Yenice'de Çıra Pazarı Yenileniyor - Karabük Haber Postası
66d8320fb5ef4 jpg
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
04 Eylül, 2024 14:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de Çıra Pazarı Yenileniyor

Yenice Belediyesi, Çıra Pazarı Sosyal Tesisleri’ndeki masaları yenileyerek, koruyucu boya uygulamasına başladı. Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, halkın hizmetinde olmaya devam ettiklerini belirtti. Başkan Karakaş, İlçe’nin birçok noktasında Belediye tarafından yürütülen projelerin sürdüğünü ifade ederek, yapılan her şeyin Yenice Halkı için olduğunu vurguladı.

Başkan Karakaş, “Çıra Pazarı Sosyal Tesisleri’ndeki yenileme çalışmaları, halkımızın daha iyi hizmet alabilmesi ve tesislerin daha uzun ömürlü olması amacıyla gerçekleştirilmektedir. İlçemizin çeşitli bölgelerinde devam eden diğer çalışmalarla birlikte, Yenice’nin her alanda daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için çalışıyoruz” dedi.

Öte yandan Yenice Belediyesi’nin çeşitli alanlarda yürüttüğü bu tür yenileme ve iyileştirme çalışmaları, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
akademik calisma
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Nisan, 2026 11:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesi’nden Akademik Çalışma: Türkiye–İran İlişkilerine Yeni Bir Bakış

Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç’in kaleme aldığı “XXI. Yüzyıl Başlarında Türk Dış Politikası Çerçevesinde Türkiye–İran İlişkileri” adlı kitap yayımlandı.

Uluslararası ilişkiler ve dış politika alanında hazırlanan eser, Türkiye ile İran arasındaki ilişkileri tarihsel arka planı ve güncel gelişmeler ışığında ele alıyor. Akademisyen Kitabevi tarafından yayımlanan ve 2026 yılında okuyucuyla buluşan kitap, yaklaşık 172 sayfadan oluşuyor.

Dr. Özcan Büyükgenç’in daha önce yüksek lisans tezi olarak hazırladığı çalışma, güncellenerek kitap haline getirildi. Eserde; iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve bölgesel ilişkiler çok boyutlu bir perspektifle incelenirken, özellikle 21. yüzyıldaki dönüşüm süreci analiz ediliyor.

Kitapta ayrıca Türkiye ve İran’ın jeopolitik konumları, enerji politikaları, bölgesel rekabet ve iş birliği alanları gibi konular da kapsamlı şekilde değerlendiriliyor. Her iki ülkenin Orta Doğu siyasetindeki belirleyici rolüne dikkat çekilen çalışma, akademik çevreler kadar konuya ilgi duyan okuyucular için de önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Dr. Büyükgenç, kitabın oluşum sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, çalışmasının uluslararası ekonomi-politik alanındaki akademik birikiminin ürünü olduğunu belirterek, eserin geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmasını temenni etti.

Yeni yayımlanan bu eser, Türkiye–İran ilişkilerini anlamak isteyenler için güncel ve kapsamlı bir başvuru kaynağı olarak öne çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin