Reklam
Reklam

Yenice’de Okul Yöneticileri Bilgilendirildi

66d6d2d71817b jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Eylül, 2024 12:12 tarihinde yayınlandı
0

Yenice Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin yenilikçi yaklaşımlarını okul yöneticilerine tanıttı.

Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, bu modelin Türk Eğitim Sistemi’ne büyük bir ivme kazandıracağına dikkat çekerek, Yenice İlçesi’nde uygulanacak eğitim faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı. Çorbacı, öğretmenler ve idarecilere yönelik olarak bu model hakkında kapsamlı eğitimler verileceğini belirtti.

Bu kapsamda, Yenice Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Şube Müdürü Ferdi Kurt tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, ilçedeki okul yöneticilerine Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli detaylarıyla anlatıldı. Toplantıda, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Anasınıfı, 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda ilk kez uygulanacak olan bu modelin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi için gerekli olan yeni müfredat programının yenilikleri, özgün yapısı, programlar arası bileşenleri ve genel felsefesi üzerinde duruldu.

Eğitimlerin uygulama sürecinde yaşanabilecek olası aksaklıkları önlemek adına kritik bir rol oynadığını belirten Kurt, okul yöneticilerinin bu süreçte etkin bir şekilde rol almalarının önemini vurguladı. Toplantının ardından, yöneticilere modelin uygulanmasına yönelik önerilerde bulunuldu ve sorular yanıtlandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.