Yeniden inşa edilecek han hem turizmi hem de ticareti canlandıracak - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2023 13:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeniden inşa edilecek han hem turizmi hem de ticareti canlandıracak

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan ve ‘Gavur Hanı’ olarak adlandırılan tarihi ticaret merkezi, yeniden inşa edilerek gün yüzüne çıkartılacak.
Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan ve yıllar önce yıkılan tarihi ticaret merkezi yeniden inşa yeniden inşa ediliyor. Ilgaz Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile ‘Gavur Hanı’ olarak bilinen iş merkezi yeniden inşa edilecek. İlçede ticaretin yeni merkezi olması beklenen han, iki katlı olacak şekilde inşa edilecek. İnşa edilecek ‘Gavur Hanı’, hem turizm hem de ticarete katkı sağlayacak. Dükkanlar, müze, yöresel ürün satış alanı, çay bahçesi ve lüks motelin yer alacağı Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Ticareti canlandıracak, yeni bir sosyal ortam oluşturacak ve tarihimize sahip çıkmış olacağız” dedi.

“Hatırlayanların zihninde, mazide kalan bir yapıyı canlandırma kararı aldık”
İlçenin ticari hareketliliğinin artmasını hedeflediğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Ekibimizle birlikte bir projeye karar verirken, öncelikle ihtiyaçları belirleriz. Bu projeyi belirlerken temel aldığımız etken ilçemizde bir motelin olmamasıdır. Dışarıdan bir turist geldiğinde ilçemizde kalamıyor. Bu eksikliği gidermek için çalışmalara başladık. Ayrıca ilçemizdeki ticari canlılığın artmasına ve yeni sosyal mekanlara ihtiyaç var. Bu durumları göz önüne alarak hatırlayanların zihninde, mazide kalan bir yapıyı canlandırma kararı aldık. Tarihi ticaret hanını yeniden yapacağız. Projemizde hanı iki katlı bir yapı olarak tasarladık. Hanın giriş katına dükkanlar, yaban hayatı tahnit müzesi ve yöresel ürün satış alanı inşa edeceğiz. Dükkanların ortasına sosyal bir ortam oluşturması için çay bahçesi yapacağız. Üst katına ise lüks bir motel inşa edeceğiz. Böylece ilçemize bir motel kazandıracak, ticareti canlandıracak, yeni bir sosyal ortam oluşturacak ve tarihimize sahip çıkmış olacağız. Hana ait araziyi satın aldık. Plan ve projelerimizi oluşturduk. Planlamalarımız çerçevesinde projemiz adım adım ilerliyor. Uygun bir zamanda bu projemize başlayacağız. İlçemiz için çalışma ve projelerimiz sürecek. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda minibus ile hafif ticari arac carpisti 7 yarali gihnxQFG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı.

Kaza, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Kastamonu-Taşköprü karayolu Tekev mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Taşköprü istikametinde seyir halinde olan Sezer Y. idaresindeki 37 ABP 346 plakalı hafif ticari araç ile aynı istikametteki Macit K. yönetimindeki 55 PG 145 plakalı minibüs çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan minibüs refüjdeki ağaçlara çarparak yolu karşı şeridine geçerken, hafif ticari araç ise ters döndü. Kazada sürücüler ile araçlarda bulunan 5 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Taşköprü Devlet Hastanesi ve Kastamonu il merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar ise çekici yardımıyla kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin