Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2023 15:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yeniceli Öğrencilerin LGS Tercih Başarısı

LGS'de tercih süreci sona ererken,  Yenice İlçesinde 7 Öğrenci Fen Liselerine 24 öğrenci de nitelikli okullara yerleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, Yenice ilçesinde  sınava giren öğrencilerin  geçmiş yıllara oranla büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Toplamda 31 öğrencinin  fen liseleri ve nitelikli okullara yerleşmeyi başardığını ifade eden Çorbacı, " Bu yılki LGS'de ilçemiz adına gurur verici bir performans sergilendi. 7 öğrencimiz fen liselerine, 24 öğrencimiz ise nitelikli okullara yerleşmeye hak kazandı. Geçmiş yıllara kıyasla gözlemlenen bu artış, öğrenci ve eğitimcilerimizin özverili çalışmalarının bir göstergesi oldu. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte LGS tercih ve yerleştirme işlemleri, yayımlanan takvime göre devam etmektedir. Öğrencilerimizin mağdur olmamaları için süreci takip etmeleri gerekmektedir. Okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin büyük gayret ve destekleri sayesinde bu başarı elde edilmiştir. Bu vesileyle emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim. İlçemizdeki başarı grafiğinin artması bizi çok mutlu etmiştir. Yenice eğitim camiası olarak aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ederek ilçemizdeki başarı grafiğini daha da yukarılara çıkarmayı hedeflemekteyiz. LGS'de başarı gösteren öğrencilerimize tekrar tebrik eder, tüm öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim hayatlarında başarılar dilerim"  dedi. (Haber Merkezi)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hızır Lokması etkinliği düzenlendi

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde her yıl Şubat ayının üçüncü haftasında tutulan yedi günlük Hızır Orucunun tamamlanmasının ardından, Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde Hızır Lokması ve Cem etkinliği düzenlendi.
Alevi-Bektaşi inancında önemli bir yere sahip olan Hızır Orucu dolayısıyla Dernek Başkanı Şenol Bozkurt öncülüğünde Cem Evi’nde gerçekleştirilen programda birlik, kardeşlik ve dayanışma duyguları ön plana çıktı.
Program hakkında bilgi veren Başkan Bozkurt, Hızır ayının bölge halkı için manevi açıdan büyük önem taşıdığını belirterek, "14-20 Şubat tarihleri arasında bölgemizdeki canlarımızla bir araya gelerek oruçlarımızı tuttuk ve cemlerimize katıldık. Gümeli beldemizin dört mahallesi ile Ereğli’deki üç muhtarlığımızdan vatandaşlarımızın katılımıyla lokmalarımızı paylaştık. Kurbanımızı birlikte kesip cemlerimizi birlikte yaptık. Gün boyunca aşlarımız verildi. Dedelerimiz tarafından şeriat, tarikat ve hakikat makamı üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Semahlarımızla birlikte Hızır Cemimizi tamamladık. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz" dedi.
Etkinlikte, Semah Hocası Müjdat Türkyılmaz öncülüğünde semah gösterileri gerçekleştirildi. Zakir Armağan Bozkurt tarafından okunan deyişlerin ardından, Dede Murat Şen Hızır lokmasının İslam’daki yeri ve önemine değinerek birlik ve beraberlik mesajları verdi, dualar edildi.
Barış, kardeşlik ve yardımlaşmanın simgesi olan Hızır ayının son gününde pişirilen lokmalar davetlilere ikram edildi. Düzenlenen programa Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin