Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2023 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Yeniden inşa edilecek han hem turizmi hem de ticareti canlandıracak

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan ve ‘Gavur Hanı’ olarak adlandırılan tarihi ticaret merkezi, yeniden inşa edilerek gün yüzüne çıkartılacak.
Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan ve yıllar önce yıkılan tarihi ticaret merkezi yeniden inşa yeniden inşa ediliyor. Ilgaz Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile ‘Gavur Hanı’ olarak bilinen iş merkezi yeniden inşa edilecek. İlçede ticaretin yeni merkezi olması beklenen han, iki katlı olacak şekilde inşa edilecek. İnşa edilecek ‘Gavur Hanı’, hem turizm hem de ticarete katkı sağlayacak. Dükkanlar, müze, yöresel ürün satış alanı, çay bahçesi ve lüks motelin yer alacağı Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Ticareti canlandıracak, yeni bir sosyal ortam oluşturacak ve tarihimize sahip çıkmış olacağız” dedi.

“Hatırlayanların zihninde, mazide kalan bir yapıyı canlandırma kararı aldık”
İlçenin ticari hareketliliğinin artmasını hedeflediğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Ekibimizle birlikte bir projeye karar verirken, öncelikle ihtiyaçları belirleriz. Bu projeyi belirlerken temel aldığımız etken ilçemizde bir motelin olmamasıdır. Dışarıdan bir turist geldiğinde ilçemizde kalamıyor. Bu eksikliği gidermek için çalışmalara başladık. Ayrıca ilçemizdeki ticari canlılığın artmasına ve yeni sosyal mekanlara ihtiyaç var. Bu durumları göz önüne alarak hatırlayanların zihninde, mazide kalan bir yapıyı canlandırma kararı aldık. Tarihi ticaret hanını yeniden yapacağız. Projemizde hanı iki katlı bir yapı olarak tasarladık. Hanın giriş katına dükkanlar, yaban hayatı tahnit müzesi ve yöresel ürün satış alanı inşa edeceğiz. Dükkanların ortasına sosyal bir ortam oluşturması için çay bahçesi yapacağız. Üst katına ise lüks bir motel inşa edeceğiz. Böylece ilçemize bir motel kazandıracak, ticareti canlandıracak, yeni bir sosyal ortam oluşturacak ve tarihimize sahip çıkmış olacağız. Hana ait araziyi satın aldık. Plan ve projelerimizi oluşturduk. Planlamalarımız çerçevesinde projemiz adım adım ilerliyor. Uygun bir zamanda bu projemize başlayacağız. İlçemiz için çalışma ve projelerimiz sürecek. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Safranboluda yurekler Milliler icin atti
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Haziran, 2026 13:20 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da yürekler Milliler için attı

A Milli Futbol Takımı’nın 24 yıl aradan sonra yeniden katıldığı FIFA Dünya Kupası’ndaki ilk maçında Avustralya ile karşı karşıya gelmesi, Safranbolu’da büyük heyecana sahne oldu.

Safranbolu Belediyesi tarafından Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesine kurulan dev LED ekranda yayımlanan karşılaşmayı izlemek isteyen vatandaşlar alanı doldurdu. Ellerinde Türk bayrakları üzerlerinde milli forma ile maçı takip eden futbolseverler, milli takım heyecanını hep birlikte yaşadı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde oynanan mücadelede Ay-Yıldızlılar sahadan 2-0 mağlup ayrılmasına rağmen, Safranbolu’daki vatandaşlar maç boyunca takımlarına destek vermeyi sürdürdü. Karşılaşma sırasında yaşanan heyecan ve coşku, renkli görüntülere sahne oldu.

Safranbolu Belediyesi tarafından etkinlik kapsamında vatandaşlara maç öncesinde çorba ikramında bulunuldu. İkramdan faydalanan vatandaşlar, hem Dünya Kupası atmosferini birlikte yaşama hem de milli heyecana ortak olma fırsatı buldu.

Aileleriyle birlikte alana gelen çok sayıda vatandaş, dev ekranda maç izlemenin farklı bir atmosfer oluşturduğunu belirterek organizasyon nedeniyle Safranbolu Belediyesine teşekkür etti.

Programa Safranbolu Belediye Başkan Yardımcıları Taner Timar, Kemal Akgül, Safranbolu Kültür Turizm Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Onur Varlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin