Reklam
Reklam
678e0214d246c
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Ocak, 2025 10:58 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Dereler Islah Edilecek

Yenice İlçesi, 2025 yılı yatırım programı çerçevesinde önemli bir adım atıyor. İlçede taşkın riski taşıyan ve zaman zaman heyelana neden olan küçük derelerin ıslah edilmesi için gerekli yatırımlar onaylandı.

Bu yatırımlar sayesinde, bölgedeki su taşkınlarının ve heyelanların önüne geçilerek, hem can güvenliği hem de mal güvenliği sağlanacak.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, yaptığı açıklamada, “İlçemizin geleceği ve sizlerin huzuru için önemli bir adımı daha sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bildiğiniz üzere, ilçemizde zaman zaman taşkınlara ve heyelana sebep olan küçük derelerimiz, günlük yaşamımızı olumsuz etkileyebiliyordu. Bu sorunun çözümü için yoğun bir çaba sarf ettik ve nihayet güzel bir haberle karşınızdayız” dedi.

Başkan Karakaş, 2025 yılı yatırım programı kapsamında derelerin ıslah edilmesi ve taşkın riskinin ortadan kaldırılması amacıyla gerekli yatırımların onaylandığını belirtti. Karakaş, “Bu projeyle hem can hem de mal güvenliğimizi koruyacak, ilçemizde daha güvenli ve huzurlu bir yaşamın temellerini atacağız.” dedi.

Bu önemli yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük Milletvekilleri  Cem Şahin ve Ali Keskinlılıç, Karabük İl Başkanı  Ferhat Salt, DSİ Genel Müdürü  Mehmet Akif Balta, ve DSİ Bölge Müdürü Yasin Devrim’e teşekkürlerini ileten Karakaş, çalışmaların en kısa sürede başlayacağı ve ilerleyen süreçte düzenli bilgi verileceği bilgisini verdi.

Başkan Karakaş, Yenice Belediyesi olarak ilçenin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışmaların aralıksız süreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude dijital cagda dezenformasyonla mucadele anlatildi RltF4dfV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de dijital çağda dezenformasyonla mücadele anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) alanında uzman isimler tarafından dijital çağda doğru bilgiye ulaşmanın önemi ve dezenformasyonla mücadele çok yönlü perspektifle ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Bartın Üniversitesi (BARÜ) Dezenformasyonla Mücadele Kulübü iş birliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES programı kapsamında bir etkinlik düzenlendi. BARÜ İİBF-Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Hakikat Ötesi Çağda Gerçeklik: Algoritmalar ve Biz” başlıklı panelde dijitalleşmenin bilgiye erişim ve hakikat üzerindeki etkileri değerlendirildi.

Dezenformasyonla mücadele

Programın açılışında konuşan İletişim Başkanlığı Ankara Bölge Müdürü Ahmet Ali Soylu, “Hakikat ötesi dediğimiz bu dijital çağda bilginin en hızlı şekilde yayıldığı, bununla birlikte bilgi kirliliği ve dezenformasyonun da onlarca kat hızlı yayıldığı bir zamanda yaşıyoruz. Kamu gücü olarak bununla mücadele etmek İletişim Başkanlığının görevidir. Bu nedenle İletişim Başkanlığı ile üniversitelerin bünyesinde bulunan dezenformasyonla mücadele kulüplerinin çalışmalarını çok kıymetli ve verimli buluyorum. Çünkü hakikat mücadelesinin birer parçası durumundalar. Ankara Bölge Müdürlüğü olarak İletişim Başkanlığının ulusal çapta vermiş olduğu dezenformasyonla mücadeleyi yerel bazda gazetelerin, internet haber sitelerinin, dergilerin, kamu kuruluşlarının nezdinde biz veriyoruz. Dezenformasyonla mücadele bu nedenle çok önemli bir konu ve bugün burada yapılacak olan panelin gençlerimizin hoşlanacağı, seveceği bir platform oluşturacağına inanıyorum.” dedi.

Rektör Akkaya: “Dezenformasyon ve manipülasyona karşı bilinçli olmalıyız.”

Algı ve geçeklik

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ise “Algı ve gerçeklik iki farklı kavram. Maalesef insanoğlu gerçekliği aramak yerine algılar peşinde. Algı oluşturma peşinde diğer bir ifadeyle propaganda peşinde. Bizler bu noktada çok hassas davranmalıyız. İhtiyaçlarımız, amaçlarımız doğrultusunda okumalı, eleştirel düşünmeliyiz. Eleştirel düşünen insan; iyiyle kötüyü, güzelle çirkini, doğruyla yanlışı ayırt edebilen fakat bunu kanıtlara dayalı yapan insandır. İşte bu noktada dezenformasyonun etkileri devreye giriyor. Mesela bilgi çarpıtmaları. Algoritmalarla çok fazla yalan haber ve manipülasyona açık durumla karşılaşıyoruz. Bizler işin gerçeğine vâkıf olmalı ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz. Bu konuda Üniversitemiz bünyesinde Dezenformasyonla Mücadele Kulübümüz eğitimler sunuyor, projeler geliştiriyor. Bugün de kulübümüzün düzenlediği bu etkinlikte yapay zekâ, algoritmalar, manipülasyonlar ve dezenformasyon üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.” diye konuştu.

Algoritmalar, yapay zekâ ve medyanın etkileri

Ardından geçilen panelin moderatörlüğünü BARÜ Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özkan Avcı yaparken Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) Daire Başkanı Mustafa Ermiş, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden Avukat Rabia Gürer ve gazeteci Güngör Yavuzaslan konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde ilk olarak Mustafa Ermiş, “Teknoloji Çağında İnsan Odaklı Dönüşüm: Yeni Nesil Yetkinlikler” konu başlığında BTK Akademi altyapısında bulunan eğitim içerikleri hakkında bilgiler vererek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yapay zekânın iş hayatına etkisine de değinen Ermiş, teknolojinin meslekleri ortadan kaldırmayacağını ancak yapay zekâyı etkin kullanan kişilerin avantajlı konumda olacağını belirtti.

Avukat Rabia Gürer, İletişim Başkanlığı tarafından dezenformasyonla mücadele konusunda yürütülen faaliyetlere değindi. Gürer, suç teşkil eden konuları örnekler vererek açıklarken sürecin hukuki boyutuna dair bilgilendirmelerde bulundu.

Güngör Yavuzaslan ise sanal medya ve sosyal medya farkını anlatarak gerçeklikle yalan arasındaki durumu gazeteci perspektifinden ele aldı. Ayrıca Yavuzaslan, gençlerin dezenformasyon konusunda bilinçli olmaları gerektiğini güncel olaylar üzerinden aktararak yapay zekânın ve sanal medyanın esiri olmamaları gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin