Reklam
Reklam

Yerel Lezzetlerin Tanıtıldığı “Lezzet Şenlikleri” Sona Erdi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2023 15:34 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde düzenlenen ikinci Lezzet Şenlikleri etkinliği yemek yarışmalarıyla sona erdi.
Karabük Valiliğinin koordinesinde düzenlenen “Lezzet Şenlikleri” sona erdi. 7 gün boyunca Karabük ve ilçelerine özgü yemekler hazırlanarak tanıtımları yapıldı. Her gün bir ilçede yapılan etkinliklerle hem yerel lezzetler tanıtıldı hem de turizme katkı hedeflendi. Etkinliğin son gününde düzenlenen yemek yarışmasında ustalar “baklava”, “dolma” ve “keşkek” kategorilerinde dereceye girmek için mücadele etti.
Yöresel kıyafetlerin yer aldığı defile katılımcıların büyük beğenisini toplalarken, Safranbolu yöresine  ait halk oyunları gösterileri ilgili ile izlendi.  Yemek yarışmasında dereceye girenlere Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından 6 gün boyunca her gün farklı bir ilçemizde gerçekleştirilen 2’inci Karabük Lezzet Şenlikleri sona erdi.

Vali Gürel, şenliklerin turizmi ve yerel lezzetleri öne çıkarma noktasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kuzyaka’da “Kartopu Yem Karpuzu” denemesi

tarimda yem karpuzu denemes 2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
18 Haziran, 2026 11:29 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu’nun Kuzyaka Köyü’nde açıkta sebze yetiştiriciliği yapan üreticileri ziyaret etti.

Ziyarete İl Müdürü Yasin Önder, Şube Müdürü Hüseyin Emre Erol ve teknik personel katıldı. Heyet, “Hasbahçem” işletmesinde üretim yapan Nihat Gökçe ve ailesiyle bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında üreticiye bitkisel üretim ve bitki sağlığı konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Tarımsal verimliliğin artırılması ve sağlıklı üretim süreçleri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

İLDE İLK KEZ DENENECEK ÜRÜN: “KARTOPU YEM KARPUZU”

Program kapsamında, Karabük’te ilk kez denenecek olan “Kartopu Yem Karpuzu” yetiştiriciliği için hazırlanan deneme parseli de incelendi.

Ekim öncesi yapılan kontrollerde alanın durumu değerlendirilerek üretim sürecine ilişkin teknik gözlemler paylaşıldı.

“BEREKETLİ SEZON” TEMENNİSİ

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki üreticilere başarılar dileyerek, tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılmasının önemine dikkat çekti.

Müdürlükten yapılan değerlendirmede, tüm üreticilere bereketli ve verimli bir sezon temennisinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin