Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Haziran, 2014 15:25 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Muhtarlara Eğitim Verildi

Yenice İlçesinde  30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu seçilen ve görevine devam eden köy ve mahalle muhtarlarına eğitim verildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitim ilk olarak Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili olarak görev yapan Psikolog  Evgin Miçooğulları’ nın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra, Nüfus  Müdür Ferhat Turan, Başkomiser Nuri Turan, ilçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen  ve İlçe Müftüsü Ramazan Ökten tarafından kurumların muhtarlıklarla olan iş ve işlemleri ile muhtarların sorumlulukları hakkında sunumlar yapılarak bilgi alışverişinde bulunuldu.

İlçedeki mahalle muhtarlarına ve köy muhtarlarına; görev ve yetkileri, kadının insan hakları ve kadına yönelik şiddet ve bununla mücadele bilgisi, erken yaşta evlilik ve sonuçları, kız çocuklarının eğitimleri, mevsimlik işçi olarak çalıştırılan çocukların eğitim sistemine dahil edilmesi, kırsal alanda meydana gelen ölümlerin zamanında nüfus idarelerine bildirilmesi, Emniyet ve asayişle ilgili görev ve sorumlulukları, İslam dininin kız çocuklara ve kızların eğitimine bakışı ve mahalle muhtarlarının kolluk kuvvetleri ile ilişkileri konularında eğitim verilirken, muhtarlar tarafından sorulan sorular da cevaplandırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin