Reklam
Reklam
674ad4b1682d8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Kasım, 2024 12:03 tarihinde yayınlandı
0

YENİCE’DE GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ AÇILDI

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un katılımıyla Yenice Orman Ürünleri Sanayi A.Ş.’nin Güneş Enerji Sistemi (GES) açılışı gerçekleştirildi.

Yenice’deki açılış törenine Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Yenice Kaymakamı Mehmet Abdülkadir Güvenç, Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaç Karakaş, iş insanı Cemal Dereli, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

YILLIK 3,5 MİLYON KİLOVAT ENERJİ ÜRETİLECEK

Açılışta konuşan Vali Mustafa Yavuz, yenilenebilir enerji yatırımlarının çevre ve ekonomi için önemine vurgu yaparak, projenin Karabük ve ülke genelindeki sürdürülebilirlik çabalarına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Yavuz, “Bu tesis sayesinde yılda 3,5 milyon kilovat enerji üretilecek, 2.500 ton karbon salınımı önlenecek ve 350 ağacın kesilmesinin önüne geçilecektir,” dedi.

Yeniceli iş insanı Cemal Dereli’nin bu projeyi hayata geçirmesini memnuniyetle karşıladığını belirten Yavuz, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına dikkat çekerek, bölgedeki ormanların korunmasının sürdürülebilirlik açısından önemini vurguladı.

DERELİ AİLESİNDEN ANLAMLI YATIRIM

1934 yılında Giresun’da başlayan ticari yolculuğun bugün Yenice’de büyük bir başarıya dönüştüğünü söyleyen Yavuz, “Şirket, 9 ülkeye ihracat yapan ve yüzlerce Yeniceli hemşehrimize istihdam sağlayan bir yapı haline gelmiştir. Bu başarı, ülkemizin ekonomik gelişimini gözler önüne sermektedir,” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir enerjiye olan ihtiyacın altını çizen Vali Yavuz, bu tür yatırımların artırılması gerektiğini belirterek, çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik için Yenice’deki bu girişimin örnek teşkil edeceğini söyledi.

Açılış töreni, katılımcıların tesisin detaylarını incelemesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
milletvekili sahin en buyuk gucumuz kardesligimiz ve meseleleri suhuletle cozebilme irademizdir bTrrrX4L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Milletvekili Şahin: “En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademizdir”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının temelinde birlik, beraberlik, tevazu ve vatandaşla kurulan güçlü bağın bulunduğunu söyledi.

Parti teşkilatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletle iç içe bir siyaset anlayışı benimsediğini belirterek, vatandaşlarla kurulan samimi ilişkinin partinin en önemli gücü olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teşkilatların her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu 25 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize yönelik ortaya koymuş olduğu teveccüh açısından sarsılmaz sırrın şu olduğu kanaatindeyim; vatandaşımıza başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte kapımızı sürekli açık tuttuk” dedi.

Hiç kimseye kibirle yaklaşmadıklarını ve tevazu anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Şahin, teşkilat yapısındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Muhalefet partilerinde yaşanan iç tartışmalara da değinen Şahin, “Aramızdaki uhuvveti koruduk. Muhalefetin bugün içerisine düştüğü tabloya baktığımızda, bizim en büyük gücümüzün muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademiz olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti teşkilatlarının en zorlu dönemlerde dahi çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Şahin, il ve ilçe danışma toplantılarının yanı sıra büyükşehirlerde mahalle danışma toplantılarının da düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Şahin, teşkilatların başarısının temelinde manevi motivasyonun bulunduğunu belirterek, “Sarsılmaz sırrımızın bu manevi motivasyon olduğunu düşünüyorum. Hele hele Karabük’te şimdiye kadar ortaya koyduğumuz başarıların en büyük pay sahibinin de bu anlayış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin