Reklam
Reklam
671f432dd8366
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
28 Ekim, 2024 10:54 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de “Vefa Evi” Kurulması Gündemde

Yenice Belediye Başkanı Ş.Sertaş Karakaş, Çaycuma İlçe Teşkilatı’nın 8. Olağan Kongresi’ne katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a, Yenice İlçesi’nde bir huzurevi açılması talebini iletti.

Başkan Karakaş’ın bu talebi üzerine, Bakan Göktaş, huzurevi projelerinden ziyade “Vefa Evleri” projelerine daha fazla önem verdiklerini ifade etti ve Başkan Karakaş’tan bir Vefa Evi Projesi hazırlamasını istedi. Başkan Karakaş, Bakan Göktaş’a gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkür ederek, Yenice’de yaşlılara yönelik sosyal hizmetlerin geliştirilmesi adına projeler üzerinde çalışacaklarını belirtti. Vefa Evleri, yaşlıların topluma daha fazla entegre olmasını ve yaşam standartlarının artırılmasını hedefleyen bir proje olarak öne çıkarken, Başkan Karakaş’ın bu projeyle ilgili çalışma yapmak için girişimlerde bulunacağı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin