Reklam
Reklam

Yenice’de Akıl Almaz İşler..!

673f23a810953
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
21 Kasım, 2024 15:12 tarihinde yayınlandı
0

35 Metrelik Göçüğü Kapatamayanlar 5 Km Kullanılmayan Yol Yaptı

Yenice’de ilginç şeyler yaşanıyor ancak kimsenin haberi olmuyor. İlçenin Bartın’la bağlantısını sağlayan kara yolu ağında meydana gelen  50 metrelik göçük  iki yıldan beri göçtüğü gibi duruyor.

İncebacaklar Yolu’nun 35 metresi selde göçtü, halen yapılmayı bekliyor. Hal böyle iken Yazıköy’ün İncebacaklar Mahallesi’ne ulaşan yol halen kapalı. Peki, hiçbir şey mi yapılmıyor? Yapılanlar da var. İşte onlardan birisi. İncebacaklar Yolu’na alternatif diye yapılan yol. Tam sekiz kilometre. Sıfırdan yapılmış ham bir yol. İlginçlik burada başlıyor.

Bu yolun ne girişi var ne de çıkışı. Yolun yapımı bitmiş ancak, Yenice Karabük Yolu’na çıkışı yok. Çünkü hesapsız kitapsız yapılmış bir yol. Kara yolları,  tehlike yaratır diye bu yolu kendi yoluna bağlatmıyor. Sade bu kadar mı? Köyün girişine yüz metre kala yol bitiyor. Yani girişi ve çıkışı olmayan  sekiz kilometre yol ,boşuna yapılmış. Öbür tarafta yoğun trafiği olan Yortan Yolu. Bu tarafta turizmin ilk ayağı olan Şeker Kanyonu Yolu. Liyakatsizliğin diz boyu olduğu ülkemizde, “ben yaptım oldu” mantığıyla, milletin ve devletin parasını çarçur edenlerden hesap soralım diyen birilerinin olmayışı da işin bir başka boyutu. Kullanılmayan bir yolu yapmanın ne olduğunun mantığını da anlamak mümkün görülmüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin