Yenice ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası meydana gelen heyelanları temizleme çalışmaları sürüyor.
Batı Karadeniz’de yaşanan sel afetinden en çok etkilenen ilçelerden biri Karabük’ün Yenice ilçesi oldu.
Suya doyan toprağın yumuşaması sonucu ilçenin birçok noktasında heyelanlar meydana gelmeye başladı. Yenice Belediyesi ekipleri bir yandan kent merkezinde çevre temizliğini sürdürürken bir yandan da heyelan nedeniyle ulaşıma kapanma noktasına gelen yollarda çalışmalarını sürdürüyor. (İHA)


Yenice’de heyelan bölgelerinde çalışmalar sürüyor
Uygulamalı aşı eğitimi ile tarıma destek
Safranbolu Belediyesi, tarımsal üretimi canlandırmak ve üreticilere doğru teknikleri kazandırmak amacıyla “Meyve Ağaçları Aşılama Kursu” düzenledi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde gerçekleştirilen kursa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Başkan Yardımcısı Taner Timar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bölgedeki meyve ağaçlarından alınan verimi artırmayı hedefleyen eğitimde, Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ve ekibi görev aldı. Katılımcılara kalem ve göz aşısı yöntemleri, hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı.
Başkan Elif Köse, yerel üretimi desteklemenin önemine dikkat çekerek, bu tür kurslarla bilinçli tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Program boyunca katılımcılar, uzmanlar eşliğinde bizzat uygulama yaparak aşılama tekniklerini yerinde öğrenme imkanı buldu.

