Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
05 Ekim, 2023 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Taşkınlara Karşı Önlem

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, ilçede olası taşkınlara karşı önlem alma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Başkan Çaylı yaptığı açıklamada; “İlçemizin farklı noktalarında çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Atatürk Mahallesinde selin bir etkisini daha gideriyoruz.Gerçekleşen çalışmalarda öncelikli olarak olası su taşkınlarına karşı önlem alıyor, dere kenarlarında yaşanabilecek olası bir olumsuzluğu engellemek amacıyla dere yataklarında çalışmalar başlattık. Atatürk Mahallesi Nişantaşı mevkiinde bulunan derenin düzenli akışını sağlamak, bölgedeki yerleşim alanlarına tehdit oluşturmaması için ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor, dere yatağında set çalışması yapıyoruz” dedi.

ALT YAPI ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERYORUZ

İlçedeki alt yapı çalışmalarına da büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Zeki Çaylı, “İlçemizde yoğun yağışlarda sorun yaşanabilecek bölgelerde ve altyapı çalışmalarında revizyonlar yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İsmetpaşa Mahallesi’nde yağmur sularının tahliyesi için yağmur suyu gider çalışması gerçekleştiriyoruz.

Ayrıca, İsmetpaşa Mahallesi ana yolunda sel sonrası yaşanabilecek olası heyelanlara karşı çökme riskinin önüne geçmek için yol kenarlarına taş duvar çalışması yaptık” dedi.

BİZİM SEVDAMIZ HİZMETTİR

Yenice”ye yılmadan yorulmadan hizmet ettiklerini belirten Başkan Çaylı; “Bizim sevdamız ilçemize hizmettir. Hizmet aşkıyla ilçemize ve hemşehrilerimize yürekten bağlıyız. Bu bağlılıkla gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan ekibimizle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bir baslik ekleyin 96
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Mayıs, 2026 17:06 tarihinde yayınlandı
0

Can Kuş’tan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Seçimleriyle İlgili Açıklama

Safranbolu’da son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı seçimleriyle ilgili tartışmalara ilişkin Can Kuş’tan açıklama geldi.

Kuş, vakıf yönetimine seçilme ve ardından istifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Can Kuş, yaklaşık bir buçuk ay önce vakfın önemli isimlerinden Mustafa Şehirli ile Tarihi Çarşı’daki ofislerinde bir araya geldiklerini ifade ederek, görüşmede Safranbolu’nun kültürel geleceğine yönelik projelerin ele alındığını söyledi. Özellikle “Safranbolu’da Benim Hikâyem” projesi ile Safranbolu Lisesi eski mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun gündemde olduğunu belirten Kuş, yoğun çalışma temposuna rağmen bu projelere gönüllü destek vermekten memnuniyet duyacağını dile getirdiğini aktardı.

10 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimli genel kurulda isminin yedek listeye yazıldığını sonradan öğrendiğini belirten Kuş, daha önce yaptığı görüşmelerde yoğun iş temposu nedeniyle aktif görev almak için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ettiğini söyledi. Buna rağmen yönetim kurulu seçiminde asil üyeliğe seçildiğini öğrendiğini kaydeden Kuş, mevcut yoğunluğu nedeniyle göreve gerekli zamanı ayıramayacağını düşünerek affını istediğini açıkladı.

İstifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan baskı iddialarına da açıklık getiren Can Kuş, dilekçesini, Safranbolu Lisesi mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun başında bulunan Zafer Çamlıca ile yaptığı görüşmenin ardından, uygun zamanda iletilmek üzere teslim ettiğini söyledi.

Kuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda iddia edildiği gibi, istifa dilekçemin zorla alındığına dair söylentiler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde adı geçen Vakıf Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, Emekli Tümgeneral Zafer Çamlıca ve değerli arkadaşım Cemil Belder’in bu süreçte üzerimde en ufak bir baskısı olmamıştır.”

Safranbolu’nun kültürel mirasına katkı sunan isimlere teşekkür eden Kuş, özellikle Şefik Yılmaz Dizdar’ın vakfa kazandırdığı vizyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca Cemil Belder’in büyük emekleriyle hayata geçirilen Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’nin Türkiye’nin önde gelen kent müzeleri arasında gösterildiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda Safranbolu’ya olan bağlılığını dile getiren Can Kuş, “Safranbolu sevdalısı babam Aytekin Kuş’un evladı olarak, bu şehre duyduğum sevgi bana bırakılmış en güçlü mirastır. ‘Safranbolu’ adının geçtiği her yerde ve her zaman gönüllülük esasıyla şehrimizin bir neferi olmaya devam edeceğim. Çünkü; Başka Safranbolu yok. İyi ki Safranbolu var” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin