Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Şubat, 2023 10:33 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’den 17 Yüklü Araç Yola Çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 10 ildeki vatandaşlar için Karabük’ün Yenice ilçesinde hazırlanan yakacak ve ihtiyaç malzemelerinin yüklü olduğu 10’u tır olmak üzere 17 araç dualarla uğurlandı.
Yenice Kaymakamlığı- Yenice Belediyesi koordinesinde depremzedeler için yardım malzemeleri toplandı. İlk etapta toplanan 10 tır yakacak odun, 7 kamyon insani yardım malzemelerinin gönderilmesi için tören düzenlendi.
Kaymakam Büşra Güneş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törenin ardından yapılan dualarla malzeme yüklü araçlar deprem bölgelerine ulaşmak üzere yola çıktı.

YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen 10 ildeki depremzedelerimiz için Yenice Kaymakamlığı- Yenice Belediyesi koordinesinde düzenlenen yardım toplama çalışmaları devam ediyor.

Yardımda bulunmak isteyen vatandaşların bağışlamak istedikleri malzemeleri, Yeşil Camii altında bulunan görevlilere teslim etmeleri istendi. Toplanan yardım malzemeleri ise  Karabük Valiliği koordinesinde deprem bölgelerine gönderiliyor.  (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
cw
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Haziran, 2026 13:37 tarihinde yayınlandı
0

Yenice köylerinde sel ve heyelan sonrası yoğun çalışma

Yenice ilçesine bağlı köylerde, sel ve heyelanların ardından ulaşımın yeniden sağlanması ve hasar gören alanların güvenli hale getirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yoğun bir çalışma programı yürütüldü.

Çalışmalar kapsamında Ören Köyü, Bağbaşı ve Değirmenyanı köylerinde meydana gelen sel tahribatı ile heyelanlar nedeniyle kapanan yollar, bekoloder iş makineleriyle yeniden ulaşıma açıldı.

Keyfallar ve Abdullahoğlu köylerinde stabilize altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirilirken, Hisar, Özgünler ve Çakılar grup yolunda meydana gelen büyük heyelanlarda ekskavatörlerle kapsamlı onarım çalışmaları yapıldı. Satuk Köyü’nde ise dere taşkınlarının neden olduğu hasarların giderilmesi amacıyla bekoloderlerle menfez çalışmaları yürütüldü.

Öte yandan Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri de çalışmalara destek verdi. Bağbaşı, Dabazlar ve Özal Mahallesi güzergâhındaki Dabazlar Deresi ile Satuk-Kuluk Deresi’nde ekskavatörler ve kamyonlarla dere ıslah çalışmaları gerçekleştirildi.

Yetkililer, sahada özveriyle görev yapan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, “Halkımızdan aldığımız güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin