Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2014 14:50 tarihinde yayınlandı
0

Yeşil Oyuncak Yarışması’na 126 Proje Başvurdu

Geri dönüşümün önemine dikkat çekmeyi hedefleyen Yeşil Oyuncak Yarışması’nda ödül töreni için geri sayım başladı. Ortaokul ve lise öğrencileri arasında iki kategoride düzenlen yarışmanın sonuçları 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Karabük Belediyesi önünde düzenlenecek törenle açıklanacak. Karabük’te faaliyet gösteren geri kazanım tesisi Marzinc ile Karabük Çevre Derneği’nin ortak vizyonuyla bu yıl ilk kez hayata geçirilen “Yeşil Oyuncak Yarışması”nda 45 farklı ortaokul ve liseden 126 proje başvurdu. Öğrenciler evsel atıkları kullanarak birbirinden yaratıcı oyuncak projelerini hayata geçirdiler.

Toplamda 8 projenin ödüllendirileceği yarışmada sonuçlar 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Karabük Belediyesi önünde yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Tüm il protokolünün ve okulların davetli olduğu törende Ortaokul ve Lise kategorilerinde birinciye 2 bin 500 TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL para ödülü verilirken, mansiyon ödülü olarak 4 öğrenciye iPad Mini hediye edilecek. Yarışma kapsamında oyuncak projelerinin halka açık olarak sergilenmesi planlanıyor.

Birbirinden yaratıcı fikirlerin yarıştığı projeler arasında oldukça iddialı tasarımlar da bulunuyor. Yarışma değerlendirme sürecinde Karabük Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Belediyesi, Çevre Derneği ve Marzinc tarafından oluşturulan jüri üyeleri projeleri özgünlük, yaratıcılık, tasarım, uygulama ve malzeme türü gibi kriterleri göz önünde bulundurarak değerlendiriyor. Sonuçlar 5 Haziran 2014 tarihinden sonra www.yesiloyuncakyarismasi.com sitesinden de ilan edilecek. Amacı, gençler ve çocuklar arasında geri dönüşüm farkındalığını ve çevre bilincini arttırmak olan Yeşil Oyuncak Yarışması, evsel katı atıkların yeniden değerlendirilmesinin çevresel ve ekonomik önemine dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrek hamidiye anadolu lisesinden siir ve resim etkinligi HZTrCz5d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesinden şiir ve resim etkinliği

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde faaliyete bulunan Hamidiye Anadolu Lisesi tarafından şiir ve resim etkinliği düzenlendi.

Okulun iç mekanında gerçekleştirilen program davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Organize edilen etkinlikte konuşan okul müdürü Siyami Akpınar,” Sanat insanların düşüncelerini ifade etmesinin en güzel yollarından biridir. Bu sergide yer alan her eser, sabrın, emeğin bir ürünüdür. Öğrencilerimiz farklı teknik ve renklerle kendi dünyalarını tuvallere yansıtarak bizlere bir birinden değerli çalışmalar sunmuşlardır. Sergimizin hazırlanmasından emeği geçen Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Tuba Karakaya, Müzik Öğretmenimiz Siyami Tığ’a ve eserleri ile katkıda bulunan öğrencilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi iç mekanında gerçekleştirilen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Devrek Sergimizin hazırlanmasından emeği geçen Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Tuba Karakaya, Müzik Öğretmenimiz Siyami Tığ’a ve eserleri ile katkıda bulunan öğrencilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi iç mekanında gerçekleştirilen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Devrek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Adil Karakaruk, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri hazır bulundu.

Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri hazır bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin