Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
05 Ekim, 2023 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Taşkınlara Karşı Önlem

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, ilçede olası taşkınlara karşı önlem alma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Başkan Çaylı yaptığı açıklamada; “İlçemizin farklı noktalarında çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Atatürk Mahallesinde selin bir etkisini daha gideriyoruz.Gerçekleşen çalışmalarda öncelikli olarak olası su taşkınlarına karşı önlem alıyor, dere kenarlarında yaşanabilecek olası bir olumsuzluğu engellemek amacıyla dere yataklarında çalışmalar başlattık. Atatürk Mahallesi Nişantaşı mevkiinde bulunan derenin düzenli akışını sağlamak, bölgedeki yerleşim alanlarına tehdit oluşturmaması için ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor, dere yatağında set çalışması yapıyoruz” dedi.

ALT YAPI ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERYORUZ

İlçedeki alt yapı çalışmalarına da büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Zeki Çaylı, “İlçemizde yoğun yağışlarda sorun yaşanabilecek bölgelerde ve altyapı çalışmalarında revizyonlar yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İsmetpaşa Mahallesi’nde yağmur sularının tahliyesi için yağmur suyu gider çalışması gerçekleştiriyoruz.

Ayrıca, İsmetpaşa Mahallesi ana yolunda sel sonrası yaşanabilecek olası heyelanlara karşı çökme riskinin önüne geçmek için yol kenarlarına taş duvar çalışması yaptık” dedi.

BİZİM SEVDAMIZ HİZMETTİR

Yenice”ye yılmadan yorulmadan hizmet ettiklerini belirten Başkan Çaylı; “Bizim sevdamız ilçemize hizmettir. Hizmet aşkıyla ilçemize ve hemşehrilerimize yürekten bağlıyız. Bu bağlılıkla gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan ekibimizle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta uzlastirma kulturu toplumsal barisa katki sagliyor 151 dosyada anlasma saglandi JFNkYF91
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta uzlaştırma kültürü toplumsal barışa katkı sağlıyor, 151 dosyada anlaşma sağlandı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde, uzlaştırma kurumunun ceza adalet sistemindeki yeri ve toplumsal barışa katkısı ele alındı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, 1 Ocak 2026’dan bu yana kentte 151 dosyanın uzlaşma ile sonuçlandığını belirterek, sürecin onarıcı adalet anlayışının en önemli uygulamalarından biri olduğunu vurguladı.

Etkinlikler çerçevesinde Başsavcı Gökhan Kapağan, Zonguldak Adliyesi bünyesinde görev yapan uzlaştırmacılarla bir araya gelerek değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Adliye hizmet binasında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılırken, basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda uzlaştırma kurumunun işleyişi hakkında kamuoyuna bilgi verildi.

Düzenlenen programda uzlaştırmanın önemine değinen Başsavcı Gökhan Kapağan, kurumun toplumdaki uzlaşı kültürünü desteklediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Uzlaştırma, ceza adalet sistemi içerisinde mağdur ile şüpheli veya sanığın, tarafsız bir uzlaştırmacı eşliğinde bir araya gelerek uyuşmazlıklarını karşılıklı rıza temelinde çözmelerini sağlayan önemli bir kurumdur. Bu süreç, yalnızca hukuki bir mekanizma olmanın ötesinde, toplumsal barışın güçlendirilmesine, iletişimin yeniden kurulmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine katkı sunmaktadır. Uzlaştırma uygulamalarında çözüm yalnızca maddi ödemelerden ibaret değildir. Özür dilenmesi, zararın giderilmesi, kamu yararına bağış yapılması veya toplumsal fayda sağlayan çeşitli faaliyetlerin yerine getirilmesi de uzlaşma konusu olabilmektedir.”

151 dosya çözüme kavuştu, sosyal sorumluluk öne çıktı

Zonguldak’ta 1 Ocak 2026 tarihinden bugüne kadar toplam 151 dosyada uzlaşma sağlandığı açıklandı. Tarafların karşılıklı rızasıyla sonuçlanan süreçlerde maddi tazminatların yanı sıra, sosyal sorumluluk bilincini geliştiren anlamlı edimler de uygulandı.

Gerçekleştirilen uzlaşmalar kapsamında şu örnekler öne çıktı:

“Trafik kazası nedeniyle oluşan fizik tedavi giderlerinin karşılanması amacıyla 30 bin TL ödeme yapılması, LÖSEV’e 5 bin TL bağışta bulunulması, Marka hakkına ilişkin bir uyuşmazlıkta 80 bin TL ödeme yapılması, Engelli bireye yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle tarafların uzlaşarak şikâyetten vazgeçmesi, DMD hastası çocuklara maddi destek sağlanması ve kadına yönelik eylemler nedeniyle kamuoyu önünde özür dilenmesi.”

Süreç içerisinde ayrıca köy okullarına kitap gönderilmesi, hayvan barınaklarına mama desteği sağlanması, fidan dikimi yapılması, ihtiyaç sahibi ailelere erzak ve tekerlekli sandalye gibi medikal destek temin edilmesi ile kan bağışı kampanyalarına katılım gibi şartlar da yerine getirildi.

Kazananı ya da kaybedeni olmayan uzlaştırma sisteminin iletişim, anlayış ve uzlaşı temelinde çağdaş bir adalet modeli olduğuna dikkat çeken Başsavcı Kapağan, uzlaştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan tüm uzlaştırmacıların gününü kutlayarak özverili çalışmaları için teşekkür etti. Etkinlikler, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin