Reklam
Reklam
677ba414df323
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
06 Ocak, 2025 12:36 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Mobil Atık Toplama Aracı Hizmete Girdi

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm çalışmalarını daha etkin bir şekilde yürütmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan hibe desteğiyle alınan mobil atık toplama aracı, Yenice Belediyesi araç filosuna katıldı.

Başkan Karakaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Aracımız hayırlı olsun. Sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve geri dönüşüm konusunda farkındalığın artırılması amacıyla önemli bir adım attık. Bu araç sayesinde geri dönüştürülebilir atıkların düzenli olarak toplanması için gerekli program oluşturulacak. Yenice ilçemiz, merkez ve mahallelerinde belirli günlerde atık toplama hizmeti sunarak vatandaşların geri dönüştürülebilir atıkları daha kolay ve düzenli bir şekilde teslim edebilmesini sağlayacağız.”

Atık toplama hizmetinin yanı sıra bilinçlendirme eğitimleri de verileceğini belirten Karakaş, vatandaşların atık oluşumunu en aza indirmesi ve israfı önlemesi için çeşitli çalışmalar yapılacağını söyledi.

Başkan Karakaş, projeye destek verenlere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Desteklerinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Ak Parti Karabük İl Başkanımız Sayın Ferhat Salt’a, Karabük Milletvekillerimiz Sayın Cem Şahin’e, Sayın Ali Keskinkılıç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Aracımızın Yenice Belediyemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Yeni mobil atık toplama aracı ile Yenice’de geri dönüşüm çalışmaları daha etkin bir şekilde yürütülerek çevre dostu bir geleceğe katkı sağlanması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d100de otomobil refuje carpti 2 yarali Z8Hb1zBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin