Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2023 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Yeniden inşa edilecek han hem turizmi hem de ticareti canlandıracak

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan ve ‘Gavur Hanı’ olarak adlandırılan tarihi ticaret merkezi, yeniden inşa edilerek gün yüzüne çıkartılacak.
Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan ve yıllar önce yıkılan tarihi ticaret merkezi yeniden inşa yeniden inşa ediliyor. Ilgaz Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile ‘Gavur Hanı’ olarak bilinen iş merkezi yeniden inşa edilecek. İlçede ticaretin yeni merkezi olması beklenen han, iki katlı olacak şekilde inşa edilecek. İnşa edilecek ‘Gavur Hanı’, hem turizm hem de ticarete katkı sağlayacak. Dükkanlar, müze, yöresel ürün satış alanı, çay bahçesi ve lüks motelin yer alacağı Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Ticareti canlandıracak, yeni bir sosyal ortam oluşturacak ve tarihimize sahip çıkmış olacağız” dedi.

“Hatırlayanların zihninde, mazide kalan bir yapıyı canlandırma kararı aldık”
İlçenin ticari hareketliliğinin artmasını hedeflediğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Ekibimizle birlikte bir projeye karar verirken, öncelikle ihtiyaçları belirleriz. Bu projeyi belirlerken temel aldığımız etken ilçemizde bir motelin olmamasıdır. Dışarıdan bir turist geldiğinde ilçemizde kalamıyor. Bu eksikliği gidermek için çalışmalara başladık. Ayrıca ilçemizdeki ticari canlılığın artmasına ve yeni sosyal mekanlara ihtiyaç var. Bu durumları göz önüne alarak hatırlayanların zihninde, mazide kalan bir yapıyı canlandırma kararı aldık. Tarihi ticaret hanını yeniden yapacağız. Projemizde hanı iki katlı bir yapı olarak tasarladık. Hanın giriş katına dükkanlar, yaban hayatı tahnit müzesi ve yöresel ürün satış alanı inşa edeceğiz. Dükkanların ortasına sosyal bir ortam oluşturması için çay bahçesi yapacağız. Üst katına ise lüks bir motel inşa edeceğiz. Böylece ilçemize bir motel kazandıracak, ticareti canlandıracak, yeni bir sosyal ortam oluşturacak ve tarihimize sahip çıkmış olacağız. Hana ait araziyi satın aldık. Plan ve projelerimizi oluşturduk. Planlamalarımız çerçevesinde projemiz adım adım ilerliyor. Uygun bir zamanda bu projemize başlayacağız. İlçemiz için çalışma ve projelerimiz sürecek. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin