprünün altından akan nehir sularının kıyısında kirliliğe ve kötü kokuya yol açan bu durum tepkiye neden oldu.

“Çürümeden hayvanlara yedirilebilirdi”

Satılmayı beklerken dökülen bu ürünlerin faydalı şekilde değerlendirilebileceğine değinen vatandaşlardan Hamdi Demir, “Bugün oraya döken, yarın ırmağın içine de dökecektir. Bu ürünler çürümeden hayvanlara yedirilebilirdi ya da gömülmeliydi. Eskiden köylerde çöpe bir şey atılmazdı. Şimdi nasıl oluyor da bunları atıyorlar anlamış değilim” dedi.

Uzun yılladır balık tuttuğu nehrin kıyısına soğan ve patlıcanın yanı sıra diğer ürünlerin de atıldığını gördüklerini anlatan Demir, “Bu görüntüler Amasya’ya yakışmıyor. Zaten ırmakta balık da kalmadı” diye konuştu.

Tepki çeken görüntülerin ihbarı üzerine Amasya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
almus barajinda dolusavaga 50 santim kaldi HPJnR6qL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Almus Barajı’nda dolusavağa 50 santim kaldı

Tokat’ın Almus ilçesinde bulunan Almus Barajı, son yağışların ardından son 33 yılın en yüksek su seviyesine ulaştı. Barajdaki su seviyesinin dolusavak noktasına kadar yükselmesiyle birlikte bölgede hareketlilik yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan sağanak yağışlar ve yüksek kesimlerden gelen su akışı sonrası Almus Barajı’nda su seviyesi önemli ölçüde arttı. Barajın doluluk oranının kritik seviyeye ulaşmasının ardından suyun dolusavağa yaklaşık 50 santimetre kadar yaklaştığı öğrenildi. Barajın dolduğunu duyan vatandaşlar ise bölgeye gelerek manzarayı cep telefonlarıyla görüntüledi. Bazı vatandaşların dolusavak önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü. Bölge sakinleri, Almus Barajı’nı uzun yıllardır ilk kez bu kadar dolu gördüklerini ifade etti. Dron ile havadan görüntülenen barajda, suyun kıyı seviyesine kadar yükseldiği ve dolusavak bölümüne yaklaştığı dikkat çekti. Yetkililerin barajdaki su seviyesini yakından takip ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin