18-20 Haziran 2014 tarihleri arasında Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” (ISITES 2014)’ kapsamında Üniversiteye gelen, Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atef Ata, Cezayir Chlef Üniversitesi Eski Rektörü aynı zaman da da Cezayir Chlef Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dilmi Bouras, Amerika North Dakota Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Şenay Şimşek ve Yrd. Doç. Dr. Halis Şimşek ile yaklaşık 13 kişilik yerli ve yabancı akademisyenler, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Ragıp Karaş ve Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan eşliğinde; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret ettiler.
Karabük Üniversitesinden çok etkilendiklerini ifade eden yerli ve yabancı misafir akademisyenlerden Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atef Ata yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar dünya çapında 30 konferansa katıldım ama burada katıldığım 2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu en iyilerinden birisiydi. Üniversitenize girdiğim zaman çok modern, son derece temiz ve çok sistemli bir şekilde koordine edilmiş kampüs ile karşı karşıya kaldım. Gözlemliyorum ki burada yemekhanesinden camisine, hayvan barınaklarına ve birçok sosyal aktiviteyi içerisinde barındıran şahane bir kampüs ile çevresel düzenlemesiyle bütün dikkatleri üzerine çeken devasa bir stadyum inşa edilmiş. Kısacası her öğrencinin ihtiyacının karşılanabileceği sosyal ve kültürel alanların hepsi kampüs içerisinde var edilmiş. Karabük Üniversitesi’nde çok güzel bir başarıya imza atılmış, şüphesiz ki burada bu disiplinli çalışmaları koordine eden birileri var o da Siz Değerli Rektörümüzsünüz.” dedi.
Kendilerini Üniversitede ağılamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, konuşmasında, “ Öncelikle Üniversitemiz hakkında söylediğiniz tüm güzel sözler için teşekkür ederim. Karabük Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en büyük özellik 76 tane öğrenci kulüp ve topluluğu bünyesinde bulundurmasıdır. Her birinin ayrı ayrı yöneticileri ve odaları olan bu kulüpler, kendi başkanlarını demokratik bir şekilde yine kendileri seçmektedirler. Öyle ki bu kulüplerimiz rektörlerini vizyon çizdirebilecek konumdadırlar. Bu yıl içerisinde toplam 1207 organizasyon gerçekleştirdik ve bunlar içerisinde de birçok ilke imza attık. Bunlardan birde Cumhuriyetimizin 100. Yıl özlemine atfen bir günde ‘2023 Ünite Kan Bağışı’ yaparak Türkiye’de bir ilke imza attık. Biz Karabük Üniversitesi’nde sadece mühendis, doktor, işletmeci değil aynı zamanda geleceğin liderlerini de yetiştiriyoruz. Üniversitemizde Türkiye’de ilk ve tek olan Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve araştırma Merkezi’ni kurduk burada 86 tane öğrencinin eğitimine destek olarak onların zekâ seviyelerindeki farkları tespit ederek, çocuklarımızın her birini ilgili alanda yönlendiriyoruz. Belki de Karabük Üniversitesi’nin kısa zamanda bu kadar isminden söz ettirmesi ve büyük bir farkındalığı yakalaması bu sebepledir.” diyerek Üniversite hakkında ve elde etmiş olduğu başarılar hakkında misafirlerine bilgiler verdi.
Ziyarette aynı zamanda Amerika North Dakota Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasında Mevlana Programı kapsamındaki öğrenci ve öğretim üyesi değişim imkanlarını görüşüldü.
Ziyaret; Üniversite Stadyumu “Bir Hilal’in Doğuşu” video klibinin izletilmesinin ardından iyi dilek ve temennilerle sona erdi.