Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ağustos, 2023 15:58 tarihinde yayınlandı
0

YEREL ÜRETİMLER, SANAT ESERİ OLUYOR

 

Profesyonel olarak yaklaşık 30 yıl, müzecilik, özel koleksiyon ve sergi alanlarında görev almış Selmin Kangal, artık Safranbolu’da yerel üreticilerle iş birliği yaparak kendi özel tasarımlarını marka haline getiriyor, tüketiciyle buluşturuyor. Unutulmaya yüz tutmuş meslek ürünlerini canlandırmaya çalışıyor.

Safranbolu’ya Koordinatör Eli Değiyor

Safranbolu’da Enva Hediyelik Eşya İşletme Sahibi ve Müze Koordinatörü Selmin Kangal, kentimizde hediyelik eşya tasarımlarının özgünlüğü ve vitrinlerdeki sunumlarının ziyaretçileri etkilemesi konusunda açıklamalarda bulundu. Koordinatör Kangal: “Yurt dışında ve yurt içinde birçok müzede bulundum. Yurt dışında belli başlı müzelerde koordinatörlük yaptım. Eşimle birlikte tek amacımız, bir Safranbolu evi alarak, yaklaşık 30 yıllık iş deneyimlerimizi burada sergileyebilmekti. Hayallerime kavuştum. Burada bir konağın hayat kısmında hediyelik eşya müzesi biçiminde bir galeri oluşturduk.  Müze eserlerinin birer replikasını yaparak ve Safranbolu evlerinin çizimlerini usta bir illüstrasyoncu ile birlikte çalışarak farklılık kazandırdığımızı düşünüyorum. Bu arada tarihi çeşmelerin süslemelerini ortaya çıkardığımız gibi Eflani çember bezinden yapılan özel tasarımlı elbiseler tasarladık. Yerel malzemelerden ve ürünlerden hediyelik eşyalar tasarlamak, hem yaşadığımız yere saygı hem de çevre dostu, sanatsal, gündelik ve yerel üreticileri bir arada tutmak içindir. Değişik kültürlerden ilham alarak, pişmiş toprak nesneler, porselenler, takılar, oyuncaklar, tekstil ürünleri, kartlar, not defterleri ve Osmanlı minyatürlerinden baskılarla hediye kartları çeşitliliği ile turistlere ve öğrencilere özellikle sanat meraklılarına hitap ediyor. Bu düzenlemelerin yerel yöneticilerle birlikte Safranbolu’ya özgün ve benzersiz hediyelik eşyalar yapılması büyük önem taşıyor. Buraya gelen turistlerin yeniden gelmesi için vitrinlerimizin sürekli değiştirilmesi ve farklı ürünlerle donatılması gerekir. Bunlarla birlikte Safranbolu’da açılacak müzelerde koordinatör olarak yer almayı ve kentimizi ön plana çıkaracak her türlü tanıtımda yer almayı kendime borç bilirim.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrekte universite ogrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladilar 3JrmckTt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Devrek’te Üniversite öğrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladılar

Devrek Şehir Stadında yüzlerce öğrenci mezuniyet sevinçlerini keplerini havaya atarak kutladılar.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu ve Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde yüzlerce üniversite öğrencisi okullarını bitirmenin sevincini keplerini havaya atarak kutladılar.

Devrek Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen programda Devrek Meslek Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bir araya geldiği mezuniyet töreninde 500 öğrenci mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak kutlarken, programa katılan protokol üyeleri ve yaklaşık 2000 öğrenci yakını da bu sevince tanıklık ettiler.

Düzenlenen mezuniyet törenine; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın sonunda yüzlerce öğrenci protokol üyelerinin de iştiraki mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak kutladılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin