Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu (ISITES 2014) Başladı

Gündem Yayın: 19.06.2014 14:41

Karabük Üniversitesi ve Akademik Platformu organizasyonluğunda 18-20 Haziran 2014 tarihleri arasında Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” (ISITES 2014) başladı.

Üniversite Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile 17 farklı ülkeden yerli ve yabancı akademisyenler katıldı.

“2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını  Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yaptı. Sarıbıyık yaptığı konuşmada,  “Bugün bu sempozyumda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Öncelikle tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor, sempozyuma katkı ve katılım sağlayan herkese başarılar diliyorum. Akademik Platformu dünya çapında mühendislik ve bilim alanında çalışmalar yapan akademisyenleri bir araya getiren bir platformdur. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz ISITES 2014 ile, mühendislik ve temel bilimler alanında tüm dünyada çalışma yapan bilim adamlarını bir araya getirerek, birlikte karşılıklı deneyimleri, bilgi ve çalışma yöntemlerini paylaşmaktır. Sempozyuma ev sahipliği yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Sempozyuma katılan davetlilere hoş geldiniz diyen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise konuşmasında,  “Sizleri Karabük Üniversitesine ağırlamaktan ve böylesine önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum. Karabük Üniversitesi 2007 yılında kurulmuş ve henüz yedi yaşında olan çok genç bir üniversite.  Karabük Üniversitesi genç olmasına karşın bugün 14 Fakülte, 4 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokul ve 4 Enstitüsü ile 32 bin öğrencisiyle, ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan güçlü bir üniversite konumuna gelmiştir. Karabük Üniversitesi Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. Ben tekrardan hepinize Üniversitemize teşriflerinizden dolayı teşekkür eder,  “2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu’nun başarılı geçmesine temenni ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Valencia Polytechnic Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. David J. Busquets Matrix ‘Graphene: Mechanial &Energy’ konu başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Prof. Dr. David J. Busquets Matrix sunumlarında; Grafen işaretleri, Grafenin özellikleri ve kullanım alanları, üretim metotları, kompozitler mekanik özellikleri, kompozitler gaz bariyer kapasiteleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Sunumun sonunda, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal Matrix’e teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.

“2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” öğleden sonra dört farklı salonda bilimsel makalelerin sunulması ile devam etti.

Uluslararası düzeyde mühendislik ve temel bilimler üzerinde akademik çalışmalar yapmakta olan bilim insanlarını bir araya getirerek bilgi, birikim ve çalışma metotları hakkında karşılıklı paylaşımlarda bulunmalarını sağlamayı hedefleyen “2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” (ISITES 2014)’te üç gün boyunca 17 farklı ülkeden ve 44 ayrı üniversiteden akademisyenler katılacak ve sempozyumda 347 adet bilimsel makale sunulacak.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tatbikat gereği kayboldular, kurtarma çalışması tüm gün sürdü

Gündem Yayın: 19.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Tatbikat gereği kayboldular, kurtarma çalışması tüm gün sürdü

Düzce’de senaryo gereği kampçılara ayı saldırdı. 10 kampçı kaybolunca tüm arama kurtarma ekipleri kaybolanları gün boyu arayıp kurtardı.

Düzce’de arama kurtarma ekiplerinin geliştirilmesi için tatbikat gerçekleştirildi. AFAD başta olmak üzere Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE, Orman ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile tatbikat başlatıldı. Senaryo gereği 10 kişilik kamp ekibi ayı saldırısı sonrasında ormana kaçıp kayboldu. Yaralı olarak ayı saldırısından kurtulan 1 kişi durumu 112 Acil Çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edilirken, AFAD bölgede koordinasyon merkezi kurdu. Sivil toplum kuruluşlarına 8 ayrı arama bölgesi oluşturulunca, ekipler ormana giriş yaparak kaybolan kişileri arama çalışması başlatıldı. Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki heyette bölgeye gelerek tatbikat alanında incelemelerde bulundu. Vali Aslan, Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin niteliklerinin artırılması için hazırladıkları proje çerçevesinde böyle bir tatbikat hazırladıklarını belirterek, “Ülkemizin afetler ülkesi olduğu gerçeğini maalesef zaman zaman tecrübe ediyoruz. En acı tecrübemizde 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri ile yaşandı. Bu yaşadığımız afetlerden çıkardığımız dersler var. Afetlere afetler öncesi hazırlık yapılması çıkarılan derslerden bir tanesi. Fiziki yapımızın afetlere karşı dirençli olması gerekiyor. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleri ile çalışmalar devam ediyor. Diğer bir yön ise insanları afetlere karşı hazırlamamız. İlimizde kamusal kapasitenin kullanımının yanı sıra nitelikli istekli ve özverili bir sivil toplum oluşumları gördük. Şu anda ilimizde 7 STK’mız, 4 tane de kamu kurumlarımız uhdesinde arama kurtarma ekiplerimiz var. Biz bu ekiplerin nitelikli kılabiliriz, eğitim yapıları ile nasıl güçlendirebilirizi düşündük. Böyle bir proje hazırladık. Bu proje çerçevesinde teorik eğitimler verildi. Bugünde ilk aşama olarak teorik eğitimleri pratiğe yansıtmak açısından arazide kayıp arama senaryosu gerçekleştirdik. Tatbikatımızda 236 arama kurtarma personelimiz katılarak saat 10.00’da 112 Acil Çağrı Merkezine ilk çağrı geldi ve ekiplerimiz bölgede çalışmalarına başladı. Tüm ekipler orman içerisinde arama çalışmalarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.