Reklam
Reklam
674ad4b1682d8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Kasım, 2024 12:03 tarihinde yayınlandı
0

YENİCE’DE GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ AÇILDI

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un katılımıyla Yenice Orman Ürünleri Sanayi A.Ş.’nin Güneş Enerji Sistemi (GES) açılışı gerçekleştirildi.

Yenice’deki açılış törenine Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Yenice Kaymakamı Mehmet Abdülkadir Güvenç, Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaç Karakaş, iş insanı Cemal Dereli, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

YILLIK 3,5 MİLYON KİLOVAT ENERJİ ÜRETİLECEK

Açılışta konuşan Vali Mustafa Yavuz, yenilenebilir enerji yatırımlarının çevre ve ekonomi için önemine vurgu yaparak, projenin Karabük ve ülke genelindeki sürdürülebilirlik çabalarına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Yavuz, “Bu tesis sayesinde yılda 3,5 milyon kilovat enerji üretilecek, 2.500 ton karbon salınımı önlenecek ve 350 ağacın kesilmesinin önüne geçilecektir,” dedi.

Yeniceli iş insanı Cemal Dereli’nin bu projeyi hayata geçirmesini memnuniyetle karşıladığını belirten Yavuz, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına dikkat çekerek, bölgedeki ormanların korunmasının sürdürülebilirlik açısından önemini vurguladı.

DERELİ AİLESİNDEN ANLAMLI YATIRIM

1934 yılında Giresun’da başlayan ticari yolculuğun bugün Yenice’de büyük bir başarıya dönüştüğünü söyleyen Yavuz, “Şirket, 9 ülkeye ihracat yapan ve yüzlerce Yeniceli hemşehrimize istihdam sağlayan bir yapı haline gelmiştir. Bu başarı, ülkemizin ekonomik gelişimini gözler önüne sermektedir,” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir enerjiye olan ihtiyacın altını çizen Vali Yavuz, bu tür yatırımların artırılması gerektiğini belirterek, çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik için Yenice’deki bu girişimin örnek teşkil edeceğini söyledi.

Açılış töreni, katılımcıların tesisin detaylarını incelemesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda otomobil direge carpti 3 yarali 1XZKzseQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin