İsmini Bizans prensesinden alan Efteni Gölü’nde yapılan yenileme çalışmaları tamamlandı. Göl, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bulunan ve ismini Bizans Prensesi Eftelya’dan alan Efteni Gölü, Düzce Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından onarıma alınmıştı. Ramazan ayı boyunca yürütülen çalışmalar kapsamında, yeni seyir terasının etrafında düzenlemeler yapıldı, oturma alanları oluşturuldu ve tabana kilit parke taşı döşendi. Yenilenen Efteni Gölü, Ramazan Bayramı’nda ziyaretçilere açılmasının akabinde ilgi gördü.
Aileler göle gelerek keyifli vakit geçirdi.


Yenilenen Efteni Gölü ziyaretçilerin ilgi odağı oldu
Jandarma Teşkilatının 187. Kuruluş Yılı Karabük’te kutlanacak
Jandarma Teşkilatının 187. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Karabük’te çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kutlama programı, 15 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek tören ve tanıtım faaliyetleriyle başlayacak.
Etkinlikler saat 10.00’da Yenişehir Atatürk Anıtı’nda başlayacak. Program kapsamında anıta çelenk sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak.
Kutlamalar saat 11.00’de Kemal Güneş Caddesi Etkinlik Alanı’nda devam edecek. Burada İl Jandarma Komutanlığı tarafından tanıtım standı açılarak vatandaşlara Jandarma Teşkilatının görevleri, faaliyetleri ve kullandığı ekipmanlar hakkında bilgi verilecek.
Türkiye’nin köklü güvenlik kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatı, 187 yıldır ülke genelinde kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ile suçların önlenmesi ve aydınlatılması görevlerini sürdürüyor.
Karabük’te gerçekleştirilecek kutlama programına protokol üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşların katılması bekleniyor.

