Reklam
Reklam
673f112a36a6c
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Kasım, 2024 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Doğalgaz Çalışmaları Devam Ediyor

Yenice Merkeze bağlı İsmetpaşa Mahallesi’nde doğalgaz altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, çalışmaları yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Sahada çalışan ekiplere kolaylıklar dileyen Başkan Karakaş, doğalgazın ilçeye kazandırılmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“İlçemizde yapılan her güzel şey, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için. Doğalgaz, hem çevre dostu hem de ekonomik bir enerji kaynağı. Yenice Halkı için bu hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında İsmetpaşa Mahallesi ve diğer bölgelerdeki vatandaşlarımız, bu modern enerji kaynağından faydalanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Vatandaşlar ise doğalgazın ilçeye kazandırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin