Reklam
Reklam

Yenice’de Muhtarlara Eğitim Verildi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Haziran, 2014 15:25 tarihinde yayınlandı
0

Yenice İlçesinde  30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu seçilen ve görevine devam eden köy ve mahalle muhtarlarına eğitim verildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitim ilk olarak Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili olarak görev yapan Psikolog  Evgin Miçooğulları’ nın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra, Nüfus  Müdür Ferhat Turan, Başkomiser Nuri Turan, ilçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen  ve İlçe Müftüsü Ramazan Ökten tarafından kurumların muhtarlıklarla olan iş ve işlemleri ile muhtarların sorumlulukları hakkında sunumlar yapılarak bilgi alışverişinde bulunuldu.

İlçedeki mahalle muhtarlarına ve köy muhtarlarına; görev ve yetkileri, kadının insan hakları ve kadına yönelik şiddet ve bununla mücadele bilgisi, erken yaşta evlilik ve sonuçları, kız çocuklarının eğitimleri, mevsimlik işçi olarak çalıştırılan çocukların eğitim sistemine dahil edilmesi, kırsal alanda meydana gelen ölümlerin zamanında nüfus idarelerine bildirilmesi, Emniyet ve asayişle ilgili görev ve sorumlulukları, İslam dininin kız çocuklara ve kızların eğitimine bakışı ve mahalle muhtarlarının kolluk kuvvetleri ile ilişkileri konularında eğitim verilirken, muhtarlar tarafından sorulan sorular da cevaplandırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı

orduda 3 aracin karistigi kazada 6 kisi yaralandi mID4WIbs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda 3 aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Kaza, Ünye Çevre Yolu üzerindeki Yunus Emre Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ordu istikametinden Samsun yönüne seyir eden Cihan Başaran (52) yönetimindeki 34 CHA 716 plakalı hafif ticari araç, yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görünce yaralılara yardım etmek isteyen Mehmet Gölkem Ustaoğlu, 52 AFP 990 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park etti. Bu sırada aynı yönde seyreden Murat Aksu yönetimindeki 34 BHR 40 plakalı otomobil de yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak park halindeki minibüse çarptı. 3 aracın karıştığı kazada hafif ticari araç sürücüsü Cihan Başaran ile araçta yolcu olarak bulunan Nermin Başaran ve Recai Güven ile otomobilde bulunan Bahar Aksu, Zümra Aksu ve Serra Aksu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ünye ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Serra Aksu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol normale döndü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin