Karabük Postası tarafından
07 Eylül, 2023 14:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yenice’den TTK’ya 100 İşçi Alınacak

TTK'ya 2 bin madenci alımı sürecinin Eylül ayında başlayacağı açıklandı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil,  Bin  500 kişinin Zonguldak, 400 kişinin Bartın ve 100 kişinin de Yenice ilçesinden alınacağını duyurdu. 20 Nisan günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos beldesinde Karadeniz Gazı'nın devreye alımı töreninde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımıyla ilgili müjde açıklamıştı.  Yaşanan süreçte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını tamamladı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2 bin işçinin alımıyla ilgili sürecin sonuna gelindiğini ifade etti. Bin 500 işçinin Zonguldak'tan, 400 işçinin Bartın'dan ve 100 işçinin  Yenice ilçesinden alınacağını ifade eden Yeşil, Eylül ayı içerisinde başvuruların başlayacağını açıkladı. Genel Başkan Hakan Yeşil, “Cumhurbaşkanımız bin işçiyi iki bin işçi açıkladığı günden itibaren kurum iş başı yapmaları için çalışmalarımız var. Biz siyasetçiler başkanlığımız bu arkadaşlarımızın iş başı yapmaları konusunda çalışmaları oldu. Hangi bölgeden kim girecek tartışmaları vardı. Tabi ki dün itibariyle sürecin sonuna gelindi. Bin 500 arkadaşımız Zonguldak’tan, 400 arkadaşımız Bartın’dan ve 100 arkadaşımız  Yenice ilçesinden olacak şekilde 2 bin arkadaşımız Türkiye Taşkömürü Kurumu'na iş başı yapacaklar. Üretime katkı sağlayacaklar. Türk-İş Başkanımıza ve yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi. Başvuruların Eylül ayı içerisinde başlayacağını ifade eden Başkan Yeşil, “Mevzuatlarla ilgili çalışmalarımız var. Tamamen netleşmedi. Onun ilgili de çalışma var. Deneme süreleri ve çalışma süreleri ilgili çalışmalarımız var. Dört aydan sonra devam edemeyen arkadaşlarımızın yerine yenisini çağıramıyoruz. Bazı küçük sıkıntılar kaldı. Eylül ayı içerisinde başvurular başlayacak. Tam tarih yok" diye konuştu.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KUZKA’nın onayladığı 3 proje desteklenmeye hak kazandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler aşikâr oldu.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 4. devri kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda 3 proje Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.
18 Şubat 2025 tarihinde ilan edilen "2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı" 4. periyoduna başvurusu alınan projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler ile çalışmaları sürdürülen "Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı" ‘nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta yer alan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik takviye sağlanması amaçlanıyor.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında en yakın vakitte takviye kontratlarının imzalanması planlanıyor.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, 7,5 milyon Türk lirası büyüklüğüne sahip bütçesi harcanana kadar müracaat kabulüne açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin