Yenice Belediyesi, geçtiğimiz günlerde toplanarak 49 sayılı Belediye Meclisi kararı ile tarihi bir karara imzasını attı.
Alınan bu karar ile ilçe merkezindeki tek içkili bölge statüsündeki İncedere – Değirmenyanı Mevkii de içkili bölgeler statüsünden çıkarıldı.
Bu tarihi karar sonucunda Yenice Merkezinde bulunan içkili restaurant ve birahanelerin sahipleri işyerlerini kapattığında yeni ruhsat verilmeyecek. Yenice Merkezine içkili lokanta, içki satışı yapılan büfe açılamayacak. Kazanılmış müntesip hakların dışında yeni ruhsat verilemeyecek.
Meclis Toplantısı sonunda bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Zeki Çaylı, aylardır vatandaşlardan bu konuda yakınmalar aldıklarını belirtti ve bu karar sonrası belediye sınırları içinde içkili bölge kalmadığını söyleyerek, alınan kararın hayırlı olması dileğinde bulundu.


278
Yenice”de İçkili Mekan Açılamayacak
160
Samsun’da çatıdan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti
Samsun’un Terme ilçesinde çalıştığı 5 katlı binanın çatısından düşen işçi hayatını kaybetti.
Olay, ilçenin Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın çatısında tadilat yapan Saim Uzun, yük asansöründen malzeme alırken dengesini kaybetmesi sonucu çatıdan düştü. Çevredeki vatandaşlar tarafından olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede Saim Uzun’un olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Bu esnada bölgede güvenlik önlemleri alındı. Saim Uzun’un cenazesi, incelemelerin ardından olay yerinden kaldırıldı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


