Reklam
Reklam
CC 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Nisan, 2025 11:34 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Yol Bakım ve Onarım Çalışmaları Sürüyor

Yenice ilçesinde, ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi amacıyla yürütülen yol bakım ve onarım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yenice Belediyesi, ilçeye bağlı İsmetpaşa Mahallesi’nde, özellikle hastane yolunda başlattığı bakım çalışmalarıyla hem altyapı sorunlarını gideriyor hem de sürücülerin ve yayaların daha rahat bir ulaşım sağlamasını hedefliyor.

Belediye ekipleri, alt yapıda meydana gelen bozulmalar ve çeşitli nedenlerle zarar gören yol yüzeylerinde kapsamlı bir onarım çalışması yürütüyor. Ekipler, yolun zeminini iyileştirmenin yanı sıra, gerekli görülen noktalarda asfalt serimi ve dolgu işlemleri de gerçekleştiriyor.

Konuya ilişkin Yenice Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ulaşımda konfor, seyahatte keyif ve rahatlık için sahadayız. Alt yapı ve çeşitli nedenlerden dolayı deforme olan yollarımızda yol, bakım ve onarım çalışmalarımıza tam gaz devam ediyoruz. Her şey Yenicemiz için.”

Vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkileyen ulaşım altyapısının iyileştirilmesine büyük önem verdiklerini belirten yetkililer, çalışmaların sadece İsmetpaşa Mahallesi ile sınırlı kalmayacağını ve ilçe genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde devam edeceğini bildirdi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede hem trafik güvenliğinin artırılması hem de araçların zarar görmeden ilerleyebilmesinin sağlanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ww
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Mayıs, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te Bazı Alanlar Orman Sınırından Çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla, aralarında Karabük’ün de bulunduğu 23 ilde bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi. Düzenleme kapsamında Karabük’te merkez ilçeye bağlı Öğlebeli mevkisi de listede yer aldı.

Karar doğrultusunda, sınır ve koordinatları belirlenen alanların orman vasfı kaldırılırken, ekolojik dengeyi korumaya yönelik yeni şartlar da getirildi. Buna göre, orman sınırları dışına çıkarılan alanların en az iki katı büyüklüğünde yeni arazi, yeniden orman oluşturulması amacıyla tahsis edilecek.

23 İlde Uygulanacak

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar; Karabük, Zonguldak, Sinop, Samsun, Rize, Trabzon, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Mersin, Tokat, Gümüşhane, Artvin, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Şanlıurfa illerini kapsıyor.

Karabük’te ise düzenlemeden etkilenen bölge olarak merkez Öğlebeli mevkisi öne çıktı.

Yeni Orman Alanları Oluşturulacak

Kararda, çevresel dengelemenin sağlanması amacıyla dikkat çeken bir maddeye de yer verildi. Buna göre;

  • Orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak kaydıyla yeni taşınmazlar sisteme dahil edilecek.
  • Bu alanlar devletin hüküm ve tasarrufu altındaki veya Hazine’ye ait taşınmazlardan seçilecek.
  • Tespit işlemleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.
  • Belirlenen araziler, ağaçlandırma çalışmaları yapılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü’ne devredilecek.

Kararın, arazi planlaması, mülkiyet düzenlemeleri ve bölgesel yatırımlar açısından önümüzdeki süreçte yeni gelişmelere kapı aralayabileceği değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin