Yenice Belediyesi, geçtiğimiz günlerde toplanarak 49 sayılı Belediye Meclisi kararı ile tarihi bir karara imzasını attı.
Alınan bu karar ile ilçe merkezindeki tek içkili bölge statüsündeki İncedere – Değirmenyanı Mevkii de içkili bölgeler statüsünden çıkarıldı.
Bu tarihi karar sonucunda Yenice Merkezinde bulunan içkili restaurant ve birahanelerin sahipleri işyerlerini kapattığında yeni ruhsat verilmeyecek. Yenice Merkezine içkili lokanta, içki satışı yapılan büfe açılamayacak. Kazanılmış müntesip hakların dışında yeni ruhsat verilemeyecek.
Meclis Toplantısı sonunda bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Zeki Çaylı, aylardır vatandaşlardan bu konuda yakınmalar aldıklarını belirtti ve bu karar sonrası belediye sınırları içinde içkili bölge kalmadığını söyleyerek, alınan kararın hayırlı olması dileğinde bulundu.


Yenice”de İçkili Mekan Açılamayacak
Milletvekili Şahin: “En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademizdir”
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının temelinde birlik, beraberlik, tevazu ve vatandaşla kurulan güçlü bağın bulunduğunu söyledi.
Parti teşkilatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletle iç içe bir siyaset anlayışı benimsediğini belirterek, vatandaşlarla kurulan samimi ilişkinin partinin en önemli gücü olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teşkilatların her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu 25 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize yönelik ortaya koymuş olduğu teveccüh açısından sarsılmaz sırrın şu olduğu kanaatindeyim; vatandaşımıza başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte kapımızı sürekli açık tuttuk” dedi.
Hiç kimseye kibirle yaklaşmadıklarını ve tevazu anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Şahin, teşkilat yapısındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Muhalefet partilerinde yaşanan iç tartışmalara da değinen Şahin, “Aramızdaki uhuvveti koruduk. Muhalefetin bugün içerisine düştüğü tabloya baktığımızda, bizim en büyük gücümüzün muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademiz olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti teşkilatlarının en zorlu dönemlerde dahi çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Şahin, il ve ilçe danışma toplantılarının yanı sıra büyükşehirlerde mahalle danışma toplantılarının da düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.
Şahin, teşkilatların başarısının temelinde manevi motivasyonun bulunduğunu belirterek, “Sarsılmaz sırrımızın bu manevi motivasyon olduğunu düşünüyorum. Hele hele Karabük’te şimdiye kadar ortaya koyduğumuz başarıların en büyük pay sahibinin de bu anlayış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.


