Karabük’ün Yenice ilçesinde Haziran ayında meydana gelen sel afeti nedeniyle daha önce ağır hasar gören 4 ev yıkılırken, yıkım kararı verilen 8 ev daha yıkılmaya başlandı.
İlçeye bağlı Tır köyünde Haziran ayının son haftasında Batı Karadeniz Bölgesinde meydana gelen sel afeti sonrası bir ev yan yatarken bazı evler de ağır hasar görmüştü. Bölgede yapılan hasar tespitlerinin ardından köyde tehlike arz eden 4 ev ilk etapta yıkıldıktan sonra dere yatağına yakın alanda yer alan diğer evler için de yıkım kararı verilerek vatandaşların evleri boşaltması söylenmişti. Ekipler yakım kararı verilen 8 evin daha yıkım işlemlerine başladı.
Bölgede hasar tespit tutanaklarına bağlı olarak yıkım işlemlerinin devam edeceği öğrenildi. (İHA)


Yenice’de afetten zarar gören 8 evin daha yıkım işlemleri başladı
Yamaç paraşütüyle dere yatağına düşen vatandaş 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı
Çorum’da havada yamaç paraşütünün dolaşması sonucu dere yatağına çakılan sağlık personeli, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışmasının ardından bulunarak yaralı kurtarıldı.
Olay, Merkez ilçeye bağlı Çalyayla köyü Koparanceviz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Kösedağ mevkiinden yamaç paraşütüyle havalanan 33 yaşındaki sağlık personeli Radi Aktaş, havada paraşütünün dolaşması sonucu irtifa kaybederek dere yatağına düştü. Kazanın ardından yaralanan paraşütçü, cep telefonuyla kendi konum bilgisini paylaşarak yetkililerden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Paylaşılan konuma doğru harekete geçen ekipler, olumsuz arazi şartları nedeniyle yaklaşık 5 saat süren çalışmanın neticsinde yaralıya ulaştı. Soğuktan korunmak ve donmamak için bazı kıyafetlerini çıkardığı belirlenen Aktaş’a olay yerinde ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Araçların ulaşamadığı sarp ve zorlu dere yatağından sedyeyle çıkarılan Aktaş, kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 1 kilometre taşınarak ambulansa ulaştırıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen sağlık personeli Aktaş, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar olduğu belirtilen Aktaş tedavi altına alındı.
Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.


