Yenice Devlet Hastanesi Binasının ihalesi, 07 Nisan 2015 Salı günü yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nda yapılan ihale sonrası teklif veren firmaların tekliflerinin değerlendirildiği bildirildi.
İhaleyi alan yüklenici firmanın kısa zamanda yer tesliminin ardından inşaata başlayacağı açıklandı.
Mevcut hastane binası ile Yenice Kapalı Spor Salonu arasındaki 10.000 m2. lik alana yapılacak yeni hastanenin 25 yataklı olacağı ifade edildi.
Hastanenin odalarının tek yataklı olacağı ve günümüz şartlarına göre içinde banyosu, wc, telefonu, buzdolabı ve televizyonu olacak şekilde dizayn edileceği öğrenildi.
Diğer yandan Yenice Belediyesi’nin de hastane inşaat alanında ki kanalizasyon, su, atık yağmur suları gibi altyapı çalışmalarını projelendirdiği belirtildi.


Yenice Devlet Hastanesinin İhalesi Yapıldı
Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti
Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.
Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.


