Berkay Doğan tarafından
30 Kasım, 2024 12:03 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

YENİCE’DE GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ AÇILDI

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un katılımıyla Yenice Orman Ürünleri Sanayi A.Ş.’nin Güneş Enerji Sistemi (GES) açılışı gerçekleştirildi.

Yenice'deki açılış törenine Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Yenice Kaymakamı Mehmet Abdülkadir Güvenç, Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaç Karakaş, iş insanı Cemal Dereli, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

YILLIK 3,5 MİLYON KİLOVAT ENERJİ ÜRETİLECEK

Açılışta konuşan Vali Mustafa Yavuz, yenilenebilir enerji yatırımlarının çevre ve ekonomi için önemine vurgu yaparak, projenin Karabük ve ülke genelindeki sürdürülebilirlik çabalarına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Yavuz, "Bu tesis sayesinde yılda 3,5 milyon kilovat enerji üretilecek, 2.500 ton karbon salınımı önlenecek ve 350 ağacın kesilmesinin önüne geçilecektir," dedi.

Yeniceli iş insanı Cemal Dereli'nin bu projeyi hayata geçirmesini memnuniyetle karşıladığını belirten Yavuz, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına dikkat çekerek, bölgedeki ormanların korunmasının sürdürülebilirlik açısından önemini vurguladı.

DERELİ AİLESİNDEN ANLAMLI YATIRIM

1934 yılında Giresun’da başlayan ticari yolculuğun bugün Yenice’de büyük bir başarıya dönüştüğünü söyleyen Yavuz, "Şirket, 9 ülkeye ihracat yapan ve yüzlerce Yeniceli hemşehrimize istihdam sağlayan bir yapı haline gelmiştir. Bu başarı, ülkemizin ekonomik gelişimini gözler önüne sermektedir," ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir enerjiye olan ihtiyacın altını çizen Vali Yavuz, bu tür yatırımların artırılması gerektiğini belirterek, çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik için Yenice’deki bu girişimin örnek teşkil edeceğini söyledi.

Açılış töreni, katılımcıların tesisin detaylarını incelemesiyle sona erdi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 22:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

U16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları Karabük’te başladı

Karabük’te üç gün sürecek U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı.

Karabük'ün ev sahipliğini yaptığı ve Onur Futbol Sahası’nda başlayan U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer alıyor. Şampiyona 17-20 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak.

Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, "Çevre illerimizden Ankara Anka Gençlik ve Spor, Bartın Gençlerbirliği Gençlikspor, Kastamonuspor, Çankırı Yurdum Spor Kulübü, Sinop Tersane Spor, Zonguldak Atletik Spor Kulübü takımlarımız yer alıyor. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz" dedi.

Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yer aldığını belirterek, "Bu sayıya sporcu velileri, teknik ekipler gibi faktörler dahil edilmeden ortalama sayıdır. Bu etabı birincilikle bitiren takım 4 ilde 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz. Katılan takımlarımıza her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 20 Nisan Pazar günü saat 17.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.