Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
24 Ekim, 2023 14:52 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Taşkınları Önleme Çalışmaları Sürüyor

Yenice Belediyesi, aşırı yağışlarda meydana gelebilecek  taşkınları önlemek için çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Zeki Çaylı, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, “Gece gündüz demeden ekibimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Selin izlerini ortadan kaldırma çalışmalarımız adım adım ilerlerken, bir sorunu daha çözüme kavuşturuyoruz. Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkınları önlemek amacıyla Özal Mahallesinde başlatmış olduğumuz dere yatağında taşkınları önleyecek set çalışmalarımız tamamlanırken, dere içerisinde dolgu çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.

Yenicede Taskinlari Onleme Calismalari Suruyor2 jpg

Atatürk Mahallesi Çaylı Sokak’ta başlatmış olduğumuz yol genişletme ve düzenleme çalışmalarımız sürüyor. İlçemizin farklı noktalarında çalışmalarımıza ve hizmetleri vatandaşlarımız ile buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. (Yusuf Korkmaz)

Yenicede Taskinlari Onleme Calismalari Suruyor1

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin