Muhammet Ali Yiğit
•Eğitimle olmuyorsa, caydırıcı cezalar olmalı


Yenice Karakırıklar mahallesinde, mahalle sakinlerinin bayram yeri, toplantı, piknik alanı, sohbet edebilmeleri ve çocukların güzel bir vakit geçirebilmeleri için Belediye tarafından düzenleme çalışmalarına başlanan alanda bulunan binanın kapılarının kırılarak zarar verilmesine Belediye başkanı Zeki Çaylı tepki göstererek, bunları yapanları Allah’a havale etti.
Sosyal medya hesabı üzerinden yaşanan üzücü olayla ilgili açıklama yapan Başkan Çaylı; “Karakırıklar Mahallesinde atıl durumda olan binada ve çevresinde geçtiğimiz aylarda başlatmış olduğumuz düzenleme çalışmalarımız devam ederken, mahalle sakinlerinin bayram yeri, toplantı, piknik alanı, hanımlarımızın sohbet edebilecekleri ve çocuklarıyla güzel vakit geçirecekleri alanda maalesef bu sabah üzücü görüntü ile karşılaştık.
Bayramda halkımızın hizmetine sunmak için yoğun çalışma yürüttüğümüz bu alanda bulunan binanın daha bitmeden kapılarının kırılarak zarar verilmesi bizleri derinden üzmüştür. Artık diyecek bir şey bulamıyoruz. Daha bitmeden yapılan hizmete zarar veren kimliği belirsiz kişi veya kişileri kınıyor, Allah’a havale ediyoruz.
Belediye olarak bizlerin en büyük görevi, ilçede yaşayan her bir hemşehrimizin ihtiyaç duyduğu hizmeti vermek, vatandaşlarımızın rahatı ve mutluluğuna katkı sunmaktır. Belediye olarak mahallelerimize güzel parklar yapıp mahalle halkına hizmet etmeye ve o bölgenin güzelleşmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. İlçemize kazandırdığımız parklarımızın kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar verilmesi, bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Zira söz konusu alan, eserler birer kamu malıdır ve tüm Yenicelilere aittir. Yenice hepimizin. Hepimizin ortak malı olan parklara yapılanlar sadece bizlerin çalışması ve emeğine değil, tüm hemşehrilerimizin hakkına da yapılmış bir saldırıdır.
Bizim çalışma gücümüzü kırmak isteyenlere buradan sesleniyoruz. Bizim gücümüzü asla kıramayacaksınız. Bizim Yenice’ye ve halkımıza olan hizmet sevdamızı asla engelleyemeyeceksiniz. Zeki Çaylı ve ekibi , halkından aldığı destek ile Yenice’yi daha yaşanabilir bir şehir yapmak için çıktığı bu yolda azimle çalışmaya, her şeye rağmen halkına hizmete etmeye devam edecektir” dedi. (Haber Merkezi)
Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, ilçe sakinlerinin taleplerine hızlı çözüm üretmeye devam ediyor. Yeni Mahalle’de yaşayan vatandaşların park ve bank talepleri kısa sürede karşılık buldu.
VATANDAŞ TALEBİNE ANINDA ÇÖZÜM
Yeni Mahalle’den vatandaşların özellikle oturma alanı ve bank ihtiyacını iletmesi üzerine Belediye Başkanı Serkan Cıva harekete geçti. Kısa sürede ekipleri yönlendiren Cıva, bankların bölgeye yerleştirilmesini sağladı.
Çalışmaları yerinde takip eden Başkan Cıva, uygulama sürecine bizzat eşlik ederek vatandaşlarla da bir araya geldi. Hemşehrileriyle sohbet eden Cıva, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.
ÇOCUKLARIN PARK TALEBİ DE KARŞILANDI
İlçede çocukların park talebine de kayıtsız kalmayan Başkan Cıva, yeni oyun alanlarının oluşturulması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtti.
Vatandaşlar, belediyenin hızlı geri dönüşünden memnuniyet duyduklarını ifade ederek Başkan Cıva’ya teşekkür etti.
“HIZLI VE ÇÖZÜM ODAKLI BELEDİYECİLİK” VURGUSU
Belediye tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların taleplerine hızlı ve çözüm odaklı şekilde karşılık verilmeye devam edileceği vurgulandı.
Başkan Serkan Cıva’nın sahadaki aktif çalışmaları ve vatandaşla doğrudan iletişimi dikkat çekiyor.
TÜRKİYE GENELİNDE DİKKAT ÇEKEN YÖNETİM TARZI
Öte yandan Serkan Cıva’nın vatandaş odaklı belediyecilik anlayışı ve hızlı çözüm yaklaşımı, yerel kamuoyunun yanı sıra sosyal medyada da ilgi görüyor.
Vatandaşların taleplerine kısa sürede karşılık verilmesi, Eskipazar’da belediyecilik anlayışına ilişkin olumlu yorumları beraberinde getiriyor.
İlçe halkı, Başkan Cıva’nın sahaya inen ve sorunları yerinde çözen yönetim tarzından memnun olduklarını dile getiriyor.
Muhammet Ali Yiğit
•Eğitimle olmuyorsa, caydırıcı cezalar olmalı