Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Mayıs, 2016 13:01 tarihinde yayınlandı
0

Yeşil sahada futbolcudan tekme yiyen Güvenlik Amiri konuştu

Güvenlik Amiri Aydın Ekmekçi;  “Futbolcunun gelip de taraftara ya da bana tekme atma lüksü yok. Sahada futbolcuları korumaya çalışırken şiddeti biz görüyoruz. Çoluk çocuğuma kepaze oldum”

Geçtiğimiz hafta sonu PTT 1. Lig’de oynanan Kardemir Karabükspor – Vartaş Elazığspor maçında Tom’un uçarak tekme atması sonrası 7 gün iş göremez raporu alan ve futbolcudan şikayetçi olan özel güvenlik amiri Aydın Ekmekçi, “Futbolcunun gelip de taraftara ya da bana tekme atma lüksü yok. Sahada futbolcuları korumaya çalışırken şiddeti biz görüyoruz” dedi.
Kardemir Karabükspor ile Vartaş Elazığspor arasında oynanan maçın ardından çıkan olaylarda sahaya girerek elindeki davul tokmağını Elazığspor’lu futbolcu Tom’a ve maçın hakemi Tolga Özkalfa’ya doğru fırlatan taraftar Hamit Su’ya engel olmaya çalıştığı sırada futbolcunun uçan tekmesiyle yaralanan maraton tribününün güvenlik amiri Aydın Ekmekçi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tedavisinin devamı için geldi.
Gazetecilere maç sonunda yaşananları anlatan Ekmekçi, “Maçın bitiş düdüğü ile birlikte sahaya giren bir seyirciyi gördüm. Müdahale etmek için peşinden koştum. Taraftarı yakalayıp yere doğru yatırmaya çalışırken futbolcu bana uçan tekme attı. Tekme sol çeneme geldi ve boynumda bir kütleme oldu. Güvenlik amirimiz Zeki beye bana bir şeyler oluyor dedim ve o an bayılmışım. Gözlerimi açtığımda ambulansta buldum kendimi. Tekme direkt olarak bana atılmış olmayabilir ama bir futbolcunun taraftarla hiçbir zaman diyaloğa girmemesi lazım. Futbolcu taraftara ya da bana tekme atmış, bu hiç önemli değil. Biz seni orada korumuşuz, sana hiçbir müdahale olmadan seni kurtarmışım. Futbolcunun gelip de taraftara ya da bana tekme atma lüksü yok. Biz sahada futbolcuları korumaya çalışırken şiddeti futbolculardan biz görüyoruz. Biz onları koruyoruz, onların da bize karşı böyle bir terbiyesizliğini istemiyoruz” dedi.
7 gün iş göremez raporu aldığını, boynunda ve çenesinde sağlık sorunu nedeniyle mağduriyetini ifade eden Ekmekçi, şunları söyledi:
“7 yaşında oğlum var televizyondan izlemiş. Baba futbolcudan dayak mı yedin diye sordu. Bu benim çok zoruma gitti. Ben bunu kaldıramıyorum. Çoluk çocuğuma kepaze oldum. Annem ve babam maç gününden bu yana ağlıyor. Şikayetimin sonuna kadar arkasındayım. Gereğinin yapılmasını istiyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin