Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Haziran, 2014 15:25 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Muhtarlara Eğitim Verildi

Yenice İlçesinde  30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu seçilen ve görevine devam eden köy ve mahalle muhtarlarına eğitim verildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitim ilk olarak Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili olarak görev yapan Psikolog  Evgin Miçooğulları’ nın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra, Nüfus  Müdür Ferhat Turan, Başkomiser Nuri Turan, ilçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen  ve İlçe Müftüsü Ramazan Ökten tarafından kurumların muhtarlıklarla olan iş ve işlemleri ile muhtarların sorumlulukları hakkında sunumlar yapılarak bilgi alışverişinde bulunuldu.

İlçedeki mahalle muhtarlarına ve köy muhtarlarına; görev ve yetkileri, kadının insan hakları ve kadına yönelik şiddet ve bununla mücadele bilgisi, erken yaşta evlilik ve sonuçları, kız çocuklarının eğitimleri, mevsimlik işçi olarak çalıştırılan çocukların eğitim sistemine dahil edilmesi, kırsal alanda meydana gelen ölümlerin zamanında nüfus idarelerine bildirilmesi, Emniyet ve asayişle ilgili görev ve sorumlulukları, İslam dininin kız çocuklara ve kızların eğitimine bakışı ve mahalle muhtarlarının kolluk kuvvetleri ile ilişkileri konularında eğitim verilirken, muhtarlar tarafından sorulan sorular da cevaplandırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222222222
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Mayıs, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse: “Gençlerimize inancımız sonsuzdur”

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki tarihi rolüne dikkat çekti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşleyen en önemli dönüm noktası olduğunu vurgulayan Köse, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da büyük bir irade, kararlılık ve vatan sevgisiyle Samsun’a ayak basışı; milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin dönüm noktası olmuştur. Ülkesinin ve milletinin geleceğini aydınlatmak için atılan bu tarihi adım, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiş; umut, cesaret ve bağımsızlık meşalesini tüm yurda yaymıştır.”

“CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA ÇAĞDAŞ İDEALLERLE İLERLEYECEĞİZ”

19 Mayıs ruhunun çağdaş Türkiye idealini ve gençliğe duyulan sarsılmaz güveni simgelediğini belirten Başkan Köse, vizyoner bir yönetim anlayışıyla geleceğe yürümeye kararlı olduklarını ifade etti. Cumhuriyetin kazanımlarını bilim, sanat ve sporla taçlandıracaklarını kaydeden Köse, şunları aktardı:

“19 Mayıs; yalnızca bir başlangıcın değil, aynı zamanda gençliğe duyulan güvenin ve çağdaş Türkiye idealinin simgesidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği Cumhuriyetimizi; aklın, bilimin, sanatın ve sporun ışığında daha ileriye taşıyacak olan gençlerimize inancımız sonsuzdur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da birlik, beraberlik ve dayanışma içinde; demokrasiden, özgürlükten ve çağdaş değerlerden ödün vermeden çalışmayı sürdüreceğiz.”

Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, mesajını tüm milli mücadele kahramanlarını anarak ve vatandaşların bayramını kutlayarak şöyle tamamladı:

“Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı saygı, minnet ve özlemle anıyor; gençlerimizin ve tüm hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” 

Bizi sosyal medyadan takip edin