Karabük Üniversitesi ve Akademik Platformu organizasyonluğunda 18-20 Haziran 2014 tarihleri arasında Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” (ISITES 2014) başladı.
Üniversite Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile 17 farklı ülkeden yerli ve yabancı akademisyenler katıldı.
“2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yaptı. Sarıbıyık yaptığı konuşmada, “Bugün bu sempozyumda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Öncelikle tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor, sempozyuma katkı ve katılım sağlayan herkese başarılar diliyorum. Akademik Platformu dünya çapında mühendislik ve bilim alanında çalışmalar yapan akademisyenleri bir araya getiren bir platformdur. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz ISITES 2014 ile, mühendislik ve temel bilimler alanında tüm dünyada çalışma yapan bilim adamlarını bir araya getirerek, birlikte karşılıklı deneyimleri, bilgi ve çalışma yöntemlerini paylaşmaktır. Sempozyuma ev sahipliği yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Sempozyuma katılan davetlilere hoş geldiniz diyen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise konuşmasında, “Sizleri Karabük Üniversitesine ağırlamaktan ve böylesine önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum. Karabük Üniversitesi 2007 yılında kurulmuş ve henüz yedi yaşında olan çok genç bir üniversite. Karabük Üniversitesi genç olmasına karşın bugün 14 Fakülte, 4 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokul ve 4 Enstitüsü ile 32 bin öğrencisiyle, ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan güçlü bir üniversite konumuna gelmiştir. Karabük Üniversitesi Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. Ben tekrardan hepinize Üniversitemize teşriflerinizden dolayı teşekkür eder, “2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu’nun başarılı geçmesine temenni ederim.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Valencia Polytechnic Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. David J. Busquets Matrix ‘Graphene: Mechanial &Energy’ konu başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Prof. Dr. David J. Busquets Matrix sunumlarında; Grafen işaretleri, Grafenin özellikleri ve kullanım alanları, üretim metotları, kompozitler mekanik özellikleri, kompozitler gaz bariyer kapasiteleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Sunumun sonunda, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal Matrix’e teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.
“2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” öğleden sonra dört farklı salonda bilimsel makalelerin sunulması ile devam etti.
Uluslararası düzeyde mühendislik ve temel bilimler üzerinde akademik çalışmalar yapmakta olan bilim insanlarını bir araya getirerek bilgi, birikim ve çalışma metotları hakkında karşılıklı paylaşımlarda bulunmalarını sağlamayı hedefleyen “2. Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” (ISITES 2014)’te üç gün boyunca 17 farklı ülkeden ve 44 ayrı üniversiteden akademisyenler katılacak ve sempozyumda 347 adet bilimsel makale sunulacak.