blank
Berkay Doğan tarafından
10 Şubat, 2025 15:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yeşilay’dan Sigarayı Bırakma Günü Etkinliği

Yeşilay Karabük Şubesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında KARES AVM’de farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlikte, sigaranın insan sağlığı üzerindeki zararlarına dikkat çekilerek vatandaşlara bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hakkında bilgi veren yetkililer, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulduğunu vurguladı. Bağımlılık mücadelesinde profesyonel destek almanın önemine değinen Yeşilay temsilcileri, sigarayı bırakmak isteyen herkesi YEDAM'a başvurmaya davet etti.

“Bir gün değil, bugün” sloganıyla vatandaşlara seslenen yetkililer, sigarayı bırakma sürecinde doğru desteğin kişinin hayat kalitesini artıracağına dikkat çekti. Sigaranın kalp ve akciğer hastalıkları başta olmak üzere birçok ciddi sağlık sorununa yol açtığını belirten uzmanlar, farkındalık çalışmalarının bu tehlikeleri azaltmayı hedeflediğini ifade etti.

Yeşilay Karabük Şubesi, bu tür etkinliklerle sigarasız bir yaşamın teşvik edilmesini ve toplum sağlığının korunmasını amaçladıklarını belirterek, benzer farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Enerjinin yaşamla bağı fotoğraf karelerine yansıdı

Türkiye’nin dört bir yanından gelen fotoğraflarla hazırlanan "Yaşamın Enerjisi Ulusal Fotoğraf Yarışması" sergisi Samsun Müzesi’nde açıldı. Sergide, enerjinin hayatın her alanındaki etkisi sanatın diliyle gözler önüne serildi.
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu iş birliğinde düzenlenen "Yaşamın Enerjisi Ulusal Fotoğraf Yarışması"nın sergi açılışı ve ödül töreni Samsun Müzesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen binlerce fotoğraf arasından seçilen 40 eser, enerjinin yaşamla kurduğu bağı sanat aracılığıyla görünür kıldı. Sergi, 29 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında Samsun Müzesi’nde sanatseverlerin ziyaretine ücretsiz şekilde açık olacak.

"Fotoğraflar enerjinin hayatın sürekliliğindeki rolüne dikkat çekti"
Jüri değerlendirmesi sonucunda belirlenen eserler, ilk kez Samsun’da izleyiciyle buluşurken, açılış programına fotoğraf sanatçıları, sanatseverler ve davetliler katıldı. Enerjinin Yaşamla Kurduğu Bağ Fotoğraflarla Anlatıldı Yarışma, enerjiyi yalnızca teknik bir başlık olarak değil; üretimden spora, emekten doğaya kadar yaşamın farklı alanlarında hissedilen bir değer olarak ele aldı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gönderilen fotoğraflar, enerjinin insan hayatına dokunduğu anları özgün bakış açılarıyla yansıttı. Sergide yer alan eserler; farklı şehirlerde ve farklı yaşam kesitlerinde enerjinin gündelik hayattaki çok katmanlı yansımalarını ortaya koydu. Seçkide, hareketin ve neşenin ön planda olduğu eğlenceli anların yanı sıra, duygu yoğunluğu yüksek ve anlamı derin kareler de yer aldı. Çalışma hayatından görüntüler, aile ilişkilerini yansıtan sahneler, çocukluk anları ve sosyal yaşamın içinden kesitler; kimi zaman canlı ve dinamik, kimi zaman ise daha sakin ve içe dönük bir anlatımla izleyiciyle buluştu. Bu karşıtlık, enerjinin yalnızca hareketten değil, yaşamın tüm yönlerinden de beslendiğini ortaya koydu. "Yaşamın Enerjisi" temasıyla düzenlenen yarışma, enerjinin yaşamın her alanındaki görünümünü belgeleyen güçlü bir görsel seçki oluşturmayı amaçladı. Sergilenen fotoğraflar, izleyiciye estetik bir deneyim sunarken aynı zamanda enerjinin hayatın sürekliliğindeki rolüne dikkat çekti.

Ödüller Samsun’da takdim edildi, sergi farklı mekânlara taşınacak
Sergi açılışının ardından düzenlenen ödül töreninde, yarışmada birincilik elde eden Orhan Tanhan’a, ikincilikte Serap Ünal’a ve mansiyon ödülü almaya hak kazanan Saim Çakar’a ödülleri takdim edildi. Program kapsamında salonda bulunan ödül sahipleri sahneye davet edilerek eserlerinin ortaya çıkış süreçlerini ve fotoğraflarının hikâyelerini katılımcılarla paylaştı. Açılışta konuşan YEDAŞ Bölge Koordinatörü Emin Uğur Asan, yarışmanın enerjinin yaşamla kurduğu bağı sanatın diliyle anlatmayı hedeflediğini ifade etti. Samsun Müzesi’nde 29 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında ziyarete açık olacak serginin, ilerleyen günlerde Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum’da da sanatseverlerle buluşturulması planlanıyor. Böylece "Yaşamın Enerjisi" teması, farklı mekânlarda daha geniş kitlelere ulaşacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin