Yenice İlçesinde Devlet Su İşleri tarafından yürütülen dere ıslah çalışmaları sürüyor.
Yenice’den geçen Filyos çayının Örenköy’e kadar çift taraflı kanal içine alınması çalışması ile birlikte Yortan Beldesi merkez ile Gökbel, Hüseyinbeyoğlu, Kadıköy ve Kuzdağ Köylerinde dere ıslah ve taşkından koruma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Yenice Çayı ile Dutdibi arasındaki çay, çekilecek yaklaşık 10 kilometrelik duvarlarla kanal içine alınıyor.
Projenin yüklenici firması BNB İnşaat yetkilileri, 9 milyon TL maliyetli projenin 900 iş günü içinde tamamlanması hedeflenen işin süresinden önce bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Dere ıslah çalışması sonrasında Yenice’de 200 bin metrekare dolayında yeni hazine arsaları da ortaya çıkacak.


Yenice’de Dere Islah Çalışmaları Sürüyor
Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar
Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.
Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


