Yenice İlçesinde Devlet Su İşleri tarafından yürütülen dere ıslah çalışmaları sürüyor.
Yenice’den geçen Filyos çayının Örenköy’e kadar çift taraflı kanal içine alınması çalışması ile birlikte Yortan Beldesi merkez ile Gökbel, Hüseyinbeyoğlu, Kadıköy ve Kuzdağ Köylerinde dere ıslah ve taşkından koruma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Yenice Çayı ile Dutdibi arasındaki çay, çekilecek yaklaşık 10 kilometrelik duvarlarla kanal içine alınıyor.
Projenin yüklenici firması BNB İnşaat yetkilileri, 9 milyon TL maliyetli projenin 900 iş günü içinde tamamlanması hedeflenen işin süresinden önce bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Dere ıslah çalışması sonrasında Yenice’de 200 bin metrekare dolayında yeni hazine arsaları da ortaya çıkacak.


Yenice’de Dere Islah Çalışmaları Sürüyor
Karabük’te Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenecek
Karabük’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik düzenlenecek.
Karabük Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek program, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında Karabük Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisinde yapılacak. Etkinlikte Karabük’ün ilçelerine özgü yöresel ürünler ve geleneksel tatlar vatandaşların beğenisine sunulacak.
Program kapsamında Bulak Köyü’ne ait etli keşkek, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Yenice ıhlamur balı, Ovacık çullu böreği ve Safranbolu lokumu tanıtılarak ikram edilecek.
Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ile Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Lokum kesme etkinliği ile zerde tatlısı sunumu da programda yer alacak.
“Birlikte olmanın en eski dili, aynı sofrada buluşmaktır” mesajıyla düzenlenen etkinlikte, Karabük’ün gastronomi kültürünün tanıtılması ve yöresel değerlerin yaşatılması amaçlanıyor.

