Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
24 Ekim, 2023 14:52 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Taşkınları Önleme Çalışmaları Sürüyor

Yenice Belediyesi, aşırı yağışlarda meydana gelebilecek  taşkınları önlemek için çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Zeki Çaylı, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, “Gece gündüz demeden ekibimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Selin izlerini ortadan kaldırma çalışmalarımız adım adım ilerlerken, bir sorunu daha çözüme kavuşturuyoruz. Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkınları önlemek amacıyla Özal Mahallesinde başlatmış olduğumuz dere yatağında taşkınları önleyecek set çalışmalarımız tamamlanırken, dere içerisinde dolgu çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.

Yenicede Taskinlari Onleme Calismalari Suruyor2 jpg

Atatürk Mahallesi Çaylı Sokak’ta başlatmış olduğumuz yol genişletme ve düzenleme çalışmalarımız sürüyor. İlçemizin farklı noktalarında çalışmalarımıza ve hizmetleri vatandaşlarımız ile buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. (Yusuf Korkmaz)

Yenicede Taskinlari Onleme Calismalari Suruyor1

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin