Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2023 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Yeniden inşa edilecek han hem turizmi hem de ticareti canlandıracak

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan ve ‘Gavur Hanı’ olarak adlandırılan tarihi ticaret merkezi, yeniden inşa edilerek gün yüzüne çıkartılacak.
Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan ve yıllar önce yıkılan tarihi ticaret merkezi yeniden inşa yeniden inşa ediliyor. Ilgaz Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile ‘Gavur Hanı’ olarak bilinen iş merkezi yeniden inşa edilecek. İlçede ticaretin yeni merkezi olması beklenen han, iki katlı olacak şekilde inşa edilecek. İnşa edilecek ‘Gavur Hanı’, hem turizm hem de ticarete katkı sağlayacak. Dükkanlar, müze, yöresel ürün satış alanı, çay bahçesi ve lüks motelin yer alacağı Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Ticareti canlandıracak, yeni bir sosyal ortam oluşturacak ve tarihimize sahip çıkmış olacağız” dedi.

“Hatırlayanların zihninde, mazide kalan bir yapıyı canlandırma kararı aldık”
İlçenin ticari hareketliliğinin artmasını hedeflediğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Ekibimizle birlikte bir projeye karar verirken, öncelikle ihtiyaçları belirleriz. Bu projeyi belirlerken temel aldığımız etken ilçemizde bir motelin olmamasıdır. Dışarıdan bir turist geldiğinde ilçemizde kalamıyor. Bu eksikliği gidermek için çalışmalara başladık. Ayrıca ilçemizdeki ticari canlılığın artmasına ve yeni sosyal mekanlara ihtiyaç var. Bu durumları göz önüne alarak hatırlayanların zihninde, mazide kalan bir yapıyı canlandırma kararı aldık. Tarihi ticaret hanını yeniden yapacağız. Projemizde hanı iki katlı bir yapı olarak tasarladık. Hanın giriş katına dükkanlar, yaban hayatı tahnit müzesi ve yöresel ürün satış alanı inşa edeceğiz. Dükkanların ortasına sosyal bir ortam oluşturması için çay bahçesi yapacağız. Üst katına ise lüks bir motel inşa edeceğiz. Böylece ilçemize bir motel kazandıracak, ticareti canlandıracak, yeni bir sosyal ortam oluşturacak ve tarihimize sahip çıkmış olacağız. Hana ait araziyi satın aldık. Plan ve projelerimizi oluşturduk. Planlamalarımız çerçevesinde projemiz adım adım ilerliyor. Uygun bir zamanda bu projemize başlayacağız. İlçemiz için çalışma ve projelerimiz sürecek. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin