Karabük Postası tarafından
17 Mayıs, 2018 14:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice’de TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği açıldı 

Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje yürütme ekibince gerçekleştirilen ve TUBİTAK tarafından değerlendirilerek onaylanan TUBİTAK 4007 Yenice Bilim Günleri Bilim Şenliği düzenlenen törenle açıldı.
Ülkü İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen şenliklerin açılış törenine Karabük Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Abdulhalim Can, Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, İl Müdürleri, ilçe kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan şenlikte konuşan Vali Kemal Çeber, “Hep güzellikleriyle övündüğümüz gerçekten her köşesi diğer köşesinden daha güzel olan Yenice’mizdeyiz. Yine çok güzel bir günde Ramazan ayının ilk günün de yine böyle cıvıl cıvıl öğrencilerimizin birbirinden gülen gözlerle beklediği bizi karşıladığı bir ortada hep beraberiz. Artık öğrencilerimiz TUBİTAK ile çok güzel projeler geliştiriyor. 4005, 4006, 4007’ler yapıyor. Endüstri 4.0’ı konuşuyor bizim öğrencilerimiz. Bu ara şurada sanayi aşıldı, bilişim aşıldı insan makine etkileşimine dayalı sanayiyi artık öğrencilerimiz bizlere sunuyor. Bunlardan bahsediyor, projeler geliştiriyor. Gittiğimiz her okulda okulların kapanması tarihi yaklaştıkça sergiler, faaliyetler daha bir yoğunlaştı bizlerde ziyaretlerimizi yoğunlaştırdık. Beni çok mutlu eden çocuklarımızın artık endüstriyi, bilişimi, uzay teknolojilerinin yapılıyor olması bunların konuşulması bizleri son derece mutlu ediyor. Karabük’ün 8-10 bin nüfus bir ilçesinde benim öğrencilerim TUBİTAK’ta projeler yapıyor. Bize böyle sergiler sunuyor. Bunlar nerden nereye geldiğimizin göstergesidir. Bu güzel faaliyette emeği geçen başta İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, ilçe yöneticilerimize, milli eğitim müdürümüz ve il milli eğitim teşkilatımız ile tüm öğretmenlerimiz ve katılan tüm öğrencilerimize sonsuz minnetlerimi sunuyorum.”diye konuştu.Konuşmaların ardından Vali Kemal Çeber ve beraberindeki protokol üyeleri 16-17 Mayıs 2018 tarihleri arasında açık olacak olan TUBİTAK 4007 Yenice Bilim Günleri Bilim Şenliğinin kurdelesini keserek Stem, Robotik, Doğa Bilimleri, Güzel Sanatlar, Okul Öncesi, Özel Eğitim gibi birçok alanda atölye çalışmaları yapılacak olan sınıfları gezerek yetkililerden bilgiler aldı.
Yenice ziyaretinin son bölümünde yıkılarak yerine yenisinin yapılacağı Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulunan Vali Kemal Çeber, Kaymakam Demirel ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’den bilgiler aldı.

blank
blank
İlyas Erbay tarafından
12 Ocak, 2025 14:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BU GİDİŞİN SONU HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL!

Gelir eşitsizliğinde dünyadaki tüm ülkeler arasında; 7 inci sıradayız (şimdilik)
Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplam 206 ülke var.
Gelir eşitsizliğinde lider ülke Peru. Bu şekilde devam edersek, bir kaç yıla liderliği Peru’dan alırız.
Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bir ülke haline geldik. Zenginle fakir arasındaki bu makas gün geçtikçe hızla açılıyor.

Nedir gelir adaletsizliği yada eşitsizliği?
Buna gelir dağılımı adaletsizliği de diyoruz, bu durum; oransal olarak az sayıda insanın, gereğinden fazla tüketim imkanına sahip olmasına, oransal olarak çok sayıda insanın da, temel ihtiyaçlarını dahi karşılama olanağından yoksun kalmasına neden oluyor.

Gelir Adaletsizliği; sosyal Adaletsizliğin yaygınlaşmasına, toplumsal huzurun bozulmasına yol açıyor.
Son 22 yılda, gerçekleşen ücret farklılıkları, gelir adaletsizliğinin nasıl derinleştiğini ve bunun toplumsal sorunlara nasıl yol açtığını özetliyor. Gelir adaletsizliği sadece ekonomik bir sorun olmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal ve siyasi sonuçları olan büyük bir adaletsizliği karşımıza çıkarıyor. Gelir dağılımındaki bu adaletsizlik eğilimi, toplumun farklı kesimlerinin birbirinden kopmasına, sosyal tabakalar arasındaki uçurumun derinleşmesine ve ekonomik kaymaların hızlanmasına neden oluyor. Yaşamsal, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan insanlar için; en büyük hayalleri olan konut sahibi olmak ise artık imkansız hale geldi.
2002 yılında Türkiye’de konut sahipliği oranı %73 seviyesindeyken, 2024 yılına gelindiğinde bu oran yaklaşık % 20 düşerek %55 lere geriledi.
Üstelik TOKİ nin ucuz konut projelerine rağmen!

Eşitsizlikler uzun vadede toplumsal ve ekonomik kalkınmayı tehdit eder, yoksullukla mücadeleyi sekteye uğratır, insanların kendilerini değersiz hissetmelerine yol açabilir. Bunun sonucu olarak suç oranında, hastalıklarda ve çevrenin tahrip edilmesinde artış yaşanabilir.

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 10 ‘unun gelirden aldığı pay % 56.7 Bu oran bizi gelirin en adaletsiz dağıtıldığı ülkeler arasına taşıdı.
Küçük bir azınlığın serveti her geçen gün hızla büyüyor.
Türkiye gelir adaletsizliğinde; Angola, Peru, Mozambik gibi ülkelerle aynı ligde yer alıyor.
Gelir paylaşımında dünyanın en eşitsiz ülkeleri arasında gösterilen ABD, Rusya, Suudi Arabistan’dan bile daha kötü durumdayız.
Yunanistan’da ülkenin en zengin % 10’unun gelirden aldığı pay yüzde 35 Bu oran Almanya’da yüzde 37 Bizde ise, yüzde 60’a dayanmış durumda

Ne kadar övünseniz azdır. Tebrik ediyorum.
Bunu nasıl becerdiğiniz ayrı bir yazı konusu. O’nuda daha sonra yazarız.
Bir yurttaş olarak uyarıyorum. Bu işin sonu hiç hayra alamet değil.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.