Yenice’de düşen kayalar, yük trenini raydan çıkardı
Karabük'ün Yenice ilçesinde demir yoluna düşen kayalar, kömür taşıyan yük trenini raydan çıkardı.
Olay, Balıkısık mevkiinde meydana geldi. Zonguldak'tan Karabük istikametine kömür taşıyan yük treni, heyelan nedeniyle demir yoluna düşen kayalara çarparak raydan çıktı. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı kaza sonrası Zonguldak-Karabük seferleri geçici süre ertelendi. Bölgeye sevk edilen ekipler, kayaların demir yolundan kaldırılması için çalışma başlattı.
Saadet Partisi Karabük İl Başkanı Aziz Gündoğdu, Karabük’te sağlık hizmetlerinin ciddi bir krize sürüklendiğini belirterek yetkililere acil çağrıda bulundu.
Karabük’ün, Devlet Hastanesi bulunmayan nadir illerden biri olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, özellikle ilçelerde yaşanan hekim eksikliğinin vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti. Gündoğdu, Eflani gibi ilçelere haftada bir ya da iki gün dahi dahiliye doktoru gönderilmediğini, çocuk diş ve göz poliklinikleri gibi temel branşlarda ise aylarca randevu alınamadığını söyledi.
Ağır sanayi şehri olan Karabük’te sağlık altyapısının yetersiz kaldığını vurgulayan Gündoğdu, yoğun bakım ünitelerindeki eksiklikler nedeniyle ameliyatların zamanında yapılamadığını belirtti. Üreten, vergi veren ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan Karabük’ün sağlık hizmetlerinde ikinci plana itilmemesi gerektiğini dile getiren Gündoğdu, “Sağlık bir lütuf değil, en temel haktır” dedi. Karabük ve ilçelerinde yaşanan sağlık sorunlarının artık ertelenmemesi gerektiğini ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Aziz Gündoğdu, yetkilileri kalıcı ve acil çözümler üretmeye davet etti.