Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ağustos, 2024 08:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yeşil Artvin Derneği’nden Cerattepe açıklaması

Artvin’in Cerattepe bölgesinde Cengiz Holding tarafından yürütülen madencilik faaliyetlerinin Rize İdare Mahkemesi tarafından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararının iptal edilmesi üzerine durdurulmasının ardından Yeşil Artvin Derneği’nden ilk açıklama geldi.
Artvin’in Cerattepe bölgesinde Cengiz Holding tarafından 2016 yılından beri yürütülen madencilik faaliyetleri dün durduruldu. Yeşil Artvin Derneği, Cerattepe’deki madencilik faaliyetleri için verilen ÇED olumlu kararına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) itirazda bulunulmuştu. AYM proje için hak ihlali kararı vermiş ve yeniden yargılamanın önünü açmıştı. Rize İdari Mahkemesi, 11 Temmuz’da ‘Cerattepe Bakır Madeni, Kırma Eleme Tesisi ve Teleferik Hattı’ projesine verilen ÇED olumlu kararını iptal etmişti. Bunun üzerine Artvin Valiliği, 20 Ağustos’ta işletmeye madendeki faaliyetleri durdurması için yazı gönderdi.
Yaşananlara ilişkin Yeşil Artvin Derneği’nden ilk açıklama geldi. Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasına Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, kararın maden şirketine tebliğ edildiğini ve valilik tarafından da kamuoyuna duyurulduğunu ifade ederek, Artvin halkı için oldukça önemli bir karar olduğunu dile getirdi.
Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda dernek avukatı Bedrettin Kalın ise, “Bu karar ile 30 yıllık Cerattepe mücadelesinin en önemli aşamalarından bir tanesi gerçekleşti. Kazandığımız bir davanın üzerinden 7 yıl boyunca bize tesis edilmesini bekledik. Bu nihayetinde olmuş oldu” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kasksız yolcu, uygulama yapan valiye yakalandı

Bartın’da motosikletle kasksız halde seyreden bir bayan yolcu, Trafik Haftası nedeniyle uygulama yapan Vali Nurtaç Arslan’a yakalandı. Motosiklet donanımlarının kullanılması ve trafik kurallarına uyulması konusunda sürücüyü uyaran Arslan, ceza olarak ise şoförün motosikletteki yolcu annesine kask ikram almasını istedi.
Bartın Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Şubesi grupları, Bartın Valisi Nurkaç Arslan, Bartın Emniyet Müdürü Ünsal Hayal ve askeri kumandanlar, motosiklet şoförlerine yönelik trafik uygulaması gerçekleştirdi. Uygulamada polisler, durdurdukları motosikletlerin şoförlerinden evrakları isteyerek, denetim etti.
Vali Arslan ise tüm şoförleri trafik kurallarına uyulması ve gerekli donanımların trafikke kullanılması üzere bahislerde ihtarlarda bulundu.

Kasksız yolcu valiye yakalandı
Arkasında annesi ile seyahat eden bir motosiklet şoförü ise uygulama noktasına gelince Vali Arslan’ın dikkatini çekti.
Vali Arslan, yolcu bayanın kim olduğunu sorması üzerine şoför annesi olduğunu tabir etti. 11 Mayıs’ta Anneler Günü’nün kutlanacağını hatırlatan Vali Arslan, şoföre ceza olarak ise annesine, Anneler Günü armağanı olarak kask alıp ikram etmesini istedi.
Vali Arslan’ın Anneler Günü’nü de kutladığı bayan ve oğlu, kasksız bir daha trafiğe çıkmayacakları kelamını vererek, uygulama noktasından ayrıldı.
Vali Arslan ise yaptığı ikazlarda, en korunmasız araçların motosikletler olduğunu söz ederek, motosiklet şoförleri ve yolcuların gerekli donanımlarını kullanması ve kurallara uymasının çok kıymetli olduğunu kaydetti. Vali, kazalarda şoför kadar ailelerinin de büyük acı yaşadığını hatırlatarak, tüm şoförlere dikkatli olmaları gerektiğini tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.