blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yerli ve otonom İHA’larıyla TEKNOFEST’in finalisti olmayı başardılar

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan KAF Teknoloji Grubu, geliştirdikleri yapay zekâ dayanaklı otonom insansız hava aracıyla, TEKNOFEST 2025 Memleketler arası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda 91 puan alarak finale yükseldi.
Yerli ve ulusal imkânlarla geliştirilen insansız hava aracı; manzara sürece teknolojisi, aerodinamik tasarımı ve yüksek vazife kabiliyeti sayesinde heyet tarafından tam not aldı. Geliştirilen sistem, tıpkı vakitte özgün tasarımı ve yazılımıyla dikkat çekiyor.
Takım kaptanı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Muhammed Talha Yetimoğlu, projenin ortaya çıkış süreci ve vizyonlarını şu sözlerle anlattı:
"KAF Teknoloji, 2022 yılında üniversite öğrencileri tarafından yerli ve ulusal teknolojiler geliştirmek emeliyle kuruldu. Maksadımız, ’Tam Bağımsız Türkiye’ vizyonuyla insansız hava sistemleri geliştirmek ve ülkemize katma paha sağlamaktır. Bu doğrultuda yazılım, elektronik ve mekanik alanlarında eğitim gören öğrencilerden oluşan bir grupla çalışıyoruz."

"91 puanla finale yükseldik"
Dron, sabit kanat ve VTOL (dikey iniş kalkış yapabilen) üzere farklı tıpta araçları yüzde 100 yerli olarak geliştirdiklerini belirten Yetimoğlu, "TEKNOFEST üzere müsabakalar, bu alanda yerli teknolojilerin gelişimini teşvik eden çok değerli platformlar. 2023’te ikincilik elde etmiştik; bu yıl ise yaklaşık 2000 grubun başvurduğu müsabakada 91 puanla finale yükseldik" diye konuştu.

"Selçuk Bayraktar üzere teknolojik geleceğe katkı sunmayı hedefliyoruz"
Yetimoğlu, "Geliştirdiğimiz dronun mekanik, yazılım ve elektronik sistemleri büsbütün üniversite öğrencilerinden oluşan takımımız tarafından tasarlandı. Gömülü yazılımlar, motor şoförler ve denetim sistemleri de bizim üretimimiz. Bu çalışmaları yaparken bize öncülük eden Selçuk Bayraktar üzere mühendislerin müsaadeden giderek, ülkemizin teknolojik geleceğine katkı sunmayı hedefliyoruz" tabirlerini kullandı.
Takım üyelerinden Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Alperen Ergül ise geliştirilen sistemlerin teknik altyapısına ait şu açıklamalarda bulundu:
"Yaptığımız sistemler olabildiğince yerli üretime dayanıyor. Bu sayede önemli bir katma kıymet oluşturuyoruz. Güçlü atım kartı, uçuş denetim kartı, elektronik sürat denetimcisi ve fırçasız motorların performansını ölçen aygıtları da yerli olarak üretiyoruz. Donanımların dizaynını biz yapıyor, akabinde gömülü yazılımları yüklüyoruz. Bu yaklaşım, sistemlerin güvenliğini ve esnekliğini sağlıyor."
Geliştirdikleri İHA’nın 10 kilogram yararlı yük taşıma kapasitesine, 30 dakika uçuş mühletine ve 60 kilometre haberleşme menziline sahip olduğunun altını çizen Ergül, "Bu sayede aracımızı bir noktadan öteki bir noktaya hem manuel hem de otonom biçimde uçurabiliyoruz. Bu değerli bir avantaj; zira insansız hale getirdiğiniz bu sistemde yer denetim istasyonundan yazılım aracılığıyla vazifeye müdahale edebiliyorsunuz. İnsansız hava araçları, vakit zaman gözle görülemeyecek uzaklıklara gittiği için bu takip imkânı epeyce kritik" formunda konuştu.
Yazılım Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ve kadronun yazılım ünite sorumlusu Mustafa Kale ise geliştirilen yazılım altyapısının ayrıntıları hakkında bilgi verdi.
"Bizim bu yarışta yapmamız gereken üç adet vazife bulunuyor. Bunlar sekiz çizme vazifesi, yük bırakma misyonu ve yük alma misyonudur. Bu vazifelerimizi yazılımsal olarak muvaffakiyetle simüle ettik" diyen Kale "Yazılım altyapımızı üç ana başlıkta geliştirdik: İmaj sürece, yer denetim sistemi ve simülasyon. İmaj sürece tarafında, kameradan alınan bilgilerle bilgisayarlı görü tekniklerini kullanarak aracın yönelmesini sağlıyoruz. Araç ivmesi ve suratı da bu tahlillere dahil edilerek denetim ediliyor. Yerli ve ulusal olarak geliştirdiğimiz yer denetim sistemimiz sayesinde uçuş esnasında tüm uçuş bilgilerini gerçek vakitli izleyebiliyor ve gerekli durumlarda direkt komut verebiliyoruz. Simülasyon tarafında ise fizikî donanıma gereksinim duymadan, sistemlerimizi sanal ortamda test etme imkânımız oluyor. Bu sayede geliştirme sürecini hızlandırıyor, yanılgıları uçuş öncesinde tespit edip düzeltebiliyoruz" sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yol heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

Bolu’nun Seben ilçesinde yol, aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.
Bolu genelinde etkili olan yağmur, Seben ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Bolu-Seben kara yolunun Korucuk köyü mevkiinde aşırı yağışlar sonucu toprak kayması meydana geldi. Heyelanda dağdan inen toprak ve kaya parçaları yolu tamamen trafiğe kapattı.

"Çalışmalar aralıksız sürüyor"
Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, yolun 14-26. kilometreleri arasındaki Korucuk köyü mevkiinde ulaşımın çift taraflı olarak durdurulduğu belirtilerek, "Meydana gelen heyelan nedeniyle söz konusu yol, çift taraflı olarak trafiğe kapatılmış olup, İl Jandarma Komutanlığı asayiş ve trafik ekiplerince gerekli emniyet ve güvenlik tedbirleri alınmıştır. Yolun yeniden trafiğe açılmasına yönelik çalışmalar, Seben İlçe Özel İdare Müdürlüğü ile Karayolları ekipleri marifetiyle aralıksız şekilde devam etmektedir" denildi.
Olay yerinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirirken, İl Özel İdaresi ve Karayolları’na bağlı iş makineleri yolu temizleme çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Yağışın devam ettiği bölgede yeni bir toprak kayması riskine karşı ekipler hazır bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin