Reklam
Reklam
678e0214d246c
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Ocak, 2025 10:58 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Dereler Islah Edilecek

Yenice İlçesi, 2025 yılı yatırım programı çerçevesinde önemli bir adım atıyor. İlçede taşkın riski taşıyan ve zaman zaman heyelana neden olan küçük derelerin ıslah edilmesi için gerekli yatırımlar onaylandı.

Bu yatırımlar sayesinde, bölgedeki su taşkınlarının ve heyelanların önüne geçilerek, hem can güvenliği hem de mal güvenliği sağlanacak.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, yaptığı açıklamada, “İlçemizin geleceği ve sizlerin huzuru için önemli bir adımı daha sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bildiğiniz üzere, ilçemizde zaman zaman taşkınlara ve heyelana sebep olan küçük derelerimiz, günlük yaşamımızı olumsuz etkileyebiliyordu. Bu sorunun çözümü için yoğun bir çaba sarf ettik ve nihayet güzel bir haberle karşınızdayız” dedi.

Başkan Karakaş, 2025 yılı yatırım programı kapsamında derelerin ıslah edilmesi ve taşkın riskinin ortadan kaldırılması amacıyla gerekli yatırımların onaylandığını belirtti. Karakaş, “Bu projeyle hem can hem de mal güvenliğimizi koruyacak, ilçemizde daha güvenli ve huzurlu bir yaşamın temellerini atacağız.” dedi.

Bu önemli yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük Milletvekilleri  Cem Şahin ve Ali Keskinlılıç, Karabük İl Başkanı  Ferhat Salt, DSİ Genel Müdürü  Mehmet Akif Balta, ve DSİ Bölge Müdürü Yasin Devrim’e teşekkürlerini ileten Karakaş, çalışmaların en kısa sürede başlayacağı ve ilerleyen süreçte düzenli bilgi verileceği bilgisini verdi.

Başkan Karakaş, Yenice Belediyesi olarak ilçenin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışmaların aralıksız süreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
f9ac5d3b 84de 4287 9e7d 7cfa6fb4517d
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ATATÜRK’E HAKARET CEZASIZ MI KALDI?

Atatürk paylaşımıyla gündeme gelen Sağlık-Sen Yöneticisinin Belediye ziyareti tepki çekti

Geçmiş yıllarda Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Karabük Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Çamlıca’nın, Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş ile birlikte Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’yı ziyaret etmesi yeni tepkilere yol açtı.

Yaklaşık üç yıl önce Çamlıca’nın kişisel X hesabından yaptığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtilen paylaşımda, Atatürk hakkında “İslami yönü iyi değil”, “İslam’ı yok etmiş” ve “İslam düşmanı” gibi ifadeler kullandığı öne sürülmüştü. Söz konusu görüntülerde ayrıca Çamlıca’nın, Atatürk’ün eleştirilemeyeceği yönündeki toplumsal yaklaşımı sorguladığı ve Cumhuriyet’in kurucusunu yalnızca askeri yönüyle başarılı bulduğunu ifade ettiği görülmüştü.

Paylaşımın kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından Sağlık-Sen Karabük Şubesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış, Nurettin Çamlıca hakkında disiplin süreci başlatılmıştı. Hazırlanan disiplin dosyasının, sendikanın en üst karar organlarından biri olan Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği açıklanmış, Çamlıca’nın ihraç edilebileceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı.

Ancak aradan geçen sürede Çamlıca’nın Sağlık-Sen Karabük Şubesi’nde başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü öğrenildi. Son olarak Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş’un Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’ya gerçekleştirdiği ziyarette Çamlıca’nın da yer alması, çeşitli kesimlerin yeniden tepkisini çekti.

Kamuoyunda oluşan eleştirilerde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan söz konusu paylaşımlara rağmen Çamlıca’nın görevine devam etmesi tartışma konusu oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin