Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ağustos, 2023 15:58 tarihinde yayınlandı
0

YEREL ÜRETİMLER, SANAT ESERİ OLUYOR

 

Profesyonel olarak yaklaşık 30 yıl, müzecilik, özel koleksiyon ve sergi alanlarında görev almış Selmin Kangal, artık Safranbolu’da yerel üreticilerle iş birliği yaparak kendi özel tasarımlarını marka haline getiriyor, tüketiciyle buluşturuyor. Unutulmaya yüz tutmuş meslek ürünlerini canlandırmaya çalışıyor.

Safranbolu’ya Koordinatör Eli Değiyor

Safranbolu’da Enva Hediyelik Eşya İşletme Sahibi ve Müze Koordinatörü Selmin Kangal, kentimizde hediyelik eşya tasarımlarının özgünlüğü ve vitrinlerdeki sunumlarının ziyaretçileri etkilemesi konusunda açıklamalarda bulundu. Koordinatör Kangal: “Yurt dışında ve yurt içinde birçok müzede bulundum. Yurt dışında belli başlı müzelerde koordinatörlük yaptım. Eşimle birlikte tek amacımız, bir Safranbolu evi alarak, yaklaşık 30 yıllık iş deneyimlerimizi burada sergileyebilmekti. Hayallerime kavuştum. Burada bir konağın hayat kısmında hediyelik eşya müzesi biçiminde bir galeri oluşturduk.  Müze eserlerinin birer replikasını yaparak ve Safranbolu evlerinin çizimlerini usta bir illüstrasyoncu ile birlikte çalışarak farklılık kazandırdığımızı düşünüyorum. Bu arada tarihi çeşmelerin süslemelerini ortaya çıkardığımız gibi Eflani çember bezinden yapılan özel tasarımlı elbiseler tasarladık. Yerel malzemelerden ve ürünlerden hediyelik eşyalar tasarlamak, hem yaşadığımız yere saygı hem de çevre dostu, sanatsal, gündelik ve yerel üreticileri bir arada tutmak içindir. Değişik kültürlerden ilham alarak, pişmiş toprak nesneler, porselenler, takılar, oyuncaklar, tekstil ürünleri, kartlar, not defterleri ve Osmanlı minyatürlerinden baskılarla hediye kartları çeşitliliği ile turistlere ve öğrencilere özellikle sanat meraklılarına hitap ediyor. Bu düzenlemelerin yerel yöneticilerle birlikte Safranbolu’ya özgün ve benzersiz hediyelik eşyalar yapılması büyük önem taşıyor. Buraya gelen turistlerin yeniden gelmesi için vitrinlerimizin sürekli değiştirilmesi ve farklı ürünlerle donatılması gerekir. Bunlarla birlikte Safranbolu’da açılacak müzelerde koordinatör olarak yer almayı ve kentimizi ön plana çıkaracak her türlü tanıtımda yer almayı kendime borç bilirim.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte mezarliklarda bayram mesaisi basladi vMRWLJdW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te mezarlıklarda bayram mesaisi başladı

Karabük Belediyesi, bayram öncesinde kent genelindeki mezarlıklarda kapsamlı temizlik ve bakım çalışması başlattı.

Karabük Belediyesince yürütülen çalışmalar kapsamında mezarlıklarda ot biçme, çevre düzenlemesi ve yürüyüş yollarının temizliği gerçekleştiriliyor.

Karabük Belediyesi, yaklaşan bayram öncesinde vatandaşların kabir ziyaretlerini daha rahat ve düzenli şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla kent genelindeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışması başlattı.

Mezarlıklar Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda yabani ot biçme, ağaç budama, yürüyüş yollarının temizliği ve çevre düzenlemeleri yapılıyor. Bayram öncesi yoğunlaşacak ziyaretler için mezarlıkların hazır hale getirildiği belirtildi.

Çalışmaları yerinde takip eden Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ekiplerin sahada yoğun şekilde görev yaptığını ifade etti. Çetinkaya, vatandaşların manevi hassasiyetlerine uygun bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, tüm mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

Belediye yetkilileri, çalışmaların bayram arifesine kadar kent merkezindeki tüm mezarlıklarda devam edeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin