Karabük’ün Yenice ilçesinde Haziran ayında meydana gelen sel afeti nedeniyle daha önce ağır hasar gören 4 ev yıkılırken, yıkım kararı verilen 8 ev daha yıkılmaya başlandı.
İlçeye bağlı Tır köyünde Haziran ayının son haftasında Batı Karadeniz Bölgesinde meydana gelen sel afeti sonrası bir ev yan yatarken bazı evler de ağır hasar görmüştü. Bölgede yapılan hasar tespitlerinin ardından köyde tehlike arz eden 4 ev ilk etapta yıkıldıktan sonra dere yatağına yakın alanda yer alan diğer evler için de yıkım kararı verilerek vatandaşların evleri boşaltması söylenmişti. Ekipler yakım kararı verilen 8 evin daha yıkım işlemlerine başladı.
Bölgede hasar tespit tutanaklarına bağlı olarak yıkım işlemlerinin devam edeceği öğrenildi. (İHA)


Yenice’de afetten zarar gören 8 evin daha yıkım işlemleri başladı
Karabük’te 1010 nolu cadde bulvara dönüşüyor
Karabük Belediyesi tarafından 100. Yıl Mahallesi’nde yürütülen 1010 Nolu Cadde bulvar düzenleme çalışmaları aralıksız sürüyor.
Mahallenin ulaşım ve yaşam kalitesini artırmasının planlandığı proje kapsamında cadde; yenilenen kaldırımları, düzenlenen yeşil alanları ve modern şehircilik anlayışına uygun görünümüyle yeniden şekillendiriliyor.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projenin mahalleye önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “100. Yıl Mahallemize yeni bir soluk getiriyoruz. 1010 Nolu Cadde bulvar çalışmamız tüm hızıyla devam ediyor. Kaldırımları, yeşil alanları ve modern çehresiyle mahallemizi imar etmek için sahadayız” dedi.
Karabük Belediyesi ekipleri, bölgedeki çalışmaların planlanan program doğrultusunda devam ettiğini bildirirken, tamamlanmasının ardından 1010 Nolu Cadde’nin daha güvenli, estetik ve konforlu bir ulaşım aksı haline geleceği ifade edildi.

