Yenice Devlet Hastanesinin İhalesi Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2015 14:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Devlet Hastanesinin İhalesi Yapıldı

Yenice Devlet Hastanesi Binasının ihalesi, 07 Nisan 2015 Salı günü yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nda yapılan ihale sonrası teklif veren firmaların tekliflerinin değerlendirildiği bildirildi.
İhaleyi alan yüklenici firmanın kısa zamanda yer tesliminin ardından inşaata başlayacağı açıklandı.
Mevcut hastane binası ile Yenice Kapalı Spor Salonu arasındaki 10.000 m2. lik alana yapılacak yeni hastanenin 25 yataklı olacağı ifade edildi.
Hastanenin odalarının tek yataklı olacağı ve günümüz şartlarına göre içinde banyosu, wc, telefonu, buzdolabı ve televizyonu olacak şekilde dizayn edileceği öğrenildi.
Diğer yandan Yenice Belediyesi’nin de hastane inşaat alanında ki kanalizasyon, su, atık yağmur suları gibi altyapı çalışmalarını projelendirdiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fefeeffe
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
28 Mart, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.03.2026 15:19
0
0

İL GENEL BAŞKANLIĞINDA KRİTİK VİRAJ

Karabük’te 1 Nisan’da gerçekleştirilecek İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri öncesinde siyasi hareketlilik artarken, süreçte belirleyici rolün AK Parti teşkilatında olacağı ifade edildi.

Karabük’te 1 Nisan’da yapılacak İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi öncesinde siyasi hareketlilik giderek artıyor. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olacağını açıklamasının ardından Mesut Aydın, Ertan Mısırlı ve Hasan Yıldırım da başkanlık için yarışa katıldıklarını açıkladı. Böylece seçim öncesi aday sayısının artması, özellikle iktidar kanadında dengeleri daha da hassas hale getirdi.

Siyasi kulislerde ismi sıkça geçen Ahmet Okan Kirman ise henüz resmi bir adaylık açıklamasında bulunmadı. Konuyla ilgili gazetemize kısa bir değerlendirme yapan Kirman, bugüne kadar hiçbir zaman “adayım” şeklinde bir beyanı olmadığını vurgulayarak, bireysel bir başvurusunun da söz konusu olmadığını ifade etti. Kirman, dikkat çeken açıklamasında kendisinin görev adamı olduğunu belirterek, “görev istenmez, verilir” sözleriyle, teşkilatın kendisine görev vermesi halinde sorumluluk almaktan kaçınmayacağını dile getirdi.

Her ne kadar resmi bir adaylık açıklaması yapmamış olsa da Kirman’ın, toplumun farklı kesimlerinden destek gördüğü ve isminin güçlü bir alternatif olarak konuşulmaya devam ettiği gözlemleniyor.  Kirman’a gelen destek, seçim sürecinde dengelerin son ana kadar değişebileceğine işaret ediyor.

Öte yandan Ferhat Salt’ın da önümüzdeki günlerde partisinin 11 İl Genel Meclisi üyesiyle bir araya gelerek nihai kararı kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

SAYISAL DENGELER BELİRLEYİCİ OLACAK

Karabük İl Genel Meclisi toplam 17 üyeden oluşurken, dağılımda AK Parti 11, MHP 4 ve CHP ise 2 üyeyle temsil ediliyor. AK Parti’nin mecliste sayısal üstünlüğü bulunmasına rağmen, birden fazla adayla seçime gidilmesi halinde oyların bölünme ihtimali dikkat çekiyor. Bu senaryoda, MHP ve CHP’nin toplam 6 oyu kritik bir rol oynayabilir ve seçim sonucunu doğrudan etkileyebilir.

Seçim, meclis üyeleri arasında kapalı oy ve açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek. 1 Nisan’a kısa bir süre kala gözler özellikle AK Parti cephesinden yapılacak resmi açıklamalara çevrilmiş durumda. Aday sayısının artması ve kulislerde konuşulan isimler, seçim yarışının beklenenden daha çekişmeli geçeceğine işaret ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin