blank
Ramazan Öztürk tarafından
20 Aralık, 2024 14:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice’de Çevresel ve Sosyal Dönüşüm Devam Ediyor

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ilçenin çehresini değiştiren projelere bir yenisini daha ekledi. Çevresel dönüşüm ve sosyal projelerle halkın takdirini kazanan Başkan Karakaş, Ankara’dan sağlanan desteklerle ilçede önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Son olarak belediye araç parkına kazandırılan hibe araçlar, çöp varilleri için yapılan 150 konteyner takviyesi ve su hatlarının yenilenmesi gibi projelerle çevresel dönüşüm sağlandı. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katkılarıyla, ilçedeki dar gelirli ailelere doğalgaz dönüşümü için 180 adet kombi temin edildi.

“HAVA KİRLİLİĞİ İYİLEŞTİRME PROJESİ BAŞLADI”
Başkan Karakaş yaptığı açıklamada; "Yenice Belediyemizin yürüttüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destek verdiği güzel bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yenice ilçesi Hava Kirliliği İyileştirme Projesi ile doğalgaz kullanamayan dar gelirli ailelerin de aynı konfora sahip olmasını hedeflediğimiz proje kapsamında hayata geçirilen 'Tesisat Sizden, Kombi Bizden’ proje çalışmalarına başladık.

Isınmadan kaynaklı hava kirliliğinin çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerini azaltabilmek, doğalgaz kullanamayan dar gelirli ailelerin de aynı konfora sahip olmasını sağlamak, hava kalitesinin iyileştirilmesine katkı vermek için, Yenice Belediyemizce hayata geçirilen ‘Tesisat Sizden, Kombi Bizden’ projesi ile konutlarında katı yakıt kullanan vatandaşların daha çevreci bir yakıt olan doğalgaz kullanımı teşvik ediyoruz. Desteklerinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'a, AK Parti Karabük il Başkanımız Sayın Ferhat Salt'a, Karabük Milletvekillerimiz Av. Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç'a, Ak Parti İlçe Başkanımız Ahmet Mısırlı ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ekim, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alevlere teslim olan ahşap ev küle döndü

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde çıkan yangında iki katlı ahşap mesken yanarak kullanılamaz hale geldi.
Olay, Bozkurt ilçesi Kocaçam köyü Bal Yemez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ali Dinç’e ilişkin iki katlı ahşap meskende şimdi bilinmeyen sebeple yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen. Bozkurt itfaiye grupları ile Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarının müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında iki katlı ahşap konut ise büsbütün yanarak kullanılamaz hale geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin