Karabük Postası tarafından
21 Haziran, 2023 12:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1

Yenice’de Kamu Malına Zarar Verilmeye Devam Ediliyor

Yenice Karakırıklar mahallesinde, mahalle sakinlerinin bayram yeri, toplantı, piknik alanı, sohbet edebilmeleri ve çocukların güzel bir vakit geçirebilmeleri  için Belediye tarafından düzenleme çalışmalarına başlanan alanda bulunan binanın kapılarının kırılarak zarar verilmesine Belediye başkanı Zeki Çaylı tepki göstererek, bunları yapanları Allah'a havale etti. Sosyal medya hesabı üzerinden yaşanan üzücü olayla ilgili açıklama yapan Başkan Çaylı;  "Karakırıklar Mahallesinde atıl durumda olan binada ve çevresinde geçtiğimiz aylarda başlatmış olduğumuz düzenleme çalışmalarımız devam ederken, mahalle sakinlerinin bayram yeri, toplantı, piknik alanı, hanımlarımızın sohbet edebilecekleri ve çocuklarıyla güzel vakit geçirecekleri alanda maalesef bu sabah üzücü görüntü ile karşılaştık. Bayramda halkımızın hizmetine sunmak için yoğun çalışma yürüttüğümüz bu alanda bulunan binanın daha bitmeden kapılarının kırılarak zarar verilmesi bizleri derinden üzmüştür. Artık diyecek bir şey bulamıyoruz. Daha bitmeden yapılan hizmete zarar veren kimliği belirsiz kişi veya kişileri kınıyor, Allah’a havale ediyoruz. Belediye olarak bizlerin en büyük görevi, ilçede yaşayan her bir hemşehrimizin ihtiyaç duyduğu hizmeti vermek, vatandaşlarımızın rahatı ve mutluluğuna katkı sunmaktır. Belediye olarak mahallelerimize güzel parklar yapıp mahalle halkına hizmet etmeye ve o bölgenin güzelleşmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. İlçemize kazandırdığımız parklarımızın kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar verilmesi, bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Zira söz konusu alan, eserler birer kamu malıdır ve tüm Yenicelilere aittir. Yenice hepimizin. Hepimizin ortak malı olan parklara yapılanlar sadece bizlerin çalışması ve emeğine değil, tüm hemşehrilerimizin hakkına da yapılmış bir saldırıdır. Bizim çalışma gücümüzü kırmak isteyenlere buradan sesleniyoruz. Bizim gücümüzü asla kıramayacaksınız.  Bizim Yenice’ye ve halkımıza olan hizmet sevdamızı asla engelleyemeyeceksiniz. Zeki Çaylı ve ekibi , halkından aldığı destek ile Yenice’yi daha yaşanabilir bir şehir yapmak için çıktığı bu yolda azimle çalışmaya, her şeye rağmen halkına hizmete etmeye devam edecektir" dedi.  (Haber Merkezi)  

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Muhammet Ali Yiğit

    Eğitimle olmuyorsa, caydırıcı cezalar olmalı

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş: “Yağmur ve çay Rize için Allah’ın büyük bir nimeti”

2025 yılı yaş çay kampanyası hakkında açıklama yapan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş "Yağmur ve çay Rize için Allah’ın büyük bir nimeti. Yağmur rahmeti olmadan çay nimeti olmadan Rize’yi tanım edemeyiz" dedi.
2025 yılı yaş çay dönemi bugün itibariyle Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından açıldı. Dönemin açılmasıyla çayının hasat vakti gelen üreticiler bahçelerine girerek çay toplamaya başladı. Rize Merkez Kıyı Camii’nde 2025 çay dönemin açılması nedeniyle Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rize Müftüsü Naci Çakmakçı ve Rize Belediyesi Lider Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel tarafından çay ikram edildi.
Yaş çay döneminin üreticiye, sanayi bölümüne ve çay işleri çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni ettiğini lisana getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize için yağmur ve çayın değerinin büyük olduğunu ve kentte yaşayan herkesin bu ikisi için şükretmesi gerektiğini söz etti. Vali Baydaş "Çay bizim kentimiz için en kıymetli marka kıymetimiz. Yağmur ve çay Rize için Allah’ın büyük bir nimeti. Yağmur rahmeti olmadan çay nimeti olmadan Rize’yi tanım edemeyiz. Rize Rize olmaz. Hasebiyle şükretmemiz lazım. Bir çay kampanya devri daha ÇAYKUR Genel Müdürlüğümüzün startıyla başlıyor. Havaların müsaade ettiği ölçüde vatandaşımız çayını keserek bu süreci başlatacak. Çay alım fiyatı da açıklanmış oldu. İyi uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kentimiz açısından ÇAYKUR Genel Müdürlüğmüz açısından, özel kesim çay firmaları açısından, müstahsillerimiz açısından ve çalışanlarımız açısından bereketli ve verimli geçmesini temenni ediyorum. Yağmur ve çaydan ötürü her birimizin şükretmesi lazım. Bu kent için çay rahmet demek düğün dernek demek. Rizelilerin birçoğu ‘Çay bizi okuttu, çay bizi evlendirdi, çay bizi konut sahibi yaptı. Geçimimizi çay nimetine borçluyuz’ der. Tekrar kentimize iyi uğurlu olmasını temenni ediyorum" tabirlerini kullandı.
Üreticileri tez etmemeleri noktasında uyaran ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ise "Bugün itibariyle kampanyamızı açmış olduk. Çay bölgemiz için her şey. Ayrıyeten don nedeniyle biraz ertelenme oldu fakat çayda bir sorun yok muhtemelen tıpkı rekolteyi yakalayacağız. Ayrıyeten kar yağdığı için de kaliteli, sağlıklı, hoş bir çay olacağını düşünüyoruz. Bayram havasında sağlıklı, memnun ve huzur içinde bol bereketli olmasını diliyorum. Bugün itibariyle kampanya açıldı. Erken açtık zati. Şimdilik aceleye gerek yok lakin tekrar de hasat olgunluğuna gelen çayların biran evvel toplanmasında yarar var" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.