Yenice'de sel büyük yıkıma yol açtı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Haziran, 2022 08:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de sel büyük yıkıma yol açtı

Batı Karadeniz’i etkisi altına alan aşırı yağışlar sebebiyle Karabük’ün Yenice ilçesinde de birçok ev ve iş yerini su basarken, ilçenin ana yolları da dahil birçok noktada heyelanlar meydana geldi.
Karabük’ün Yenice ilçesinde şiddetli sağanak sebebiyle meydana gelen sel felaketi, büyük hasarlara sebep oldu. İlçe merkezinde gece geç saatlerde İncedere çayının taşması nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İlçede en çok hasarı ise Tır ve Kuzdağ köyleri gördü. Tır köyünde bir ev tamamen sel sularına kapılırken, 4 katlı başka bir bina da yan yattı. Bazı köylerde bulunan köprüler de hasar gördü.
Kuzdağ köyüne bağlı Şeker Mahallesi’nde de büyük hasar meydana geldi. Şeker Kanyonu’nun bulunduğu bölgede Şeker Çayının taşması nedeniyle bölgenin en fazla turist çeken alanlarından olan Şeker Kamp Alanı’nın sosyal alanları sele kapıldı. Yenice Doğa Müzesi ve Yenice Evi de hala sel nedeniyle tehdit altında bulunurken, Şeker Mahallesi’ndeki bazı evlerin bahçeleri de sel sularına kapıldı. Yenice’de ormanlık alanlarda yaşayan birçok hayvan da sel felaketi sebebiyle telef oldu.
Bakan Yanık incelemelerde bulundu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Karabük Valisi Fuat Gürel, Yenice Kaymakamı Yasin Erdem ve beraberindeki heyet ile birlikte sel felaketinin yaşandığı Yenice ilçe merkezi ve civar köylerde incelemelerde bulundu. Yenice’de yağışlar hala devam ederken, vatandaşlar güvenli bölgelerde bulunmaları konusunda uyarılıyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
oncan 5 zonguldak tanitim gunlerinde dogalgaz arama gemisi konsepti yer alacak ktGjl2BP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Öncan, “5. Zonguldak Tanıtım Günleri’nde doğalgaz arama gemisi konsepti yer alacak”

Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Ziya Öncan, İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak Muhabiri Onur Altındağ’ı ziyaret ederek, bu yıl İstanbul’da beşincisi düzenlenecek olan Zonguldak Tanıtım Günleri’ne ilişkin detayları paylaştı.

Zonguldak Valiliği himayelerinde, 14-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek dev organizasyon için hazırlıkların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Öncan, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerin koordinasyonunda açılacak stantlarla yöresel değerlerin tanıtılacağını ifade etti.

“Almanya’dan çevre illere kadar geniş çaplı katılım bekliyoruz”

Organizasyon öncesi hem yurt içi hem de yurt dışında kapsamlı görüşmeler yaptıklarını aktaran Öncan, “Almanya’ya giderek oradaki derneklerimizi ziyaret ettik ve projemizi anlattık. Zonguldak’ta da tüm ilçelerimizi bizzat ziyaret ederek bilgilendirme toplantılarımızı tamamladık. Etkinlik tarihi yaklaştıkça heyecanımız da artıyor. Başta İstanbul, Bursa, Kocaeli, Bolu ve Tekirdağ olmak üzere çevre illerdeki tüm hemşerilerimizi 14 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceğimiz coşkulu açılışa bekliyoruz” dedi.

Önceki yıllarda maden ocağı ve kömür treni, bu yıl doğalgaz arama gemisi

Tanıtım günlerinde her yıl farklı bir motto ile projeler ürettiklerine dikkat çeken Öncan, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“ZONDEF olarak etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya özen gösteriyoruz. Geçmiş yıllarda etkinlik alanına maden ocağı kurmuş ve kömür treni getirmiştik. Bu yıl ise Zonguldak açıklarından çıkarılan ve ülkemiz için büyük önem taşıyan doğalgazı simgeleyen arama gemisi konseptinde dev bir stant kurarak bu büyük keşfi tüm dünyaya anlatacağız. Bu kapsamlı ve anlamlı organizasyona tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizi davet ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin